Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Let's talk: Letters of Enchantment duologie

op 25 juni 2024 door

Een van de meest geliefde Romantasy duologieën van 2023 was toch wel de Letters of Enchantment duologie van Rebecca Ross met de titels Divine Rivals en Ruthless Vows. In dit Let's talk artikel lezen jullie wat wij van deze boeken vonden! 

Dit artikel is geschreven door Roxanne, Kimberly en Nina 

Over de boeken 

When two young rival journalists find love through a magical connection, they must face the depths of hell, in a war among gods, to seal their fate forever.

After centuries of sleep, the gods are warring again. But eighteen-year-old Iris Winnow just wants to hold her family together. Her mother is suffering from addiction and her brother is missing from the front lines. Her best bet is to win the columnist promotion at the Oath Gazette.

To combat her worries, Iris writes letters to her brother and slips them beneath her wardrobe door, where they vanish―into the hands of Roman Kitt, her cold and handsome rival at the paper. When he anonymously writes Iris back, the two of them forge a connection that will follow Iris all the way to the front lines of battle: for her brother, the fate of mankind, and love.

Verwachtingen

Nina: Het eerste boek van deze duologie ontving ik in een van mijn Fairyloot boekenboxen. Toen had ik al enkele erg positieve recensies gelezen en kreeg ik het gevoel dat dit verhaal perfect bij mijn leeswensen zou passen: een romantisch verhaal met een rivals-to-lovers thema en een poetische schrijfstijl. 

Roxanne: Ergens had ik van het eerde deel verwacht dat het een soort tweede wereldoorlog boek zou zijn. Nu klopt het oorlog gedeelte maar dat de goden en godinnen in verwerkt waren wist ik niet. Eigenlijk had de naam het voor me moeten verraden maar ik legde de link niet... Zoals haar andere boeken verwachtte ik wel weer een beetje het muziekale schrijfstijl.

Kimberly: Op social media had ik al wat dingen voorbij zien komen over Divine Rivals. Het klonk heel interessant. En door mijn ervaring met andere boeken van deze schrijfster wist ik gewoon dit ik dit boek wilde lezen. Ik verwachtte weer dezelfde geweldige, bijna muzikale schrijfstijl van Ross. Wat je volledig mee kan slepen in een verhaal.

Personages

Roxanne: Ik vond beide hoofdpersonage realistisch. Beide maakte fouten maar beide deden ook goed, beide hebben angsten en dat maakt ze juist nog geliefder en echt in mijn ogen. Ik kon heel goed met de personages meeleven en de gevoelens kwamen zo echt over dat ik soms op het puntje van me stoel zat.

Kimberly: De personages zijn op zo'n manier geschreven dat je niet anders kan dan van ze te houden. Je wordt volledig meegenomen in hun leven en hoe zij denken en dingen ervaren. De emoties die zij voelen voel jij als lezer ook. Er zit enorm veel diepgang en ontwikkeling bij zowel Iris als Roman gedurende beide boeken.

Nina: Beide hoofdpersonages, Iris Winnow en Roman Kitt, zijn geweldig geschreven. Ze zijn elkaars tegenpolen in veel opzichten (van welvaart en familie tot lievelings drankjes), maar vinden elkaar in hun drang naar het vertellen van hun eigen verhaal en de verhalen van de mensen om hen heen. Hun verhaal van rivals-to-lovers is ontzettend goed en geloofwaardig uiteengezet en de brieven die ze naar elkaar schrijven geven hier een diepe en unieke setting aan. Zowel in het eerste als in het tweede boek maken beide personages verschillende reizen mee die hun persoonlijk beïnvloeden en soms verder, maar uiteindelijk altijd dichter bij elkaar brengen. 

Schrijfstijl

Kimberly: Zoals bij alle boeken van Rebecca Ross voelt het bijna muziekaal aan. Alsof je door de woorden heen zweeft. Ik kan het niet goed beschrijven, maar haar schrijfstijl is gewoon geweldig. Binnen 3 zinnen word je volledig het verhaal ingetrokken en leef je mee met alles wat de personages meemaken. De wisseling van perspectief zorgt er ook voor dat je veel beter weet wat bij beide personages speelt en is in deze boeken ontzettend fijn. Boek 2 is dit wel iets minder dan in boek 1, maar dat heeft denk ik ook vooral met de situatie te maken waarin Roman zich bevindt.

