Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Unboxing FairyLoot oktober

op 28 oktober 2018 door

Wie helemaal thuis is in het Young Adult genre en op social media verschillende pagina's en organisaties volgt zal het vast al eens voorbij hebben zien komen. Surprise boxen. Er zijn tientallen websites over de hele wereld die elke maand, of elk kwartaal een box samenstellen binnen een bepaald thema. Zoals piraten, wrede koninginnen, bovennatuurlijke wezens, etc. Elke box bevat dan een pas verschenen Young Adult (of ander genre) boek met een aantal goodies die bij dat boek en het thema passen. Denk daarbij aan boekenleggers, geurkaarsen, kwartetkaarten, voorpublicaties, zeepjes, handdoeken, kleding of assessiores. Je kunt het je zo gek niet bedenken. Minca heeft al enkele keren een box van Celebrate Books of FairyLoot ontvangen. Vandaag laat ze jullie zien wat er in de FairyLoot box van oktober zat met het thema Beautiful Deceptions

LET OP, DIT ARTIKEL BEVAT FOTO'S VAN DE INHOUD VAN DEZE BOX!

Waarom FairyLoot?

Minca. Mijn eerste surprise box was van Celebrate Books. Lekker toegankelijk omdat het een Nederlands bedrijf is en zowel Nederlandse als Engelse boxen samenstelde. Maar op Facebook zag ik steeds vaker andere boxen voorbij komen zoals LitjoyCrate, FairyLoot Owl Crate, Boekenbuit en Boox. Na enkele unboxings te hebben bekeken kwam ik erachter dat het genre van FairyLoot het beste bij mijn interesses paste. Januari 2018 besloot ik om mijn eerste box daar te bestellen. En dat was geen tegenvaller. Inmiddels heb ik vanaf juni elke maand de box van FairyLoot besteld en ik ben nog nooit echt teleurgesteld geweest. Nu wilde ik deze unboxing eens naar hebban brengen om ook hier lezers op de hoogte te stellen van de mogelijkheden van surprise boxen.

De unboxing

Met het thema Beautiful Deceptions twijfelde ik eerst een beetje of ik de box van oktober wel wilde aanschaffen. De fandoms van de bookish items spraken me wat meer aan. Deze fandoms worden van te voren altijd een aantal bekend gemaakt, om op die manier meer geïnteresseerden te bereiken. Uiteindelijk kon ik het toch niet laten om de box te bestellen. Op Facebook is een groep waarin mensen raden welk boek er in elke box zou kunnen zitten en meestal wordt daar goed geraden. Ik ben altijd een beetje flauw wat dat betreft en ik zoek dat graag op. Op die manier heb ik al een vermoeden van welk boek erin zou kunnen zitten en blijven de goodies de grootste verrassing.

08adaf69d0c1715c8efa52be414402a5.jpg

Oké, de items. Als eerste vond ik dit setje van buttons van de Grisha verse buttons. Ik vind ze erg leuk en mooi vormgegeven. Hoewel de kaart waar ze aan vast zitten misschien nog mooier is dan de buttons zelf, want ze hebben allemaal hetzelfde logo, alleen de andere namen en kleuren. Wel een leuke toevoeging.

df83123c9aa3c24f407994af5cd5b6dc.jpg

Dan verder. Ik drink geen thee, dus daar zijn we snel klaar mee. IJsthee vind ik dan wel weer lekker, maar helaas niet met munt. Dus hier zal ik denk ik iemand anders blij mee gaan maken. Deze is gemaakt door The Tea Leaf Companey. Het design op de verpakking vind ik wel erg leuk voor een zakje met thee en ook leuk dat het gebaseerd is op de personages uit het boek van deze maand. Het andere item vind ik dus echt super tof! Ik gebruik niet echt sleutelhangers, maar als ik er een keer een nodig heb ga ik deze sowieso gebruiken. Ik vind het echt prachtig! Heel mooi vormgegeven boek met een super mooie cover ‘Isn’t that what stories do, make real things fake & fake things real?’ Ook een geweldige quote. Ik had hem nog niet eerder gehoord maar ik vind hem nu al fantastisch. KDP Letters bedankt!

