Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in maart

op 01 april 2021 door

"Maart roert z'n staart" luidt het gezegde. Voor maart 2021 gold dat zeker. We hebben van alles gehad: van kou en regen tot een paar heerlijke lentedagen aan het einde van de maand. Ook met lezen roerde maart zijn staart, de een las meer dan de ander. Vandaag vertellen we je wat wij in maart zoal gelezen hebben.

Nicole las 17 boeken

Wat was maart een heerlijke leesmaand! Ik heb zowel NA als YA gelezen. Ik begon met List & Leugens en Kraai & Koninkrijk van Leigh Bardugo. Ik had er geen hoge verwachtingen van, maar ik vond ze fantastisch! Van eigen bodem las ik deze maand Koning van het Sintelwoud van Jen Minkman, Er was eens, een verhalenbundel met sprookjes geschreven door diverse auteurs en De stilte zegt genoeg van Jacodine van de Velde. Deze laatste heeft een diepe indruk achtergelaten en is een van de mooiste boeken die ik tot nu toe heb gelezen. Hij stond al een poosje te wachten, maar eindelijk had ik ook tijd voor Cinder & Ella van Kelly Oram. Ook deze vond ik erg mooi! Dan nu de NA's: Onafwendbaar van Natasha MadisonVoel de hitte en Voel de passie van Elle KennedyGek van ClementineOnvergetelijk en Door schade en schande van Lex MartinHet spel van Elle Kennedy (loved it!!!), Hope again van Mona Kasten, De friendzone van Jennifer Sucevic en als laatste Bully van Penelope Douglas. Mijn favorieten van deze maand waren De stilte zegt genoeg en Het spel

Natasha las 5 boeken

Ik las 4 YA/NA boeken en één feelgood. Mijn eerste favoriet van deze maand was Lief meisje, kwaad bloed van Holly Jackson. Je kruipt in de huid van Pip en aan het eind van het verhaal wil je wraak. Namens haar. Mijn tweede favoriet van deze maand was De deal van Elle Kennedy. Een heerlijk zwijmelverhaal over twee studenten waarbij de liefdesscènes uitgebreid, maar niet vulgair werden beschreven.

Maartje las 28 boeken

Ik las 11 Young Adult/ New Adult boeken deze maand en van de meeste heb ik genoten. Ik las een aantal wat oudere boeken: An enchantment of ravens van Margaret Rogerson, Het zusje van van Carlie van Tongeren, A song of wraiths and ruin van Roseanne A. Brown, 3 PAK 2019, American Royals van Katharine McGee en The wrath and the dawn van Renée Ahdieh. Ook las ik een paar heel nieuwe titels: Koning van het Sintelwoud van Jen Minkman, Hof van zilveren vlammen van Sarah J. Maas, A vow so bold and deadly van Brigid Kemmerer, Wie ik gisteren was van Pamela Sharon en Boek der heiligen van Leigh Bardugo. Drie boeken kregen drie sterren, 3 PAK en Boek der heiligen, maar dat zijn verhalen en die krijgen van mij bijna nooit meer dan drie sterren en de grote teleurstelling met een krappe 3: A vow so bold and deadly. Een teleurstellend einde van een verder fijne serie. Alle andere boeken gaf ik vier sterren. Mijn favoriet van de maand was The wrath and the dawn. Samen met Roxanne ga ik nu ook The rose & the dagger lezen om een throwback thursday te schrijven over deze duologie.

Laurie las 12 boeken

Ik las deze maand weer van alles door elkaar, maar ik had een beetje pech met de boeken. Naast die   12 las ik er namelijk 2 niet uit. Ik las naast YA en NA ook een thriller en een historische roman, maar daar ga ik het niet over hebben. Hoewel ik die historische roman wel één van de betere boeken van de maand vond. Ik las deze maand zowel A heart so fierce and broken als A vow so bold and deadly van Brigid Kemmerer. Ik vind het prima boeken, maar de grote hype rondom deze serie snap ik niet. Ook vond ik, net als Maartje, dat deze serie slap eindigde. Verder las ik net als Maartje American Royals van Katharine McGee voor een buddyread op mijn spot hier op Hebban. Spoiler: ik ergerde me groen en geel. Ook las ik Lore van Alexandra Bracken, een boek waarin ik twee keer moest beginnen maar wat ik uiteindelijk niet echt kon waarderen. Voor een artikel hier op de spot las ik Alles wat ze aanraakt van Jennifer L. Armentrout, ook een boek dat mij teleurstelde. Van dezelfde auteur herlas ik From Blood and Ash en waardeerde dit zelfs nog hoger dan de vorige keer. De duistere fae van Julie Kagawa en These violent delights van Chloe Gong vond ik dan weer minder. Die laatste was ook een herkansing. Qua vervolgdelen las ik ook nog Schaduwheer van Cassandra Clare en qua new adult las ik eindelijk Begin again van Mona Kasten: de start van wat een heerlijke serie beloofd te worden.

