Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gelezen in Juli

op 06 augustus 2024 door

De maanden vliegen voorbij, het eerste deel van de zomervakantie en vakanties zit er ook alweer op. Waar de ene meer leest bij mooi weer en tijdens vakanties, leest de andere dan juist minder. Hieronder vertellen wij over onze gelezen boeken tijdens deze wisselvallige zomermaand.

Nina las 7 boeken

Voor mij zijn maanden waarin ik met familie op vakantie ga altijd net wat mindere leesmaanden aangezien ik dan zoveel mogelijk in het moment probeer te zijn bij mijn familie en wat minder snel een boek oppak om te gaan lezen. Ik begon de maand met enkele erg goede boeken. Eerst twee Fairyloot boeken: The Crimson Moth (of Heartless Hunter) van Kristen Ciccarelli en The Honey Witch van Sydney J. Shields. Twee erg verschillende boeken. The Crimson Moth is een heerlijke romantasy met een geweldige enemies-to-lovers-to-enemies. The Honey Witch is een fijne cozy fantasy met een grumpy-sunshine trope. Hierna las ik nog een topper: Maxton Hall College deel 1 van Mona Kasten. Ik had de serie al op Amazon Prime gezien en was erg benieuwd naar de boekenserie. Het eerste boek vond ik ook echt heerlijk weglezen en ik werd meteen weer in de wereld van Maxton Hall gezogen. Ik kan niet wachten om de volgende delen ook te lezen! Vervolgens las ik The Song of Achilles van Madeline Miller voor mijn boekenclub. Over dit boek heb ik een hoop mixed feelings. Het is zeker niet slecht geschreven, maar het verhaal achter de mythologische hertelling sprak mij helaas niet echt aan (daarmee bedoel ik vooral de hele oorlog). Daarna ging ik een weekje op vakantie en las ik twee romans: Book Lovers van Emily Henry en Elle & Darcy van Alexandria Bellefleur. Beide boeken waren helaas niet echt mijn ding. Waar ik Book Lovers wel goed gescheven vond, kwam ik toch lastig door het verhaal heen. Elle & Darcy las wat makkelijker weg, maar kon helaas mijn aandacht niet echt vasthouden. Als laatste begon ik aan The Winner's Curse trilogie van Marie Rutkoski. Deze boeken had ik op de boekenmarkt in Dordrecht gevonden en waar ik eerst nog twijfelde of ik ze wel moest kopen, aangezien het wat oudere YA boeken zijn, ben ik ondertussen helemaal verkocht! Het eerste boek was erg goed geschreven en hield tot het einde mijn aandacht vast. Nu ga ik snel beginnen in deel 2! 

Kimberly las 10 boeken

Deze maand begon een beetje sloom voor mij. Ik heb altijd het probleem dat wanneer het te warm is buiten, ik eigenlijk nergens echt zin in heb. En dus ook niet in lezen. Maar uiteindelijk toch nog 10 boeken kunnen lezen, dus dat is zeker niet verkeerd. Na het ontmoeten van Thomas Olde Heuvelt op Yaltival was ik erg benieuwd naar zijn boek November. Deze heb ik dan ook gelijk gelezen deze maand en beviel me heel goed. Van Elizabeth Helen heb ik de boeken Bonded by Thorns en Woven by Gold gelezen en deze waren ook vermakelijk. Binnenkort in boek 3 beginnen. Daarnaast heb ik ook nog de nieuwst Tessa Bailey gelezen, the Au Pair Affair. Mijn favoriet deze maand was wel echt Leather & Lark van Brynne Weaver. Al is dit zeker geen YA of zelfs maar NA. 

Roxanne las 7 boeken

Ik las in Juli 7 boeken. Eigenlijk waren er hier twee van maar YA/NA. Dit Waren een reread van The Cruel Prince van Holly Black en Godkiller van Hannah Kaner. Dit boek was verassend goed eigenlijk en ik kijk uit naar het vervolg wanneer ik daar aan toe kom. De overige 5 boeken waren Adult boeken fantasy en contemporary met behoorlijk wat spice erin. Dit waren Bonded by Thorns van Elizabeth Helen, damn dat boek was vermakelijk, ik heb hem geheel verslonden, zeker een aanrader als je van why choose, beauty and the beast retelling, dark romance houd. The Witch's Familliar van TJ Nichols en de hele trilogie van That Time I Got Drunk and Saved a Demon, That Time I Got Drunk and Yeeted a Love Potion to a Werewolf en That Time I Got Drunk and Saved a Human van Kimberly Lemming. Deze 3 laatste waren best hilarisch, de dynamiek tussen de demonen was zo leuk ik heb echt voluit gelachen met deze serie.

Jenny las 4 boeken

Ik lees normaal gesproken dus heel veel tijdens vakanties en mooie dagen, maar dit jaar is dat er niet van gekomen. Ik had zo'n enorme book hangover na het lezen van De beste vriend van Chris Carter dat ik erna geen boek meer las wat mij genoeg pakte om door te lezen. Voor dit boek las ik wel nog 2 boeken in Juli; Powerless van Lauren Roberts en Small things like these van Claire Keegan. Het boek van Claire Keegan is een heel mooi klein verhaal over een man die zich in de loop naar Kerst toe afvraagt hoe zijn leven vorm heeft gekregen en of hij hier voldoening uit haalt. Op de achtergrond wordt echter wel een heftig thema aangehaald, namelijk de Magdalenen wasserettes in Ierland. Hier werden tot in de jaren 90' zwangere meisjes tewerkgesteld in de Ierse kloosters voor de rest van hun leven. Hun kinderen werden ter adoptie aangeboden of aan hun lot overgelaten tot ze stierven. Ik vond het heftig om te lezen dat dit pas in 1996 is gestopt. Powerless deed me heel erg denken aan The Hunger games. Het was een fijn boek dat lekker weglas, ik vond wel dat er wat teveel herhalingen in zaten. Op dit moment heb ik weer wat mooie boeken klaarliggen om gelezen te worden, dus hopelijk krijg ik in Augustus de leesflow weer te pakken!

Hoe was jouw leesmaand in Juli?



Reacties op: Gelezen in Juli

Meer informatie