Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ontdek meer boeken: Fae

op 28 september 2021 door

Voor een nieuwe reeks artikelen nemen we je steeds mee in een ander thema voor young adult boeken. Dit zal heel gevarieerd zijn van fantasy wezens naar LGBTQ+ en alles daar tussen in. We zullen een aantal boeken benoemen en kort bespreken waar deze thema's duidelijk in naar voren komen . En hopelijk zorgen we er zo voor dat je een hoop nieuwe, geweldige boeken leert kennen. Voor dit eerste artikel kijken we naar alle geweldige oude en nieuwe boeken over of met 'Fae' personages. 

Dit artikel is geschreven door Roxanne en Kimberly

De IJzerkoning (The Iron Fey serie)

Mijn naam is Meghan Chase. Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem. Wat gebeurt er allemaal? Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen... Maar wat ik ook had verwacht, in ieder geval nóóit dat ik te horen krijg dat ik de dochter van een elfenkoning ben, en ook niet dat ik opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om mijn broertje te redden. Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat ik een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad. Huh? En wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins - die helaas niks van mij wil weten... Hoe overleef ik in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?

Deze serie is al een wat oudere, en is ook zeker al vaker besproken hier op de spot. Deze serie van Julie Kagawa vertelt het verhaal van Meghan die in de wereld van de Fae terecht komt. De Ijzerkoning en vervolgdelen vallen wat dat betreft wel aan de ondercategorie van young adult. Ze zijn perfect voor de wat jongere lezers of lezers die net pas bekend raken met het genre. En nog veel beter nieuws, er komen weer nieuwe boeken aan van deze serie.

These Hollow Vows

From New York Times best-selling author Lexi Ryan, Cruel Prince meets A Court of Thorns and Roses in this sexy, action-packed fantasy about a girl who is caught between two treacherous faerie courts and their dangerously seductive princes. Brie hates the Fae and refuses to have anything to do with them, even if that means starving on the street. But when her sister is sold to the sadistic king of the Unseelie court to pay a debt, she'll do whatever it takes to get her back—including making a deal with the king himself to steal three magical relics from the Seelie court. Gaining unfettered access to the Seelie court is easier said than done. Brie's only choice is to pose as a potential bride for Prince Ronan, and she soon finds herself falling for him. Unwilling to let her heart distract her, she accepts help from a band of Unseelie misfits with their own secret agenda. As Brie spends time with their mysterious leader, Finn, she struggles to resist his seductive charm. Caught between two dangerous courts, Brie must decide who to trust with her loyalty. And with her heart.

Helaas is dit boek nog niet vertaald naar het Nederlands. Maar voor de lezers hier die graag Engels lezen of geen problemen hebben met lezen in het Engels, is dit zeker een aanrader. These Hollow Vows van Lexi Ryan gaat ook over een meisje wat terecht komt in de wereld van de Fae. De schrijfstijl is makkelijk en ook geschikt voor jongere lezers. Al zitten er wel wat pikante scenes in die wellicht dan weer wat beter geschikt zijn voor de wat oudere lezers.

Dit boek is overigens enige tijd geleden ook uitgebreid besproken op onze spot. Wil je meer weten over het boek, neem dan Hier een kijkje.

Hof van doorns en rozen

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Een artikel over Fae boeken is niet compleet zonder de "Hof van" boeken van Sarah J Maas. De ervaren fantasy en young adult lezers zijn waarschijnlijk al zeer bekend met deze serie. En voor de lezers die graag willen starten in dit genre zijn deze boeken absoluut een aanrader. Houdt wel rekening met het feit dat het eerste boek wellicht als young adult genoteerd staat, maar hoe verder je vordert in de serie, hoe meer NA het wordt ipv YA. 

Trylle serie

She must dare to be different to unlock the key to her past.

When Wendy Everly was six, her mother was convinced she was a monster and tried to kill her. 11 years later, when do you discovers her mother was almost right. She's not the person she's always believed to self to be, and her whole life begins to unravel - all because of Finn Holmes. Finn is a darkly handsome newcomer and every encounter with him leave so deeply shaken... Though it has more to do with her fierce attraction to him than she ever admit.

He's also here to tell her the shocking truth: Wendy is a changling who was switched at birth- and he's come to take her home. Now Wendy is about to journey to a magical world she never knew existed, one that is both beautiful and frightening. And she must leave her old life behind to discover who she is meant to become ...

