Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Throwback Thursday #1 - Boeken die al heel lang in mijn kast staan

op 28 juli 2016 door

De afgelopen weken stond er iedere woensdag een Wednesday's Five voor jullie klaar, maar gisteren was het stil. Niet getreurd! Vanaf vandaag hebben wij een nieuwe rubriek voor jullie, namelijk Throwback Thursday. In deze rubriek behandelen wij elke week een nieuw onderwerp met daarin natuurlijk boeken (duh!) en onze terugblik hierop. Dit klinkt allemaal een beetje vaag natuurlijk, maar ik zal alvast wat onderwerpen verklappen die de komende weken aan bod komen. In deze nieuwe rubriek kun je lezen welke boeken van dit jaar nu al onze favorieten zijn, welke boeken in een nieuw jasje zijn gestoken en boeken die wij niet snel zullen vergeten. 

Vandaag trap ik af met de boeken die al een hele lange tijd (eigenlijk te lang) in mijn kast staan! 

Geschreven door: Marleen

Weg van jou - Emily Hainsworth 

Het eerste boek in deze lijst staat echt met stip bovenaan. Toen dit boek in 2012 verscheen was ik direct benieuwd naar dit boek. In die tijd kocht ik nog niet veel boeken dus wachtte ik tot het boek bij de bibliotheek zou komen. Alleen heeft de bibliotheek dit boek nooit aangeschaft. Al die tijd bleef dit boek op mijn TBR-lijst staan en op een dag kwam ik erachter dat dit boek afgeprijsd was voor €7,50 dus bestelde ik het boek. Alleen heb ik het boek tot nu toe nog nooit gelezen, shame on me! Misschien helpt dit artikel om dit boek eindelijk eens te gaan lezen!

Als je mij vindt - Emily Murdoch

Nog een Emily in mijn lijst, ha! Het tweede boek dat ik ook een hele tijd in mijn kast is staan is Als je mij vindt. Dit boek zat in de goodiebag van het eerste (of tweede, ik weet het niet meer zeker) Best of YA event. Mijn vriendin was direct enthousiast maar tot nu toe heb ik het boek nog niet gelezen. Ergens ben ik wel nieuwsgierig naar het boek, maar de flaptekst trekt me niet zodanig dat ik in het boek wil beginnen. Misschien moet ik dit boek maar meenemen in de trein. Als ik niets anders te lezen heb begin ik zeker met dit boek! 978eba85f72709aad315a2a6de495f37.png

Het grote misschien - John Green

Net als vele anderen ben ik een groot fan van De weeffout in onze sterren. Ik ben ook de trotse bezitter van de geweldige hardcover van dit boek. Toen de andere boeken (de hardcovers) van John Green tijdelijk €12,50 waren heb ik Het grote misschien gekocht. De flaptekst trok me en ik werd nieuwsgierig naar de andere boeken van deze schrijver. Alleen ben ik bang om het boek te lezen. Op dit moment staat John Green op een klein voetstuk. Ik ben heel erg bang dat dit boek tegen zal vallen, dat ik er gewoon niet in begin. Goed excuus toch?

Waterfall - Lauren Kate 

Het allereerste boekenevent dat ik meemaakte was het eerste Best of YA-event met Lauren Kate in Amsterdam. Daar kocht ik de hardcover van Teardrop (hij is gesigneerd) en begon er gelijk in. Ik vond Fallen best een toffe serie en was erg benieuwd naar haar nieuwe serie. Ik heb heel lang over het eerste boek gedaan omdat ik het echt een hele mooie wereld vond. En toen moest ik meer dan een jaar wachten op het tweede deel. Toen in februari 2015 deel 2, Waterfall, verscheen heb ik het boek direct gekocht. Maar ik kan me niets meer van Teardrop herinneren. Ik weet dat ik het toen een goed boek vond, maar ik weet bijna niets meer van het verhaal. Ik wil nog steeds Teardrop herlezen, maar daar ben ik nog niet aan toe gekomen.

List & Leugens - Leigh Bardugo

Ik moet toegeven dat dit boek nog niet heel lang in mijn kast staat (bijna acht maanden), maar hij staat wel hoog op mijn TBR-lijst (maar dat staat hij ook al acht maanden). Ik won dit boek bij OH MY BOOK en was echt superblij, want ik ben een fan van de Grisha-serie. Alleen tot nu ben ik nog niet begonnen in het boek. Misschien moet ik nog maar even wachten tot het volgende deel in november is verschenen zodat ik gelijk door kan lezen! 

Er staan nog 7 andere ongelezen YA's in mijn kast (vraag niet naar mijn andere genres, want dat is een heel ander verhaal). Valt mee toch? 

Welke boeken staan al heel lang bij jou in de kast? 

Volgende week donderdag staat een nieuwe Throwback Thursday voor jullie klaar! Stay tuned op onze page en op Twitter zodat je geen enkel artikel of winactie mist! 



Reacties op: Throwback Thursday #1 - Boeken die al heel lang in mijn kast staan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Emily Hainsworth

Emily Hainsworth

Emily Hainsworth is een Amerikaanse schrijfster. Ze debuteerde in 2012 met de YA...

Emily Murdoch

Emily Murdoch

Emily Murdoch is een Amerikaanse schrijfster die in 2013 debuteerde met de YA-ro...

John Green

John Green

John Green is een Amerikaanse Young Adult schrijver. Op vijftienjarige leeftijd ...

Lauren Kate

Lauren Kate

Lauren Kate groeide op in Dallas, ging naar school in Atlanta, en begon met schr...

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo is een Amerikaanse YA-schrijfster. Ze debuteerde met het eerste de...