Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze favorieten van 2021

op 30 december 2021 door

Het jaar is weer bijna ten einde. Voor sommigen is dit juist een enorm goed leesjaar geweest. Terwijl anderen maar moeite hadden om door de boeken heen te komen. Maar of je nu een boek hebt gelezen (of geluisterd) of 100 boeken, je bent een echte lezer! En ook wij hebben ons door dit jaar heen geworsteld. Met gelukkig heel wat geweldige boeken als resultaat. Lees mee wat onze favorieten van dit jaar zijn.

Maartje: Ik las dit jaar 9 YA boeken die ik vijf sterren gaf. Starsight, Sadie, Concrete Rose, The raven and the dove, Confettiregen, Like a lovestory, Chain of gold en GrownVan deze negen heeft Concrete Rose van Angie Thomas denk ik de meeste indruk gemaakt. Dat wordt dus mijn favoriete YA van het jaar. 

Kimberly: Ik heb gemerkt dat ik altijd heel zuinig ben met het geven van 5 sterren. Dit jaar heb ik maar 2 boeken deze maximale beoordeling gegeven. Dat zijn Once upon a broken heart van Stephanie Garber, welke ook echt mijn favoritet van dit jaar is, en Little Thieves van Margart Owen.

Karen: Ik zie dat ik niet superveel YA-boeken heb gelezen dit jaar, ik heb dan een inhaalbeweging gemaakt halverwege november. Eigenlijk heb ik weinig boeken gelezen die effectief in 2021 zijn uitgekomen. Ik had nog veel boeken die al ouder waren op mijn TBR-lijstje staan, die ik nu aan het lezen ben. Eén van de weinige boeken die ik vijf sterren heb gegeven dit jaar was Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky AlbertalliDit is mijn favoriet van 2021, ook al is dit boek al een tijdje terug uitgekomen. Andere verhalen die ik ook graag heb gelezen, ondanks dat ik ze geen vijf sterren gaf, waren Zomerburen van Rianne Robben (van eigen bodem) en Wat de zee vertelt van Julia Drake.

Minca: Volgens mijn reading challenge las ik 75 boeken in het YA-genre en in totaal zeventien boeken met 5 sterren beoordeeld. Mijn twee grootste favorieten van dit jaar waren Het onzichtbare leven van Addie LaRue en De genezer van Zalindov. Verder heb ik de Vervloekt trilogie van Brigid Kemmerer opnieuw gelezen, wat nog steeds één van mijn favoriete series blijft. Van eigen bodem vond ik De woestijndief en De meesterdief van Emmelie Arents fantastisch en qua Engelse titels: These Hollow Vows van Lexi Ryan en Defy the night van Brigid Kemmerer. En natuurlijk niet te vergeten de Blood & Ash serie van Jennifer L. Armentrout. Wat een parel!

Nina: Dit jaar las ik weer 100 YA boeken waarvan ik er 48 met 5 sterren heb beoordeeld. Bijna de helft van al mijn gelezen boeken dus! Misschien ben ik gewoon snel tevreden te stellen? Ik weet wel dat ik dit jaar enkele super goede series heb gelezen die al lang op mijn to-read list stonden dus dat helpt natuurlijk ook mee. Mijn favo series van dit jaar waren Six of Crows van Leigh Bardugo, Throne of Glass van Sarah J. Maas, The Dark Artifices + The Infernal Devices van Cassandra Clare en de eerste 3 delen uit de Shatter Me serie van Tahereh Mafi. Enkele van mijn favoriete standalones waren They both die at the end van Adam Silvera, The nature of witches van Rachel Griffin en Words in deep blue van Cath Crowley. Dit leesjaar was er voor mij een om nooit te vergeten en ik ben benieuwd of het komende jaar hier aan kan tippen! 

Natasha: Ik heb dit jaar ook een aantal mooie 5 sterren boeken gelezen. Mijn favorieten tussen al deze boeken zijn absoluut Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer (die ik in januari las) en Hof van zilveren vlammen van Sarah J. Maas (die ik in december uitlas). 

Roxanne: Ik heb dit jaar in totaal 40 boeken gelezen. Een enkele was geen YA maar dit is op 1 hand te tellen. Ik gaf in totaal 7 boeken 5 sterren. The Prison Healer en het vervolg The Gilded Cage van Lynette Noni, Heir of Fire en Queen of Shadows van Sarah j. Maas, Six Crimson Cranes van Elizabeth Lim, Gilded van Marissa Meyer en Divine Blood van Beck Michaels. Welke dan ook echt me favoriet was is heel moeilijk te kiezen en dan ga ik toch voor Six Crimson Cranes. Ik ben dol op aziatische (met name Japanse) folklore en dit was een heel mooi verwoven hervertelling van een sprookje in een japans jasje ik kan ook niet wachten op het vervolg!

Feline: Dit jaar heb ik geen enkel boek vijf sterren gegeven. Mijn favoriete boeken die ik dit jaar heb gelezen zijn Shadow and Bone van Leigh Badurgo en Dracula van Bram Stoker. Shadow and Bone heb ik gelezen nadat ik de serie gekeken heb. De serie was zo spannened dat ik het boek meteen wilde lezen. Er zijn wel wat verschillen tussen het boek en de serie, maar de sfeer in het boek was zo boeiend dat ik toch verder las. Dracula heb ik nog niet eens uit. Het is een klassieker die verrassend genoeg niet langdradig is, maar wel bijzonder meeslepend. 

Wat is jouw favoriete gelezen boek van 2021?

1d461bc95b34e610d26e216fa131e5c6.png



Reacties op: Onze favorieten van 2021

Meer informatie