Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gelezen in augustus

op 01 september 2018 door

Augustus is voorbijgevlogen en daardoor ook de vakantie! De meesten van ons moeten binnenkort weer naar school en zo komt er een einde aan het zalige niet doen. Hebben wij augustus goed besteed en veel gelezen deze maand? Dat is de vraag die we nu gaan beantwoorden! Laat ons hieronder zeker weten wat jullie deze maand gelezen hebben.

Fien las 14 boeken

Augustus was een goede leesmaand voor mij! Doordat ik deze maand niet werkte, had ik extra veel tijd om te lezen en een beetje weg te werken van mijn eindeloze TBR! Als eerste las ik deze maand Neverworld Wake uit, samen met Elke schreef ik een artikel over dit boek en dat kan je hier terugvinden. Daarna was het de beurt aan Mijn versie van jou, ik was in dit boek begonnen tijdens de examens en heb het nu pas uitgelezen (foei!) maar het was wel een heel leuk boek. Meteen daarna las ik Nieuwe maan en ik snap nu wat iedereen zo goed vindt aan de boeken van Sarah Crossan, het verhaal raakte me echt en het was dan ook onvermijdelijk dat ik het uitlas met tranen in mijn ogen. Vervolgens las ik Geheimen, het derde deel van de Royals-serie en het eerste deel blijft toch mijn favoriet, dan de ontknoping van The Darkest Minds: Een onzeker licht en als tussendoortje Kies voor mij. Dan las ik Allesbehalve Oké, ik vond het een erg leuk boek maar ik ben niet zo laaiend enthousiast, Eeuwige leven, tot mijn grote spijt besefte ik dat ik heel veel vergeten was van deel twee, en mijn absolute favoriet van deze maand (misschien wel van dit jaar): These Rebel Waves! Verder las ik nog Royals, Has#tag en Hof van ijs en sterren (eindelijk!). De vergiftigde gave was de volgende en ik eindigde met One dark throne, die vond ik net iets minder dan Koninginnen maar nog steeds erg goed.

Feline las 3 boeken

In deze maand ben ik twee keer op vakantie geweest met vrienden, waardoor ik in die periode niet veel heb gelezen. Het voordeel was dat in Schotland de boeken erg goedkoop waren en ik er daardoor meteen een paar ingeslagen heb, die ik in Italië gedeeltelijk al gelezen heb. Gelukkig heb ik in Italië lekker lui aan het zwembad gelegen, en heb ik gelezen in het gezelschap van Leo de kat. Ik heb An ember in the ashes gelezen op aanraden van Elke. Dat boek heeft ervoor gezorgd dat ik een paar dagen lang niet helemaal in deze wereld verkeerde. Vanaf de eerste pagina word je in het verhaal gezogen, en het heeft zo'n goed tempo dat ik het boek nooit uit verveling aan de kant geschoven heb. De Romeinse sfeer van het verhaal was echt een mooie toevoeging aan mijn vakantie in Rome. Na An ember in the ashes heb ik A room with a view gelezen. Ook dit boek gaat over Italië. Hoewel het geen moderne YA is voelt het boek een beetje als YA aan, omdat het jeugdthema's behandelt zoals liefde en de zoektocht naar identiteit. Het was een sfeervol, humoristisch en romantisch verhaal. Zeker een aanrader! Het laatste boek dat ik las was Flame in the mist. Samen met Merel heb ik al een artikel geschreven waar het boek in voorkwam. Dit kun je hier terugvinden. 

Iris las 1 boek

Augustus was voor mij een beetje een hectische maand. Naast dat er privé wat dingen zijn gebeurd, heb ik deze maand ook mijn rijbewijs gehaald! Daar ben ik eigenlijk echt heel druk mee geweest de afgelopen maand. Daarnaast ben ik ook een week bij mijn oma blijven slapen, aangezien ik per ongeluk mijn rij-examen in de week had gepland waarin mijn ouders op vakantie gingen en ik had geen zin om de hele week alleen thuis te blijven. Verder ben ik nog heel druk bezig geweest met voorbereidingen treffen voor mijn eerste week op de universiteit. Hierdoor heb ik helaas maar één boek gelezen. Dit was Fluister van Maggie Stiefvater. Ik ben hiermee begonnen in de booktubeathon en ik vond het een goed vervolg op het eerste deel. Verder heb ik nog gelezen in The last song en ben ik begonnen in het eerste deel van Vuur en As, die ik allebei nog niet uit heb. Voor september hoop ik deze twee boeken nog uit te lezen. Daarnaast mag ik ook een boek lezen, waar ik al heel lang op heb gewacht. Ik weet alleen nog niet of ik jullie daar al over mag vertellen... 

Merel las 4 boeken

Augustus was voor mij ook geen fantastische leesmaand, maar wel een hele leuke maand. Ik ben op vakantie geweest met vrienden en met mijn vriend, ik ben naar de efteling geweest en naar verschillende leuke steden en ik heb met veel mensen afgesproken. Hierdoor had ik echter weinig tijd om te lezen! Ik heb twee thrillers gelezen en gerecenseerd, namelijk Bloedspoor (die ik geweldig vond, echt een aanrader) en Expat Exit (niet mijn ding...) Ook las ik Bodypositive Power met Audrey, Brechtje en Elke, waarover je binnenkort een artikel kan verwachten op de spot. Als laatste las ik These Rebel Waves voor de Hebban leesclub, ik was, net als Fien, mega enthousiast!

Welke boeken lazen jullie in augustus?



Reacties op: Gelezen in augustus

Meer informatie

Gerelateerd