Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gelezen in mei

op 01 juni 2019 door

De afgelopen maand was voor velen een drukke maand. Er werden examens gedaan, studies hadden deadlines en er moest gewoon gewerkt worden. Naast al deze bezigheden hebben we gelukkig nog tijd gevonden om te lezen en in dit artikel lichten wij onze favoriete en minst favoriete boeken weer voor jullie uit.

Laurie las 21 boeken

Favoriete boek: In mei heb ik een hele fijne maand gehad qua boeken. Het was mooi weer, ik had een paar boeken ertussen die snel lazen en ik heb veel boeken 5 sterren gegeven én dat voelt zo goed. Een favoriet kiezen is lastig, maar ik ga dan toch voor Sterrenhemel van Colleen Hoover en Girls Of Paper And Fire van Natasha Ngan.

Minst favoriete boek: Zilvergaren van Naomi Novik. Hier hoefde ik niet lang over na te denken en ik weet niet of dat zo'n goed teken is. Het boek pakte mij niet, zoals je in dit artikel kunt lezen. In Het Water van Paula Hawkins beviel mij ook allemrinst, want ik houd niet van haar boeken. Ik moest het lezen voor een leesclub, maar het was ploeteren.

Merel las 10 boeken

Favoriete boek: Dit was een lekkere leesmaand voor mij, hoewel ik geen 'wauw' boek heb gelezen. Het beste boek dat ik heb gelezen was dan toch Outwalkers, waar ik onlangs een post over schreef.

Minst favoriete boek: Oef, ik denk dat dat Pain au Chocolat was. Ik kan me nu al bijna niet meer herinneren waar hij over ging...

Natasha las 4 boeken

Favoriete boek: Afgelopen maand heb ik me vooral bezig gehouden met het nakijken van examens, maar tussen de bedrijven door lukte het me toch om een aantal boeken te lezen. Mijn favoriet deze maand was De executie van Daniëlle Bakhuis. Wat een boodschap gaf ze mee met dit verhaal!

Minst favoriete boek: Mijn minst favoriete boek deze maand was Did I mention I love you van Estelle Maskame. Ik vond het niet vreselijk, maar het voelde voor mij een beetje nep en gemaakt aan. Ik deed er ook heel lang over om het uit te lezen.

Minca las 11 boeken

Favoriete boek: Nogal cliché als je een van mijn favoriete series kent én weet dat daar deze maand het vijfde deel van uit is gekomen. Weersta Me van Tahereh Mafi is toch wel het spannendse en beste boek dat ik deze maand las. Deze heb ik in 5 uur tijd uitgelezen en kon het boek bijna niet wegleggen om tussendoor te dineren. Dus dat wil wel wat zeggen.

Minst favoriete boek: Helaas is dat deze maand niet zo moeilijk om een minst favoriete boek te kiezen. Ik las het tweede deel van Three Dark Crowns in het Nederlands. Duistere Troon van Kendare Blake. Ik had gehoopt dat het tweede deel beter en spannender zou zijn dan het eerste, maar het wist me opnieuw niet echt mee te trekken. De tweede helft was wel een stuk sterker, maar jammer genoeg niet echt mijn ding. 

Maartje las 27 boeken

Favoriete boek: Ik heb deze maand twee laatste delen in favoriete series gelezen: Koningin van Lucht en Duisternis van Cassandra Clare en Koninkrijk van As van Sarah J. Maas. Beide geweldig, maar misschien vind ik Koninkrijk van As nog net iets beter. Ik hou zoveel van de manier waarop Maas relaties en gesprekken beschrijft.

Minst favoriete boek: Ik kocht een boek dat erg gehyped werd op Booktube voordat het uitkwam en dat was Once & Future van Amy Rose Capetta en Cori McCarthy. Het idee achter het boek klonk heel leuk: Een reïncarnatie van Arthur, maar dan vrouw en lesbisch in een verre toekomst met ruimteschepen. Helaas vond ik het verhaal te gehaast. Er gebeurde teveel in te weinig tijd, de personages waren een beetje overdreven grappig en het boek las, ondanks de af en toe behoorlijk expliciete scènes, meer als een kinderboek. Ik ga niet verder met de serie.

Welke boeken heb jij deze maand gelezen?



Reacties op: Gelezen in mei

Meer informatie

Gerelateerd