Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze favorieten van 2018!

op 27 december 2018 door

Het einde van 2018 komt nu wel erg dichtbij! Over een paar dagen zitten we alweer in een compleet nieuw jaar, met een schone lei. In het artikel van vandaag vertellen wij jullie uitgebreid over onze favoriete boeken van 2018. Wat hebben wij gelezen en waarom vonden wij het een goed boek? 

Merel: 

  • Vuur en As: Een Fakkel tegen het Duister & De Nachtbrenger van Sabaa Tahir - Ik hou gewoon zo enorm van deze serie. Hij is enorm goed, de perspectiefwisselingen maken het interessant en spannend en het verhaal is enorm origineel. (De Yay or Nay van het derde deel vind je hier)
  • Allesbehalve Oké van Laura Steven - Dit boek is het leukste en tegelijkertijd beste boek wat ik heb gelezen dit jaar. Het is maatschappijkritisch maar tegelijkertijd enorm hilarisch. (De Yay or Nay vind je hier)
  • These Rebel Waves van Sara Raasch - Als je van YA-fantasy houdt, vind je deze ook geweldig. Absoluut mijn favoriete fantasy-YA en de grootste verassing van 2018, omdat ik haar andere boeken niet geweldig vond. Perfecte perspectiefwisselingen en genoeg actie.

Kimberly:

  • The Cruel Prince van Holly Black - Het eerste boek dat ik dit jaar heb gelezen en ook gelijk één van mijn favorieten. De schrijfstijl is geweldig en wie houdt er nu niet van een verhaal met fairies?
  • Scythe van Neal Shusterman - Ontzettend origineel verhaal met een geweldige schrijfstijl. Ik heb me met dit boek zo ontzettend vermaakt.
  • Everless - Sara Holland - Over dit boek heb ik heel veel wisselende reacties gehoord. Ik vond het zeer vermakelijk en makkelijk te lezen. Heerlijk boek voor tussendoor.

Feline:

  • Shadow of the Fox van Julie Kagawa - Het is een mooie spannende hommage aan Japanse mythen en legenden. Ik was hier als student Japanstudies heel blij mee! Ons interview met Julie Kagawa vind je hier. (Tip: stay tuned voor deel 2!)
  • Nieuwe Maan van Sarah Crossan - Dit boek brengt situaties gewoon zo treffend! Sarah Crossan zou het vuilnis buitenzetten nog mooi kunnen beschrijven. Onze recensie vind je hier
  • Eén Waarheid van Nadine Swagerman - Nadine Swagerman breekt taboe's door mentale ziekten te bespreken, en schrijft een spannende thriller over intrigerende mensen. Onze recensie vind je hier.

Maartje:

Dit is zo moeilijk. Ik heb veel meer dan vijf vijfsterren boeken gelezen. Gelukkig staan er al een paar van mijn favorieten bij de andere dames, zo worden ze toch genoemd.

  • Furyborn van Claire Legrand - heb ik gelezen met een Hebban leesclub en ik vond het een heel fijn eerste deel van een trilogie. Het boek gaat over twee vrouwen die 1000 jaar na elkaar leven en een profetie die zegt dat één van de twee een koningin van licht en de ander een koningin van bloed zal zijn, maar wie welke koningin zal worden.... 
  • To kill a mockingbird van Harper Lee - is geen Young Adult, maar een literaire klassieker. Het is een ontroerende en hartverscheurende roman over onrecht in het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Het jonge meisje Scout Finch en haar oudere broer Jem worden zich bewust van de grove ongelijkheden die er heersen tussen blank en zwart. Ze krijgen er direct mee te maken wanneer hun vader - de advocaat Atticus - alles riskeert om een zwarte man te verdedigen die ten onrechte wordt beschuldigd van de verkrachting van een blank meisje. 
  • Obsidio van Jay Kristoff en Amy Kaufman. Dit is het derde deel in de Illuminae-files en waarschijnlijk de beste, leukste en origineelste sci-fi trilogie die ik ooit gelezen heb. Vanaf deel 1 nam dit verhaal me mee op reis door de ruimte en de verschillende schepen en planeten. De karakters zijn stuk voor stuk geweldig en de illustraties in dit boek zijn geweldig. Een buddy-read van onze club over het eerste deel vind je hier

Anouk:

  • The Wicked Deep van Shea Ernshaw - Dit was echt een verrassing voor me, ik ben normaal niet zo van de urban fantasy, maar dit boek heb ik echt in één adem uitgelezen.
  • Furyborn van Claire Legrand - Een boek waar ik hoge verwachtingen van had. Je kon wel merken dat het een debuut was, maar de opzet en de uiteindelijke conclusie waren zó goed bedacht dat ik toch echt geboeid bleef. Ik ben heel benieuwd naar de plotontwikkelingen van deel 2. 
  • The Cruel Prince van Holly Black - Een beetje een guilty pleasure, maar ik kon het niet weerstaan. En ik was zo geïntrigeerd door de manier waarop alle relaties in het boek waren opgezet... echt iedereen had een haat-liefde verhouding met elkaar om hele persoonlijke redenen, daar zou ik wel tien boeken over kunnen lezen om dat uitgediept te zien worden. 

Fien:

  • Showstopper van Hayley Barker - Ik las dit boek toen 2018 nog maar net begonnen was en ik wist meteen dat dit één van mijn favorieten zou zijn, tot op heden is dat nog steeds zo!
  • Lord of Shadows van Cassandra Clare - Ik kan maar geen genoegen krijgen van de Shadowhunter-wereld. Wat mij betreft is Cassandra Clare de koningin van YA-fantasy!
  • These Rebel Waves van Sara Raasch - Ik mocht dit boek lezen voor een Epic Reads-leesclub en werd net als Merel verliefd op de perspectiefwisselingen. Dat, in combinatie met een fantastische nieuwe wereld en de dynamiek tussen Lu en Vex, maakte het helemaal af.