Kimberly las 10 boeken

Het is enorm lang geleden dat ik zoveel boeken heb gelezen. Ik heb thrillers, NA en YA gelezen deze maand. Net als Nicole las ik List & Leugens en Kraai & Koninkrijk van Leigh Bardugo. Dit om goed voorbereid te zijn op de aankomende serie! En ze stonden ook gewoon al veel te lang in mijn kast. Vervolgens heb ik ook From blood and ash en A Kingdom of flesh and fire van Jennifer L. Armentrout gelezen. Dit eerste deel was voor onze leesketting. Dat artikel is volgende week te lezen op onze spot. Tot slot las ik A Vow so bold and deadly van Brigid Kemmerer. Dit laatste deel van de serie viel helaas enorm tegen. Deze heeft dan ook geen hoge beoordeling van mij gehad.

Roxanne las 5 boeken

Maart was eindelijk een betere maand voor mij, mijn energie lijkt weer terug te keren en hierdoor heb ik ook meer zin om te lezen. Ik heb me voorgenomen om eerst eens de series verder te lezen waar ik mee ben begonnen ipv weer telkens nieuwe op te pakken. Deze maand las ik 5 boeken. Zo heb ik A Torch Against the Night, A Reaper at the Gates en A Sky Beyond the Storm van Sabaa Tahir gelezen, deze 3 boeken vond ik ook erg goed en vloog er zo doorheen. Zo kregen ze alle drie ook 4 sterren van me. Ook las ik The Wrath and the Dawn van Renée Ahdieh, tjah toch een nieuwe serie opgepakt maar gelukkig is dit een duologie dus kan je er ook zo doorheen. Dit boek kreeg van mij 3 sterren. En als laatste las ik A Vow so Bold and Deadly, de afsluiter van A Curse so Dark and Lonely van Brigid Kemmerer. Dit boek viel me eigenlijk wel tegen en dit vond ik erg jammer. Het boek gaf ik daarom ook 3 sterren.

Minca las 13 boeken

Op de een of andere manier lees ik in de maand maart vaak de meeste boeken in het jaar. Ik las zoals waarschijnlijk een heel aantal anderen natuurlijk de Grisha serie van Leigh Bardugo opnieuw, ter voorbereiding voor de Netflix serie Shadow and Bone! Dat kostte me maar 5 dagen, dus nog genoeg tijd voor andere boeken. Gegijzeld en Je hebt één nieuwe volger beiden van Chinouk Thijssen en ook Als doden spreken van Mel Hartman en Koning van het Sintelwoud van Jen Minkman las ik deze maand allemaal van eigen bodem. Lief meisje, kwaad bloed van Holly Jackson was een spannend vervolg en ik ben ook buiten mijn comfortzone gegaan door Shine van Jessica Jung te lezen over K-pop. Over naar de Engelse boeken van deze maand: Bridge of Souls van V.E. Schwab kwam deze maand uit en moest ik natuurlijk lezen. Verder heb ik ook nog een aantal e-arcs gelezen waaronder Blade of Secrets van Tricia Levenseller, erg heerlijk spannend en magisch, net als The Prison Healer van Lynette Noni. Ik sloot de maand af met het spannende Dustborn van Erin Bowan.

