Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Summer recommendations 2021

op 09 juli 2021 door

Summer is here! De zomer is al een poosje officieel ingegaan. Maar dat weerhoudt ons er niet van om jullie nog een paar aanbevelingen te doen van boeken die je kan lezen in de zomervakantie. Dus hou je schrap want hier komen een aantal boeken die jij op je toch al gigantische to read stapel kan toevoegen. Veel leesplezier! 

Dit artikel is geschreven door: Danique, Denise, Elke, Kimberly, Maartje, Nicole en Nina

Danique: 

Een boek, eigenlijk een serie die ik heel erg kan aanbevelen is de Lux serie van Jennifer L Armentrout. Ik heb deze heerlijke serie op mijn vakantie in Italië in 2 weken uitgelezen. Ik waande me tijdens het lezen helemaal in de wereld van Deamon en Katie en kon ze dan ook niet meer wegleggen. De serie bestaat uit 5 delen en een short story, die ik zeker aanbeveel om eerst te lezen. Kortom magie, romantiek en werelddominatie zijn dingen die gegarandeerd staan in deze serie, en oh ja vergeet de aantrekkelijke aliens niet. Have fun reading! 

Denise:

Ik vond het best lastig om een zomer recommendation te bedenken, omdat ik niet echt boeken kies op basis van het seizoen. Ik lees namelijk gerust boeken over de kerst terwijl ik met 30 graden aan het zwembad lig. Daarbij zou ik in de zomer eerder feelgood boeken lezen. Ik heb uiteindelijk toch een geschikte aanrader gevonden namelijk Dansen voor beginners van Nicola Yoon. Ik hou wel een beetje van romantiek in de zomer, dus ik denk dat dit boek lekker wegleest op het strand. 

Elke: 

Onlangs zijn bij uitgeverij Moon de heruitgaven van De zomer waarin alles veranderde-reeks van Jenny Han uitgebracht. Deze trilogie is perfect voor de zomer. Het is een boek met de ultieme romance dat het ultieme zomergevoel met zich meebrengt. Het is meeslepend, verslavend en op punten hartverscheurend. Ik mocht ze lezen toen ik bij Moon stage liep en ik heb er intens van genoten. Het is echt een van mijn favoriete guilty pleasure trilogies geworden. Echt een aanrader als je zin hebt in een zwijmelserie waarin je je helemaal kunt verliezen.

Kimberly:

Voor wie wel kan genieten van een leuke (YA) thriller kan ik Een van ons liegt van Karen McManus aanraden. Een boek met een snel tempo, interessante personages en een geweldige plottwist. Wanneer een tiener komt te overlijden op school worden de overige 4 aanwezig scholieren direct verdachten. Door vanuit verschillende perspectieven te schrijven zorgt McManus ervoor dat je een goed beel krijgt van het gehele verhaal en alle personages. 

Maartje:

Ik wil eigenlijk ook een serie aanraden. En in dit geval een New Adultserie, namelijk de California Campus-serie van Lis Lucassen. Zelf heb ik in de zomer vaak behoefte aan wat lichtere boeken, boeken die richting feelgood leunen, maar wel met een wat serieuzere ondertoon. Dit vind ik in deze serie van Lis Lucassen. De serie speelt zich af in Amerika op de campus van Call Tech, een universiteit in de buurt van Los Angeles. De beide delen hebben een Nederlandse hoofdpersoon die voor een jaar gaat studeren aan deze universiteit. Lucassen schreef sexy boeken met fijn uitgewerkte personages waar je erg mee meeleeft en een plot dat zeker niet alleen draait om een nieuwe liefde. Er is trouwens ook nog een novelle in deze serie verschenen, dus je komt de zomer wel door. 

Nicole:

Omdat we tegenwoordig niet meer alleen YA, maar ook NA bespreken, wil ik graag de Off Campus serie en Briar U serie van Elle Kennedy aanraden. Het allereerste deel is De deal en geloof me, eenmaal begonnen wil je niet meer stoppen! Als je van sexy ijshockyers, smeulende romantiek en humor houdt, is deze serie perfect voor jou! Het laatste deel van deze fantastische serie is toevallig afgelopen dinsdag verschenen!

Nina:

Wat is een zomer zonder een heerlijk queer romantisch boek met een prachtige diverse cast en found family? Dit alles kun je vinden in Late to the party geschreven door Kelly Quindlen. In dit boek maken de hoofdpersonages de verandering van hun leven door tijdens één prachtige zomer. Ieder bewandelen ze een pad van zelfontwikkeling en komen ze erachter wie ze willen zijn en waar ze voor staan. 

Wat is voor jou een echte zomer read? 



Reacties op: Summer recommendations 2021

Meer informatie