Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

The Iron Fey readalong: De IJzerkoning

op 08 januari 2019 door

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent ook dat we begonnen zijn met de Iron Fey - readalong! Elke week lezen we een nieuw deel uit de Iron Fey - serie. Bovendien zal er elke week een ander lid van de club jullie updaten over haar leeservaring in het updateartikel en zal zij jullie een beetje aanmoedigen. Van 1 tot en met 8 januari lezen we het eerste deel uit deze serie van Julie Kagawa : De IJzerkoning en zal Iris jullie bijstaan. Let op: Spoilers!

Leesupdate 1 januari

Dit wordt een update met vooral verwachtingen. Deze update gaat morgenvroeg al online en verder ben ik waarschijnlijk de hele dag bij mijn familie dus komt er niet zo veel van lezen terecht, alhoewel ik stiekem al wel een begin heb gemaakt in dit boek. Ik ben ongeveer vier jaar geleden in aanraking gekomen met deze serie via de zomerbibliotheek, maar ik heb eigenlijk nog nooit een deel gelezen. Aangezien het vier jaar geleden is en het YA-genre zich sindsdien enorm heeft ontwikkeld, ben ik een beetje bang dat De IJzerkoning een beetje zal overkomen als wat aan de kinderachtige kant of dat het een boek is dat een beetje in de stijl van Twilight zal zijn.

Op dit moment ben ik op pagina 80 en ik moet zeggen dat het boek me niet tegenvalt. Aan de andere kant ben ik er ook (nog) niet laaiend enthoussiast over. Soms voelt het een beetje ongemakkelijk en de hints die worden gegeven dat het hoofdpersonage de dochter van de elfenkoning zou zijn of de hints voor het plot in het algemeen zijn een beetje obvious. Met obvious bedoel ik dat het door die hints die gegeven worden in het verhaal het al snel erg duidelijk wordt welke kant het verhaal opgaat. Dit kan het verhaal al snel minder goed maken of de auteur moet dit expres doen zodat je de plottwist niet aan ziet komen. Ik weet dus nog niet echt goed wat ik van dit boek zou moeten denken en vinden. Ik zal morgen een nieuwe update voor jullie plaatsen. 

Readalong vraag 1: Wat zijn jullie verwachtingen van het eerste deel uit de Iron Fey - serie, De IJzerkoning?

Leesupdate 3 januari

We zijn twee dagen verder en inmiddels zit ik op bladzijde 167 en ga ik zo beginnen aan hoofdstuk 12. Het boek leest snel weg en het is tot nu toe erg vermakelijk, dat is zeker, maar ik mis wel een puntje. Wanneer zet Meghan haar survivalinstinct even aan en gaat ze zichzelf proberen te redden? Ik snap dat het voor haar een onbekende wereld is en ze niet weet wat ze moet doen, maar ze zit nu al een tijdje in Nimmernimmer en ze is nog steeds afhankelijk van andere mensen, of nou ja... elfen. Ik vind het wel leuk dat ze steeds meer van zich af gaat bijten en vooral aan het hof tegen haar vader en de elfenkoningin. 

Verder wil ik er nog even aan toevoegen dat ik de verwijzingen naar andere verhalen, zoals Narnia en Alice in Wonderland leuk vind. Bovendien ben ik ook een beetje verliefd geworden op Puck of Robbie of hoe hij nu ook maar mag heten. Gewoon zijn manier van doen en praten vind ik leuk om te lezen. Ik hoop echt dat hij snel uit zijn kooitje weet te breken en terug komt in het verhaal. 

Readalong vraag 2: Wie is tot nu toe jullie favoriete personage en waarom?

Leesupdate 5 januari

Op dit moment heb ik tot bladzijde 228 gelezen en zit ik middenin hoofdstuk 16. Ik vind het nog steeds een leuk verhaal, maar ik krijg nu wel steeds meer de neiging het verhaal even voor een uurtje aan de kant te leggen om vervolgens weer door te lezen. Maar even over het verhaal zelf. Meghan is nu dus bij haar vader en er is een soort feest aan de gang waarbij het hof van Meghans vader en het winterhof samenkomen. Ik moet het even kwijt en ga weer heel even zwijmelen over Ash en hoe Hot hij is. Nou ja, behalve het feit dan dat hij Meghan op ieder moment wil gaan vermoorden, maar dat is slechts een detail. Hij doet me een klein beetje denken aan Jace uit City of Bones. Of eerder dat Ash dan Sebastian Morgenstern is en Puck Jace. Ze hebben allebei die sassiness ofzo. Ik weet het niet echt te beschrijven. Het enige wat ik wel weet is dat ik er twee bookcrushes erbij heb. 

Op dit moment ben ik bij het gedeelte waarin Puck en Ash net klaar zijn met elkaar te vechten en dat er een soort mierenleger Meghan meeneemt. Ik snap het nog niet echt, maar ik ben wel heel blij dat Puck terug is. Verder moet ik eigenlijk ook nog iets over Grummel hier vermelden. Ik vind hem echt heel schattig voor een Oger. Hij doet me aan iets denken, maar ik weet niet precies wie of wat. Ik denk wel dat Grummel ofwel in dit boek of een ander boek terug gaat komen. Hij is nu toch op de één of andere manier verbonden aan Meghan.

Readalong vraag 3: Hoe ver zijn jullie op dit moment in het boek? Hebben jullie ook al de neiging om het boek steeds even weg te leggen? Hebben jullie door dit boek ook nieuwe Bookcrushes?

Leesupdate 8 januari

Ik heb het boek uit! Ik hoop jullie ook, want vandaag is de laatste dag van de readalong voor dit boek. Morgen gaan we verder met het volgende deel. Er is nog heel wat gebeurd in de laatste paar pagina’s, zoals Meghan die Machina verslaat. Dit vond ik helaas wel allemaal echt heel snel gaan. Ik had graag meer van Machina willen lezen en weten. Nu lijkt het net of hij zo maar een Roodkap was die tussen Meghan en Ethan in stond. Je weet het nooit met boeken, want misschien staat hij in het volgende boek wel gewoon weer op uit de dood. 

Ik hoop voor het volgende boek dat de relatie tussen Ash en Meghan zich verder gaat ontwikkelen. Bovendien hoop ik ook dat Meghan eindelijk de knop omzet en haar magie gaat gebruiken om terug te vechten zodat Ash of Puck niet telkens uit het niets hoeven te verschijnen om haar te redden. Aan het einde van dit boek werd er al wel een voorproefje gegeven van de krachten van Meghan, maar ik hoop echt dat er meer is en dat ze die krachten maximaal gaat benutten. 

Readalong vraag 4: Wat is jullie uiteindelijke mening over het eerste deel, De IJzerkoning uit de Iron Fey - serie?

P.S. Kleine tip voor de mensen die De IJzerlegendes nog in de kast hebben staan: volgens Goodreads zou je, als je de serie op chronologische volgorde wil lezen, nu het beste het eerste korte verhaal, De oversteek - winter kunnen lezen. In de Nederrlandse versie zijn het maar 81 bladzijden, dus ik denk dat dat wel te doen is.

Bedankt iedereen voor het meedoen! Morgen beginnen we met deel 2 van de serie en ik hoop jullie fanatieke reacties daar ook weer te mogen lezen.



Reacties op: The Iron Fey readalong: De IJzerkoning

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Julie Kagawa

Julie Kagawa

Julie Kagawa is de internationale bestsellerauteur van bekende Young Adult-serie...