Nina las 10 boeken

Deze maand was een heerlijke maand vol met diverse boeken! Ik begon met de laatste twee delen van The Wolves of Mercy Falls serie, Linger & Forever, geschreven door Maggie Stiefvater. Linger vond ik wat langdradig maar het einde was wel echt spannend en goed geschreven. Forever was weer een stuk beter met veel karakterontwikkeling maar helaas een onbevredigend einde. Vooral de sfeer van deze serie pakte me echt, de andere onderdelen van het verhaal konden wel wat verbeteringen hebben. Hierna las ik de graphic novel Always Human gemaakt door Ari North. Wat een prachtige tekeningen, zachte sfeer en originele thema’s bevat dit boekje! Ik hoop dat nog meer van Ari’s comics geprint gaan worden. Vervolgens las ik They both die at the end geschreven door Adam Silvera. Wat was dit een hartverscheurend verhaal! Het concept was ongelofelijk origineel en de vriendschappen werden prachtig omschreven. Dit verhaal laat eigenlijk goed zien hoe het leven is, oneerlijk, zij die zoveel meer tijd verdienen worden als eerste van deze mooie aarde geplukt. Toen begon ik met The Luxe serie geschreven door Anna Godbersen. Helaas werd dit nogal een flop en ben ik na het eerste boek gestopt met de serie. Gossip Girl achtige boeken doen het hem gewoon niet (meer) voor mij, TV series daarintegen weer wel. Hierna las ik het nieuwste boek van Cindy Paul genaamd People need a storm. Ook nu weer werd ik er aan herinnerd waarom Cindy een van mijn favoriete schrijfsters is! Wat lezen haar boeken heerlijk weg, wat zijn de karakters en relaties goed ontwikkeld en wat een spannende scenes. Ik kan niet wachten op het derde deel van deze serie. Vervolgens las ik twee recensie boeken van Best of YA: Fin & Rye geschreven door Harry Cook en De prins en de naaister gemaakt door Jen Wang. Mijn mening over deze twee boeken lezen jullie snel op onze spot! Tussendoor las ik nog de verhalenbundel Meet Cute samengesteld door Jennifer L. Armentrout en een groep vol geweldige schrijvers. Ik ben al een paar keer teleurgesteld door verhalenbundels maar deze was echt geweldig! Ik heb dan ook een vreselijk zwak voor Meet Cutes. Als laatste las ik Crier’s War geschreven door Nina Varela. Ook dit boek bevat een super originele fantasy wereld en geweldige karakters. Hiernaast zit er ook nog een f/f romantische verhaallijn in, dus dat zegt voor mij al meer dan genoeg. Ben nu snel begonnen in deel 2 en hoop op een happy ending.

Denise las 9 boeken

Ik dacht echt dat ik maar 3 boeken had gelezen deze maand, maar tot mijn verbazing zag ik dat het driedubbele het geval was. Deze boeken heb ik vooral aan het begin van deze maand gelezen, vandaar de verbazing. Ik merk dat ik een beetje van genre begin te switchen. Waarbij ik 2 jaar geleden nog zei nooit van YA af te komen, lees ik nu al veel meer thrillers en feelgood boeken. Ik merk ook dat ik mij begin te irriteren aan de jonge leeftijd van de personages in YA-boeken. Ik heb deze maand vier boeken gelezen in het YA genre. Na lang op mijn TBR te hebben gestaan heb ik Clownsnacht van Danielle Bakhuis gelezen. Helaas heb ik dit niet hoger beoordeeld dan twee sterren. De overige drie YA boeken heb ik met drie sterren beoordeeld. Dat waren Brieven aan de Duisternis  van Brigid Kemmerer, De prins & de lijfwacht van Kiera Cass en Legend van Marie Lu, die ik voor de tweede keer las. 

Elke las 3 boeken

Ik las niet superveel boeken deze maand, ondanks dat ik veel vrije tijd heb nu ik geen stagiair meer ben bij uitgeverij Moon. Wel ben ik druk met solliciteren naar een baan in het boekenvak, dus dat slokt veel van mijn tijd op. Allereerst las ik Hell City van Joanne Carlton, een novelle over een meisje dat terecht komt in een hel en daarin moet zien te overleven. Het was echt een uniek verhaal, maar er kon nog wat aan geschaafd worden. Daarna las ik A Court of Silver Flames van Sarah J. Maas. Aangezien ook ik de ACOTAR-reeks heb verslonden, wilde ik dolgraag weten wat er verder zou gebeuren met Nesta en Cassian. Deze dikke pil was echt een geweldige read, al had ik hier en daar wel wat minpunten. Maar al met al is het een geslaagde en vooral erg leuke en epische toevoeging aan de reeks. Daarna las ik nog Honjok van Crystal Tai. Met wat vriendinnen hebben we een boekenclubje opgericht en dit boek was mijn keuze. Ik wil wat vaker buiten YA lezen en meer non-fictie. Toen ik dit boek zag, dat gaat over bewust alleen zijn, dacht ik meteen: dat klinkt reuze interessant. En dat was het ook! Dus deze maand zaten er voor mij - gelukkig - geen teleurstellingen bij!

