Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gelezen in juli

op 01 augustus 2019 door

Juli, vakantiemaand. Maartje is op vakantie, Laurie is alweer terug. We hebben weer mogen genieten van zomers weer met zomerse en ook tropische temperaturen. Soms was het echt te heet om  buiten in de tuin te zitten en er een boek bij te pakken, dus dan maar weer binnen lezen.  In dit artikel laten we jullie weten welke boeken wij deze maand al dan niet buiten hebben gelezen.

Maartje las 25 boeken t/m 23 juli

Favoriete boek: Ik noem drie heel verschillende: Thornhill van Pam Smy en City of Brass van S.A. Chakraborty en Rood van Pierce Brown. De eerste is een boek met twee verhaallijnen. Eén is geschreven en één is getekend. Beide verhaallijnen komen uiteindelijk samen en maken een heel mooi en ontroerend verhaal. City of Brass is een fantasy met invloeden uit het Midden Oosten. Ik werd echt verliefd op dit boek. Rood is een dystopisch boek dat wat doet denken aan de Hongerspelen, maar iets volwassener. 

Minst favoriete boek: Dat moet Samen van Sophie Jackson zijn. Dit is een novelle die hoort bij Stuk van jou. Stuk van jou viel al tegen en deze novelle kon mij echt niet boeien. Ik schrijf Sophie Jackson maar af.

Minca las 13 boeken 

Favoriete boek: Ook ik heb drie titels gelezen deze maand die ik echt heel goed vond. De Beer en de Nachtegaal van Katherine Arden en De Kleuren van Schaduw van V.E. Schwab en De Verminkte Koning van Leigh Bardugo. Deze eerste was gewoonweg uitzonderlijk. De tweede mocht ik proeflezen voor uitgeverij Boekerij en was verbazingwekkend spannend en magisch. En de derde was gewoon geweldig omdat... tja... Nikolai! 

Minst favoriete boek: Dat is deze maand Gebroken van Teri Terry. Ik had gehoopt dat het tweede deel een stuk sterker zou zijn dan het eerste. Dat was ook wel het geval, maar dit boek kan helaas niet opbotsen tegen de andere boeken die ik deze maand heb gelezen. 

Natasha las 6 boeken

Favoriete boek: In mijn hoofd van Sharon M. Draper. Een sterk verhaal met een lichamelijk gehandicapte hoofdpersoon. Ik kan nog veel leren van haar doorzettingsvermogen.

Minst favoriete boekHartstocht van Erin Watt. Ik vond het verhaal niet zo heel veel toevoegen aan de rest van de serie en Gideon is niet mijn favoriete broer.

Merel las 10 boeken

Favoriete boek: Oef, ik vond ook In mijn Hoofd erg goed, maar ga dan toch voor Pan's Labyrinth, die we lezen voor de Epic Reads. Wát een boek! 

Minst favoriete boek: Dan ga ik voor Geheimen van Erin Watt. Ik heb deze maand de eerste drie boeken gelezen van de Royals-serie, en hoewel ik helemaal fan was van de eerste twee, kon de derde me niet zoveel boeien. Helaas!

Sam las 7 boeken

Favoriete boek: De Kroon van Kiera Cass. Zo lang geleden dat ik De Selectie heb gelezen, maar ik weet precies weer wat ik er zo leuk aan vond! En dit keer een selectie vol met jongens, wat wil je nog meer. Echt leuke en sterke, maar ook aparte karakters. De frustratie van het koningsleven kwam echt goed over, goed gedaan!

Minst favoriete boek: Ik ben er nog niet uit welke dat is. Of Peter Pan van J.M. Barrie of Passion van Lauren Kate. Passion, een boek van de Fallen serie, wat ik echt een goede serie vind, was wat teleurstellend. Het concept bleef maar hetzelfde in het boek, er gebeurde niks anders, niets speciaals. Echt jammer. Toch ga ik verder in de serie! Het kan nog echt wel wat worden. Peter Pan vond ik soms een beetje creepy eigenlijk. Soms was het een beetje langdradig en bizar. Ik ben benieuwd wie van jullie dat ook vond tijdens het lezen, hoor het graag!

Laurie las 20 boeken

Favoriete boek: Juli was voor mij een maand van hele goede boeken, maar ook een paar DNF's. Dat waren er 3, echt erg. Deze zijn uiteraard niet meegeteld. Herlezen boeken wel. Maar ik denk dat mijn favorieten dan toch wel Zonderling van Laini Taylor, Dromendochter van Laini Taylor en The Million Pieces Of Neena Gill van Emma Smith-Barton zijn. Zonderling omdat ik het verhaal eindelijk goed begreep en het tweede deel nodig heb en die andere twee waren een zeer aangename verrassing. Jammer dat deel drie van Dromendochter niet is vertaald.

Minst favoriete boek:  Luister Naar Me van Kristen Proby en De Onsterfelijken van Chloe Benjamin. Luister naar me hangt van cliché's aan elkaar en alles moet seks uitstralen. Bah. De achterflap van De Onsterfelijken sprak me in eerste instantie aan, maar al vanaf de eerste bladzijde wist ik dat dit niet echt iets zou worden. Ik kreeg gelijk, want ik verwachtte iets à la De Zeven Zussen. Dit boek is gewoon veel te filosofisch naar mijn zin en het verhaal boeide totaal niet.

Iris las 2 boeken

Favoriete boek: Ik begin langzamerhand de vakantie sfeer te pakken te krijgen en dus ga ik ook weer meer lezen. Twee boeken lijkt misschien niet veel, maar ik heb ze samen met nog een boek die ik nog niet uit heb, in de laatste twee weken van juli gelezen. Mijn favoriete boek was Fallen van Lauren Kate. Het was het beste boek dat ik deze maand heb gelezen, maar niet het beste boek ooit geschreven. 

Minst favoriete boek: Darius de Grote is niet oké. Ik heb samen met Laurie ook een artikel over dit boek geschreven en ik was niet echt positief. 

Miranda las 4 boeken

Favoriete boek: Na een lichte hersenschudding, een probleem met mijn oog en de nodige vakantiedrukte heb ik eindelijk zelf vakantie , is mijn concentratie en mijn zicht terug en ben ik er gelijk terug kunnen invliegen. Het meest favoriete boek deze maand was voor mij Gebroken van Teri Terry. Deel één (Gewist) had ik net ervoor in twee dagen uit. Een genre dat me tot voor kort niet echt bekend was, maar wat me duidelijk écht wel ligt. En eigenlijk vond ik Gruwelijk spel van Mirjam Hildebrand ook heel goed. Een korte maar krachtige novelle die ik in één ruk heb uitgelezen.

Minste favoriete boek: Een heel goed boek, maar voor mij het minst van de 4 was Anne van Hans Faber en Wim Faber. Niet echt een young adult boek, maar toch een echte aanrader voor young adult lezers. Het was een heel pakkend non fictie boek dat een diepe indruk op me heeft nagelaten maar ook niet bepaald luchtige vakantieliteratuur. De uitleg over het Nederlandse rechtssysteem, was ook niet min. Echt een boek waar je je hoofd moet bijhouden.

Was juli een goede leesmaand voor jou?



Reacties op: Gelezen in juli

Meer informatie

Gerelateerd