Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

The Friday Five: Boeken waardoor mijn liefde voor boeken is ontstaan

op 21 september 2018 door

Met een aantal bloggers doen we 'The Friday Five' bedacht door de blog NerdyGeekyFanboy. Hierbij laten we (bijna) elke vrijdag weten welke 5 boeken op de lijst gaan van een bepaald thema. Merel werkt mee aan dit project, met deze week The Friday Five: Boeken waardoor mijn liefde voor boeken is ontstaan. Dit zijn de boeken die ik als kind (of Young Adult) las en waardoor mijn vuurtje is gaan branden. Laat me weten welke boeken jouw liefde voor lezen hebben aangewakkerd in de reacties!

Geschreven door Merel

68331db0aad9a329bd9471638f3991b5.jpg

1. Mees Kees - een pittig klasje

De allereerste Mees Kees, volgens mij kreeg ik deze voor mijn verjaardag toen ik 9 was. Wat een geweldig boek vond ik dit! Later las ik nog twee boeken in deze serie en werd ik er ietsje te oud voor, maar ik ben een paar jaar later nog wel met mijn huidige vriend naar de film geweest. Nostalgie!

2. Kruistocht in Spijkerbroek

Thea Beckman heeft met dit boek toch wel mijn lezershart gestolen. Ik vond het destijds spannend en origineel, en ik denk dat het tegenwoordig nog een relevant en historisch onderwerp is. Misschien dat ik hem binnenkort weer een keer oppak om te kijken of ik het nog steeds een gaaf boek vind.

3. Harry Potter

Ja, hoe kan deze nou niet in de Friday Five? Ik ben al fan van Harry zo lang ik me kan herinneren. Ik ben praktisch met hem opgegroeid en vind de boeken nog steeds geweldig. (TMI: Op de nacht van mijn twaalfde verjaardag heb ik keihard gejankt omdat ik nog geen brief had ontvangen...)

4. Hoe overleef ik...

Ook deze verslond ik als jong meisje. Ze waren bij onze boekenkast op de basisschool ook al-tijd uitgeleend. Ik moest natuurlijk wel weten hoe ik mijn eerste kus of de middelbare school overleefde! 

5. Jubelientje

Ik ben echt benieuwd hoeveel van jullie Jubelientje kennen. Voor mij echt een klassieker! Ik kan me vooral herinneren dat ze een geweldige oma had, en dat ik de dingen die Jubelientje probeerde zelf ook probeerde (Zoals muntjes overkrassen op papier en er daarna mee proberen te betalen. Dit werkte alleen beter in het boek van Jubelientje dan bij mij in real-life, geen aanrader.)

Hieronder vind je een lijstje met de bloggers die meedoen, neem daar vooral ook een kijkje voor meer Friday Fives!

Welke boeken hebben jouw liefde voor lezen aangewakkerd?



Reacties op: The Friday Five: Boeken waardoor mijn liefde voor boeken is ontstaan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Thea Beckman

Thea Beckman

Thea Beckman was een schrijfster van kinder- en jeugdboeken. Omdat ze in haar je...

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave is schrijfster van kinder- en jeugdboeken. In de afgelopen jare...

Francine Oomen

Francine Oomen

Francine Oomen vestigde zich na de Design Academy in Eindhoven als zelfstandig i...

Hans Hagen

Hans Hagen

Hans Hagen is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 1980 debuteerde hij met ...