Elke:

  • Bloed en beenderen van Tomi Adeyemi - Het is een geweldige fantasy YA die geweldig inspeelt op hedendaagse problematiek. Het is magisch én hartverscheurend tegelijk. Heel erg benieuwd naar het tweede deel!
  • Nieuwe Maan van Sarah Crossan - Ah, wat ben ik toch fan van Sarah. Ze schrijft zo ontzettend goed in zo'n klein aantal woorden. Iedere keer weet ze je weer te raken, en dat zegt toch wel iets.
  • Allesbehalve oké van Laura Steven -  Ik denk dat Laura misschien mijn meest favoriete personage óóit heeft geschreven in Izzy. Wat een fantastisch, feministisch, hilarisch boek. Echt een must-read.

Minca:

  • De Hemel in het IJs van Adrienne Young - De manier waarop de auteur deze vikingwereld heeft gecombineerd met een vleugje fantasie is verbazingwekkend. De personages worden goed uitgewerkt en de verhaallijn is zeer vernieuwend en bijzonder.
  • Catwoman: Soulstealer van Sarah J. Maas - Ik was natuurlijk al groot fan van Sarah J. Maas, maar dat ook dit boek zo goed zou zijn, daar kon ik alleen maar op hopen. Ik vind Marvel en DC films echt geweldig en toen er bekend werd gemaakt dat er door YA auteurs boeken over werden geschreven was ik al verkocht. Catwoman is echt mijn favoriet uit de serie. De manier waarop de auteur de personages tot leven heeft weten te brengen klopt met de beelden die ik heb gezien in de films. De actie, de intriges, het hele verhaal liet me smachten naar meer!
  • Uitzonderlijk van Colleen Hoover -  Wat een pracht verhaal. Vanaf het begin kon ik het boek niet meer wegleggen en hoe verder ik las, hoe verder ik in het verhaal werd meegesleept. Tijdens het lezen leefde ik voor 100% mee met het hoofdpersonage. Colleen heeft een breekbaar maar ook hard personage neergezet. Hoe bizar sommige situaties ook zijn, het brengt een waarheid aan het licht waar veel mensen of kennissen van hen mee te maken krijgen. 

Sam:

  • The Assassins Blade, Throne of Glass en Crown of Midnight van Sarah J. Maas - Iedereen zegt QUEEN bij Sarah J. Maas en weet je, ik sta er echt 10000% achter. De boeken die ze schrijft zijn echt alles wat je zou willen. Avontuur, krachten, andere werelden en romantiek bij elkaar. Al haar boeken houden je op het puntje van je stoel, ze is daarom ook een van mijn favoriete schrijfsters geworden in 2018. Alles wat ze creëert lijkt simpelweg perfect.
  • The Dagger in the Desk door Jonathan Stroud, een novella in zijn Lockwood & Co. serie, was echt leuk. Het is een superspannende serie over geestenjagers die ook echt creepy is. Heel underrated. Als je zin hebt in iets spannends raad ik dat aan!
  • A Court of Thorns and Roses, A Court of Mist and Fury en A Court of Wings and Ruin van Sarah J. Maas hoort natuurlijk ook in mijn rijtje thuis. Dit is een van mijn all-time favorite series, het verhaal is gewoon zo origineel en prachtig. Elke keer als ik op iets moois hoopte, op een wending in het boek, kwam er iets dat 500 x beter was dan ik ooit had kunnen bedenken. 

Laurie

  • Bloed en Beenderen van Tomi Adeyemi - Dit boek is al meerdere keren genoemd, maar ik moet het toch even vermelden. Dit was namelijk mijn allereerste recensie exemplaar ooit. Verder ga ik niets meer over dit boek zeggen, want dan val ik in herhaling.
  • Verraad van Erin Watt - Dit is het tweede deel in De Royals serie, maar dit deel bevatte verreweg de meeste plot twists in de hele serie. Ik kon niet stoppen met lezen en had het boek binnen een dag uit.
  • The Seven Husbands Of Evelyn Hugo van Taylor Jenkins Reid - Ook dit boek zit enorm goed in elkaar. Het is fictie, maar het is geschreven als een biografie. Ik houd eigenlijk helemaal niet zo van biografieën, maar dit boek leest heel fijn. Ik heb nu alweer zin om het te herlezen, dat zegt genoeg toch? Dit is overigens ook geen young adult en het is niet vertaald.

Natasha:

  • Bloed en Beenderen van Tomi Adeyemi - Net als een aantal andere clubleden vond ik dit een super goed boek. Ik zou er veel over kunnen zeggen, maar ik sluit mij aan bij de positieve punten die de rest heeft genoemd.
  • The Hate U Give van Angie Thomas - Dit was mijn enige 5 sterren boek dit jaar. Thomas wist mij echt te raken met dit boek over racisme en vooroordelen. Een must-read voor iedereen!

Wat waren jouw favorieten van 2018? Laat het weten in de reacties!



Reacties op: Onze favorieten van 2018!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sabaa Tahir

Sabaa Tahir

Sabaa Tahir groeide op in Californië. Ze werkte als verslaggever toen z...

Holly Black

Holly Black

Holly Black (1971) is een Amerikaanse bestsellerauteur van fantasyverhalen ...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

Julie Kagawa

Julie Kagawa

Julie Kagawa is de internationale bestsellerauteur van bekende Young Adult-serie...

Nadine Swagerman

Nadine Swagerman

Nadine Swagerman (1989) droomde er als zevenjarig meisje al van om schrijfster t...