35c34e7d125a9344551d309d30ee60e3.jpg

Het was bekend dat er een beanie in deze box zou zitten. Deze is gemaakt door Fiction Tea Designs samen met FairyLoot. Ook dit items is gebaseerd op boeken van Leigh Bardugo maar dit keer van ‘Six of Crows’ met de uitspraak ‘No Mourners, No Funerals’. Een bekende uitspraak van de personages in de duologie. Een leuk item, niet iets wat ik draag omdat mijn haar er enorm statisch van wordt, maar ik geloof dat heel veel fans hier blij mee zullen zijn. Ik weet nog niet of ik het een plekje op mijn kamer geef of dat ik hem misschien ga verkopen/ruilen met een echte fan die hem ook echt gaat dragen. Het andere item vind ik ook weer leuk. Sokken van de Red Queen serie van Victoria Aveyard speciaal ontworpen door FairyLoot. Ik zag het al meteen aan de opdruk, past heel goed bij de boeken. Ik draag zelf bijna nooit hogere sokken, bijna altijd enkel sokken, maar dit zou een reden zijn om ze wel weer wat vaker te gaan dragen. De winter komt er aan dus wie weet!

31b371fe20ff53b5a7c6430e14dea308.jpg

Verder nog twee boekenleggers (altijd leuk voor iemand die ze spaart). De boekenlegger van ‘Poppy Wars’ ziet er echt awesome uit, ik ga dat boek eens opzoeken. Verder ook nog een kaars. Helaas ben ik nooit zo en fan van kaarsen of zeepjes, iets met sterke geuren hou ik niet zo van. Deze kaars is gemaakt door Nerd Poured Candles en is gebaseerd op het personage Aelin/Celaena van de Throne of Glass (Glazen Troon) serie van Sarah J. Maas. De geur is lemon verbena en vuur. Op zich niet echt een verkeerde geur, maar of ik hem ook echt ga branden weet ik nog niet. Deze komt in elk geval op mijn plankje met kaarsen te staan waar er tot nu toe nog maar vier op staan.

e8e30dc09acf4fe2ec481757ec142957.jpg

Oh ja, en dit item vind ik echt fantastisch. Ik heb namelijk een periode gehad waarin ik spelkaarten verzamelde maar ik had er nog niet echt een die boek gerelateerd was. Gebaseerd op The Cruel Prince van Holly Black en ontworpen door Emily Haynes in samenwerking met Fiction Tea Designs. Ik heb het boek hiervan in de kast staan en vind de cover echt prachtig. Ik heb het vervolg al gepre-ordered dus ik vind dit wel echt super leuk. Nu heb ik een reden om weer wat vaker een kaartspel te spelen met iemand.

8d4f9cead00025717095737a2ad5ebb2.jpg

En dan het boek. Mijn vermoeden klopte. ‘Girls of Paper and Fire’ van Natasha Ngan. Het verhaal sprak me niet helemaal aan, maar wie weet ga ik het toch nog ooit lezen. Het boek is persoonlijk gesigneerd met roze op snee. Een bijpassende kaart en een illustratie van de personages uit het boek met aan de andere kant een brief van de auteur. Het verhaal is gebaseerd op Asiatische mythologie en gaat over een meisje dat uit haar huis wordt weggehaald en moet strijden tegen acht andere meisjes om de plek naast de demonische koning te winnen. Het vinden van je eigen kracht, vechten voor vrijheid en liefde zijn thema’s die in het boek centraal staan.

Hier nog een overzichtje van alle items in de box.

1c7ac1c38a8e035de906c18366f75c54.jpg

Al met al ben ik dus erg blij met deze box. Ik weet niet 100% zeker of ik alle items zal houden, er zijn namelijk altijd mensen die eruiteindelijk naar op zoek gaan en er misschien een stuk blijer mee zijn dan ik. Mijn favoriete items uit de box zijn het kaartspel en de sleutelhanger. Ik twijfel nu of ik de box van november nu ook maar gewoon moet kopen. Er zit dit keer een Science Fiction boek in, waarschijnlijk weet ik ook al welke, maar ik vraag me af of ik dat boek uiteindelijk wel ga lezen. Maar misschien doe ik het voor de goodies en verkoop ik het boek daarna. 

Hebben jullie al eens een surprise box besteld, zo ja, welke? En welk item uit deze box spreekt jullie het meeste aan? 



Reacties op: Unboxing FairyLoot oktober

Meer informatie