Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestipbrief aan Nancy

op 17 juli 2018 door

Beste Nancy,

Toen ik zag dat ik een brief aan jou mocht schrijven, het eerste wat ik dacht was hé die ken ik ergens van. Kijkend naar jou recensies zie ik het al, jij en ik hebben in dezelfde leesclub gezeten op Hebban. Wat mij meteen opviel was, jij hebt zoveel gemeen met mij. Jouw sterren zijn nagenoeg gelijk aan mijn sterren. 

Nancy jij bent echt van de dystopia en fantasy. I like that. Maar het is toch wel heel moeilijk om een boek voor jou te vinden, want jou lijst met gelezen boeken is enorm 43 pagina's!! Jij hebt bijna elk boek dat ik ken al gelezen. Daarom heb ik ze niet allemaal kunnen bekijken en hoop dat je deze boeken nog niet hebt gelezen!

Mij eerste leestip aan jou is: 

De strijd om Verona - Melinda Taub

De strijd om Verona is een zoals je al ziet is het een spin-off van de klassieker Romeo en Julliet. Dit boek heeft iets, het heeft romantiek en spanning. Het verhaal speelt zich af in Verona en speelt zich af na het tragedie van Romeo en Julliet. Na de tragische afloop van het liefdesverhaal van Romeo en Julia zwoeren hun families de ruzie bij te leggen. In de nasleep van de begrafenissen blijkt echter dat de vete toch steeds blijft opborrelen. De prins van Verona is de wanhoop nabij. Dan bedenkt hij een plan om de Montecchi en de Capuletti eindelijk te verenigen: een huwelijk. Rosaline is een nicht van de Capuletti. Haar wordt opgedragen met Benvolio Montecchi te trouwen. Daar zit ze totaal niet op te wachten, en Benvolio ook niet. Ze gaan op zoek naar een manier om de vete te beëindigen in de hoop dat hun huwelijk dan afgeblazen wordt.

Wat ik ook zag in jou lijst was dat je graag chicklits leest. Romantiek is wat jij ook wel graag leest. Daarom heb ik een leuk boek voor je. 

After 1: Hier begint alles - Anna Todd

After is een best intens boek. Het heeft veel drama en is vrij cliché. Maar wij vrouwen kunnen daar soms ook echt van smullen. Het gaat over Tessa en haar leven als student. Haar toekomst leek al vast te staan, maar dan ontmoet ze Hardin. Opeens wordt alles anders, de keuze tussen het vertrouwde jeugdvriendje en de spannende, onbekende badboy Hardin. 

Dit boek is zo vermakelijk en vooral het aantal pagina's kan afschikken. Maar je leest er zo doorheen. Dit is echt een aanrader als je van een romantisch (sexy) verhaal houdt en a lot of drama. En ook nog eens een vervolg!

Poeh dit vind ik zo lastig, ik dacht eerst Obsidian! Maar helaas heb je deze ook al gelezen! 

Anna & de French kiss - Stephanie Perkins

Anna & de French kiss, is ook een romantische YA boek. Maar niet zo intes als After. In doet boek lezen we over Anna die van Atlanta naar Parijs verhuisd om daar op een kostschool te leren. Maar in de Stad van de Liefde kan het niet anders gebeuren dat ze een knapperd tegen komt. Étienne St. Clair de knappe, charmante en slimme klasgenoot van Anna. Máár ook een hele bezette jongen. Gaat Anna haar franse kus krijgen?

Dit boek wordt beschreven als een heerlijk meidenverhaal in het romantische Parijs. Het is heerlijk om te lezen, lekker luchtig. Het geeft je het gevoel van Parijs, oh was ik daar maar. Dit boek is zeker een leuk vakantie boekje.

Lieve Nancy dit was mijn leestipbrief aan jou. Hopelijk heb je de boeken nog niet gelezen! In iedergeval veel leesplezier!

Liefs Tinke



Reacties op: Leestipbrief aan Nancy

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Anna Todd

Anna Todd

Anna Todd was altijd een gretige lezer van romantische boeken én een liefhebber ...

Stephanie Perkins

Stephanie Perkins

Stephanie Perkins is een Amerikaanse auteur van YA-romans. Ze werkte eerder als ...