Nina: De schrijfstijl die in deze boeken wordt gebruikt zorgt ervoor dat het verhaal magisch aanvoelt en echt tot leven komt. Afwisselingen tussen het lopende verhaal en de brieven die de hoofdpersonages naar elkaar schrijven brengen een extra diepte in het verhaal. Door het verschil in focus thema's tussen boek 1 en boek 2 merk je wel een verschil in de schrijfstijl, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar deel 1. 

Roxanne: Zoals bij haar andere boeken zijn Divine Rivals en Ruthless vows weer heel mooi geschreven. Je wordt meegezogen in het verhaal. Rebecca gebruikt geen moeilijke woorden end raait ook niet om de plot heen, het is duidelijk waar je over leest en waar je als lezer op dat moment bent in het verhaal

Plot

Nina: Waar het eerste boek voor een groot deel op de rivals-to-lovers journey focust en de oorlog met de goden meer naar voren komt in het tweede helft van het boek, voert dit de complete hoofdtoon voor het tweede boek. Uiteraard is deze opbouw logisch, maar ik denk dat ik het tweede boek nóg leuker had gevonden als het leven na de oorlog nog wat uitgebreider beschreven zou worden. Ik weet namelijk zeker dat de schrijfster een erg mooi verhaal over verwerking en het leven na een vreselijke gebeurtenis had kunnen schrijven. Wie weet komt hier ooit nog eens een vervolg novella over.  

Roxanne: Ik vond deel 1 heel goed, het plot was sterk aanwezig en de mysterie was duidelijk aanwezig omtrent de brieven. Die opbouw vind ik altijd toch het meest leuke aan een boek. Ik vond dat Roman en Iris wel snel opeens verliefd waren en gingen trouwen, wellicht normaal in een tijd van oorlog maar ik vond dat wel plotseling en had hier graag meer opbouw in willen zien. Deel 2 is minder gefocussed op hun relatie en meer op de oorlog tussen de goden waardoor ik er minder sterk in zat. Ondanks dit was het nogsteeds een goede afsluiter van de duologie. Wel had het leuk geweest als we nog iets meer over erna hadden kunnen lezen.

Kimberly: Bij boek 1 werd zo'n ontzettend sterk plot neergezet, met meerdere elementen die van belang waren. Zowel het enemies to lovers aspect, maar ook de oorlog en de geschiedenis van de Goden werd heel uitgebreid uiteen gezet. Bij boek 2 lag de focus meer op de reddingsmissie, waardoor mijn interesse af en toe wat minder was. Mijn voorkeur gaat dan ook meer uit naar boek 1, maar boek 2 was ook zeker geen slecht verhaal met een goed plot. Alleen net iets minder binnen mijn interesses.

Eindoordeel

Roxanne: Deel 1 was zeker een favoriet van 2023 alhoewel ik deel 2 ook goed vond, vond ik deel 1 het sterkste. De mysterie en de "magie" daarin deed het hem voor mij. Divine Rivals kreeg van mij 5 sterren en Ruthless Vows 4. Al om al bij elkaar zou ik dus op een 4,5 sterren uitkomen

Kimberly: Divine Rivals is mijn favoriete boek die ik in 2023 heb gelezen. En zal ook zeker lange tijd in mijn top 10 blijven staan. Ruthless vows heb ik 4 sterren gegeven, omdat deze me net iets minder boeide, maar nog steeds heel mooi en mooi geschreven was. De duologie zou daarom voor mij op 4,5 sterren uit komen.

Nina: Als het kon zou ik het eerste boek van deze duologie met 10 sterren beoordelen. Dit boek is echt een van mijn all-time favorieten boeken geworden. Waar ik deel twee toch net wat minder vond, vond ik het boek nog steeds prachtig, sterk en mooi genoeg om er de volle 5 ''normale'' sterren aan te geven. 

Wij beoordelen deze duologie met 4,7 sterren 



Reacties op: Let's talk: Letters of Enchantment duologie

Meer informatie

Gerelateerd