Amanda Hocking staat wel bekend om haar boeken die zich afspelen in de wereld van de Fae en andere fantasie wezens. De Trylle serie is hierin wellicht de meest bekende. Dit is al een wat oudere serie, en voor zover bij mij bekend niet vertaald naar het Nederlands. Het leest heel makkelijk weg, ook voor mensen die wellicht wat minder vaak in het Engels lezen. En zeker voor de beginnende young adult lezer een mooie aanrader.

De Wrede prins

Natuurlijk wil ik zijn zoals zij. Ze zijn prachtig, als zwaarden gesmeed in een hemels vuur. Cardan is nog mooier dan de rest. Hem haat ik het allermeest. Ik haat hem zo erg dat soms, als ik naar hem kijk, ik nauwelijks kan ademhalen.

Toen Jude zeven was, kwam er een vreemde man langs: een man met gekke kleren, puntige oren en een donderstem. Voor Jude wist wat er gebeurde, haalde hij een zwaard tevoorschijn en vermoordde daarmee haar ouders. Jude en haar zusjes moesten met hem mee, ver weg naar het elfenland Elfhame.

Tien jaar later is Jude een opstandige jonge vrouw. Ze heeft het zwaar in Elfhame: ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en soms zelfs bedreigd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, dus waarom krijgt ze het altijd zo warm als hij in de buurt is? Het tij keert als Jude door Cardans broer, kroonprins Dain, wordt ingeschakeld als spion. Naarmate haar spionnentraining vordert, krijgt ze meer zelfvertrouwen en maakt ze nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen…

Een artikel over Fae boeken is natuurlijk niet compleet zonder De Wrede prins van Holly Black. Holly Black wordt niet voor niets de koninging van de Fae genoemd. Ik zou hier wel een opsomming kunnen geven van al haar boeken. Dit is wellicht de bekendste serie, maar vergeet ook zeker niet haar andere boeken op te pakken. Deze worden nu langzaam aan één voor één ook vertaald.

An Enchantment of Ravens

Every enchantment has a price.

With a flick of her paintbrush, Isobel creates stunning portraits for a dangerous set of clients: the fair folk. These immortal creatures cannot bake bread or put a pen to paper without crumbling to dust. They crave human Craft with a terrible thirst, and they trade valuable enchantments for Isobel’s paintings. But when she receives her first royal patron—Rook, the autumn prince—Isobel makes a deadly mistake. She paints mortal sorrow in his eyes, a weakness that could cost him his throne, and even his life.

Furious, Rook spirits Isobel away to his kingdom to stand trial for her crime. But something is seriously amiss in his world, and they are attacked from every side. With Isobel and Rook depending upon each other for survival, their alliance blossoms into trust, perhaps even love . . . a forbidden emotion that would violate the fair folks’ ruthless laws, rendering both their lives forfeit. What force could Isobel's paintings conjure that is powerful enough to defy the ancient malice of the fairy courts?

Isobel and Rook journey along a knife-edge in a lush world where beauty masks corruption and the cost of survival might be more frightening than death itself.

Een fae (fair folk) standalone van Margaret Rogerson die perfect in het straatje past in dit artikel. An Enchantment of Ravens geeft een andere twist aan het woord Fae. Het boek is niet vertaald naar het Nederlands, maar het is geen lastig boek om op te pakken in het Engels. ook is het boek niet heel dik.

The Darkest Part of the Forest

Children can have a cruel, absolute sense of justice. Children can kill a monster and feel quite proud of themselves. A girl can look at her brother and believe they’re destined to be a knight and a bard who battle evil. She can believe she’s found the thing she’s been made for.

Hazel lives with her brother, Ben, in the strange town of Fairfold where humans and fae exist side by side. The faeries’ seemingly harmless magic attracts tourists, but Hazel knows how dangerous they can be, and she knows how to stop them. Or she did, once.

At the center of it all, there is a glass coffin in the woods. It rests right on the ground and in it sleeps a boy with horns on his head and ears as pointed as knives. Hazel and Ben were both in love with him as children. The boy has slept there for generations, never waking.

Until one day, he does…

As the world turns upside down, Hazel tries to remember her years pretending to be a knight. But swept up in new love, shifting loyalties, and the fresh sting of betrayal, will it be enough?

Om er toch nog een te benoemen van Holly Black, minder bekend als haar De Wrede Prins serie is The Darkest Part of the Forest. Dit is een standalone en (nog) niet vertaald naar het Nederlands. Neem zeker een kijkje naar dit boek als je meer van Holly wilt lezen en wat te maken heeft met Fae. En neem zeker een kijkje naar haar andere boeken, deze zijn absoluut de moeite waard.



Reacties op: Ontdek meer boeken: Fae

Meer informatie

Gerelateerd