Recensie: 10 truths en een dare
Van Best of YA mocht ik het nieuwste boek van Ashley Elston lezen, genaamd 10 truths en een dare. In dit boek keren we als lezers terug naar de familie uit haar eerdere boek 10 blind dates en krijgen we een verhaal van een nieuw hoofdpersonage. In deze recensie lezen jullie wat ik van dit boek vond!
Geschreven door Nina
Over het boek
Olivia staat op het punt om als beste van haar klas af te studeren, wanneer ze tot haar schrik ontdekt dat ze een onderdeel van haar studie nog niet heeft afgerond en nog maar één week heeft om dit voor elkaar te krijgen. En dat allemaal door een niet ondertekend formulier...
Vrijwilligerswerk bij een plaatselijk golftoernooi zou haar uit de brand moeten helpen, maar dan moet ze er wel voor zorgen dat haar grote nieuwsgierige familie er niet achter komt. Dat blijkt nog een hele uitdaging, want haar moeder kan iedere stap volgen met een tracking app op haar telefoon.
Gelukkig kunnen haar vrienden Sophie, Charlie en Wes haar helpen dit geheim te bewaren. Nu kan er niets meer misgaan, toch? Of schoppen de golfers en die knappe, maar vooral onbereikbare jongen toch haar hele plan in de war?
Leeservaring
Dit is het ideale boek voor alle huidige of komende eindexamenstudenten. Voor de studenten die het moeilijk hebben, voor hen die nog niet weten wat ze hierna willen gaan doen en voor de studenten die hun toekomstplan wel al helder hebben en gewoon zin hebben in een boek vol drama, humor en romantiek.
Het verhaal leest lekker vlot weg en het boek is op een originele manier ingedeeld aan de hand van dagdelen en examenfeestjes. Een persoon kan immers nooit genoeg feestjes vieren na al die jaren hard werken! Het verhaal zelf zou ik als een ietwat voorspelbaar verhaal omschrijven. Dit maakt het wel een uitstekend boek om te lezen voor wanneer je even niet te veel wilt nadenken en gewoon lekker zin hebt in wat drama en romantiek zonder het zelf mee te maken in je eigen leven.
Ik vond het wel erg jammer dat we de meeste personages alleen oppervlakkig leren kennen. Het is lastig om aan te wijzen wat nu precies hun drijfveren en doelen in het leven zijn. Zeker aangezien Olivia’s familie nogal groot en druk is, maakt dit het niet gemakkelijker om iedereen uit elkaar te houden of te weten wie elkaar wel of niet mogen. Hierdoor kwam het verhaal redelijk plat op mij over.
De hoofdpersoon Olivia lijkt wat groei door te maken tijdens het verhaal maar helaas blijven we als lezer toch met wat gaatjes zitten als het verhaal eenmaal is afgerond. Zo blijft de situatie met haar nichtjes Jo en Jo onopgelost. Het was mij nog steeds niet helemaal duidelijk waar het conflict nu precies ontstaan is. Misschien dat ik hier wat info uit het eerdere boek 10 blind dates mis aangezien dit verhaal over dezelfde familie gaat. Ik zou daarom wel de tip geven eerst 10 blind dates te lezen voor je aan dit boek begint.
Over het algemeen was dit dus een leuke read maar als lezer moet je niet al te veel karakteruitwerking of diepe thema’s verwachten. Door deze punten krijgt het boek van mij 3 sterren.
Om deze recensie toch op een goede noot te eindigen heb ik als laatst nog een boodschap voor iedereen die het moet horen: ook al lijkt de situatie nog zo uitzichtloos, er is altijd een manier om te slagen!
Wat zijn jullie favoriete boeken die draaien om een grote families?