Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gelezen in Juni

op 09 juli 2024 door

Juni, de maand met een aantal goed warme dagen. Maar ook Pride maand en de maand waarin het EK voetbal is gestart. Maar de vraag is, in hoeverre heeft dit alles invloed gehad op ons leesgedrag in juni...?

Nina las 8 boeken

Deze maand had ik het gevoel dat ik soms wat lang bij een boek bleef hangen en niet zoveel of zo snel las als normaal. Achteraf gezien heb ik toch weer gewoon 8 boeken gelezen dus dat vind ik dan wel weer grappig. Ik begon de maand met Earthflown van Frances Wren. Dit boek las ik voor mijn boekenclub onder het thema mysterie. De wereld en onderwerpen waren erg origineel, maar de karakters namen soms erg onverwachte en onbegrijpelijke keuzes. Hierna las ik The Seven Husbands of Evelyn Hugo geschreven door Taylor Jenkins Reid. Dit boek had ik in een minibieb gevonden en stond al erg lang op mijn te lezen lijstje dus nu was de kans! Het verhaal las heerlijk weg en maakte veel verschillende soorten gevoelens in mij los. Echt een aanrader. Vervolgens herlas ik Divine Rivals om daarna Ruthless Vows (van Rebecca Ross) te kunnen lezen. Hierover schreven we een ''Let's talk'' artikel. Aangezien ik toen wel even zin had in een dun boekje koos ik voor Days at the Morisaki Bookshop van Satoshi Yagisawa. Een literair hoogstandje kun je het niet noemen, maar het was wel een cosy en hartverwarmend verhaal. Daarna las ik weer een Fairyloot boek: Evocation geschreven door S.T. Gibson. Dit was een erg goed boek waarin vooral de karakters en hun ontwikkeling centraal stonden. Als laatste las ik de This Poison Heart duologie van Kalynn Bayron. De plantenmagie vond ik echt heel tof, maar op de een of andere manier kwam ik niet echt in het verhaal en kon ik me moeilijk binden aan de karakters. In het tweede deel ging dit wel wat beter en al met al kan ik zeggen dat dit een goede duologie is. 

Kimberly las 10 boeken

Deze maand heb ik geprobeerd wat meer LGBTQ+ boeken te lezen vanwege pride maand. En dit is aardig goed gelukt. Alle boeken binnen dit teme die ik heb gelezen heb ik ook echt van genoten. Zo las ik Bookshops & Bonedust van Travis Baldree, The Alpha Experiment en Captive Mate beide van Eliot Grayson en Sweet and bitter magic van Adrienne Tooley. Ook las ik nog een aantal cosy crime boeken van Jane Bettany en twee thrillers. Enkel The Midnight Feast van Lucy Foley was echt een aanrader van deze boeken. Ook ben ik gezwicht voor de booktok druk en heb ik When the Moon Hatched van Sarah A. Parker gelezen. En heel eerlijk vond ik deze de hype echt niet waard. Een vreemd onsamenhangend verhaal waar veel gezegd wordt, maar eigenlijk ook weer niets verteld wordt. De worldbuilding is slecht en ik zou het echt niemand aanraden. Tot slot heb ik nog de urban fantasy Sin & Magic van K.F. Breene gelezen. Dit is een tweede deel en ik vond het erg vermakelijk. Ga zeker de rest van de serie ook lezen.

Joëlle las 17 boeken

In juni las ik weer een heerlijke stapel boeken weg. In totaal las ik 17 boeken waarvan ik er 10! luisterde, 2 voorlas en 5 hiervan waren fysieke boeken. Ik begon de maand met het uitlezen van Het zwaard der voorzienigheid van Andrzej Sapkowski. Dit is het tweede deel in the witcher serie en heb ik net zoals het eerste deel 4 sterren gegeven. Andrzej heeft een bijzondere schrijfstijl en je moet ook echt goed erbij blijven met je hoofd om alles goed te kunnen volgen. Daarna las ik een Engelstalig boek namelijk Tolkien's world van Gareth Hanrahan & Peter McKinstry. Dit is een informatief boek over de wereld van the lord of the rings en de hobbit die Tolkien bedacht heeft. Ondanks dat mijn Engels niet fantastisch is was dit boek voor mij goed te volgen en leuk om voor een keer gelezen te hebben. Halverwege de maand las ik twee boeken uit die onderdeel zijn van de Warrior cats serie. Dit waren Blauwsters voorspelling en Spikkelblads hart van Erin Hunter. Beide boeken behoren deze maand tot mijn favorieten, zoals eigenlijk alle boeken in de warrior cats serie tot nu toe. Als laatste las ik aan het einde van de maand mijn enige uitgelezen YA boek uit: De strijdmagiër van Taran Matharu. Dit is het derde deel van de Summoner serie en Fletcher zijn avontuur komt hierin tot een episch einde. Dit derde deel was zeker mijn favoriet van de drie boeken! De luisterboeken die ik deze maand luisterde waren Het vuur van James PattersonBuren van Danielle SteelSneeuwklokjes, Valentijnsdag, Zomer, Herfst en Kerst van Holly Hepburn, Mama huilt harder van Leslie KeijzerDe mens is een plofkip van Teun van de Keuken en Tussen de regels van Lisette Jonkman, Gillian King, Susan Muskee, Vanessa Thuyns & Marijke Vos. Mama huilt harder behoort ook tot mijn favorieten van deze maand en heeft tevens een grote indruk op mij achter gelaten. 

Jenny las 8 boeken

Ik las in juni maar liefst 8 boeken, voor mij een heerlijke leesmaand. Ik las Gild, Glint en Gleam van Raven Kennedy, deze boeken had ik al wat jaartjes in de kast staan. Ik luisterde in de auto verder naar de Bonds that tie serie van J. Bree en luisterde deze maand naar het deel Savage bonds. Rule of the Aurora king las ik ook in juni, dit is deel 2 in de serie en deze wist me minder te pakken dan deel 1. Vervolgens las ik 2 YA thrillers van Nederlandse schrijfsters; Je hebt één nieuwe volger van Chinouk Thijssen en No exit van Maren Stoffels. Vooral No exit vond ik weer een toppertje. Als laatste las ik thriller De bigamist van Rona Halsall, een boek met flink wat twists. 

Welke boeken las jij allemaal in juni?



Reacties op: Gelezen in Juni

Meer informatie