Feline las 2 boeken

Ik heb na het bijwonen van de boekpresentatie De IJzerraaf van Julie Kagawa gelezen. Het was erg leuk om weer te lezen over de door mij geliefde personages van de Iron Fey. Ook was het hoofdpersonage Puck, mijn favoriet omdat hij zo gevat is. Toch miste ik iets aan dit boek. Er was veel herhaling en weinig spanning, omdat je eigenlijk al weet dat het goed afloopt. Op dit moment lees ik een erg interessant boek: The White Tiger van Aravind Adiga. Het is een verhaal over hoe een arme Indiase man een succesvolle zakenman werd. Het verhaal wordt super uniek verteld, en het is erg interessant om te lezen over India.

Danique las 9 boeken

Ik begon deze maand met Als doden spreken van Mel Hartman, het tweede deel in haar nieuwste urban fantasy serie. Dit boek was aan mij gegeven door Hamley Books voor de blogtour. Ik heb er erg van genoten maar hij was jammer genoeg niet zo goed als deel 1 Dat zorgde er ook voor dat ik op 3 sterren uitkwam. Dat maakt mij echter niet minder nieuwsgierig naar het volgende deel dat dit jaar nog uitkomt!  Daarna ging ik voor List en leugens van Leigh Bardugo. Hier was ik toch wel wat nerveus voor. Waarom zou je denken want het boek is juist zo goed. Ja daarom juist, ik genoot zo van de Grisha trilogie, dat ik die magie niet teniet wilde laten doen door deze duologie. Maar niks is minder waar, want wat was het een goed boek met een top verhaal, 4 sterren dus voor deze topper. Na een toch redelijke book hangover was het tijd voor het sprookjesachtige Koning van het sintelwoud geschreven door Jen Minkman. Een fantastisch boek dat ik mocht lezen voor de blogtour van Hamley Books. Prachtige schrijfstijl en daarbij een sprookjesachtig verhaal waarin je even word teruggetrokken van de wereld. Deze verdiende dan ook de 4 sterren dat hij kreeg. Toen was het derde deel in The iron Fae serie aan de beurt van Julie Kagawa. Na de boekpresentatie kon ik niet wachten om hiermee verder te gaan. De ijzerkoningin vertelt het verhaal van Meghan en Ash verder. Het was een mooi verhaal dat zeker geen herhaling is van de eerste twee, deze had iets eigens. De ontwikkeling in het schrijven en de personages was fantastisch gedaan. Ook deze kreeg 4 sterren. Nadat deze uit was ben ik gelijk verder gegaan met de novelle, die uit De ijzerlegendes komt, geschreven vanuit Puck. Een ware sensatie en wat fijn om eens vanuit een ander personage te lezen. Deze novelle kreeg 3.5 ster. Na deze fantastische toch naar Nimmernimmer was het tijd om de schrijfwijze van Jen Minkman verder te onderzoeken en te ontdekken met Mijn hart van ijs. Een recensieboek dat al veel te lang wachtte om gelezen te worden. Ook hier was de schrijfstijl geweldig en zorgde die ervoor dat de personages tot leven kwamen, maar ook dat je het idee had in Oostenrijk bij Magda te zijn. 4 sterren voor dit magische verhaal. Daarna een verrassing voor mezelf. Hij stond niet op de tbr maar ik heb er toch met volle teugen van genoten. Ik heb het namelijk over Heartstopper volume 1 van Alice Oseman. Wat een prachtig verhaal over twee verschillende jongens ik kan niet wachten op de volgende twee en op de Netflix serie. Je raad het al ik kan niet anders dan hem 5 sterren geven. Uiteindelijk kwam ik bij mijn eerste DNF van dit jaar uit. Ik heb het over To all the boys I've loved before van Jenny Han. Ik heb de film wel al 3 keer gezien en dat was denk ik ook het probleem. Ik had zo de film in mijn hoofd zitten, ik kon dat beeld niet loslaten. Tel daar de kinderachtige schrijfstijl bij op en ik kwam er gewoon niet doorheen. Na 100 pagina's heb ik besloten te stoppen en de magie van de films mijn herinnering te laten zijn. Na dat fiasco zat ik even in een reading slump want ja wat pak je dan op, wat is goed genoeg. Ik kwam uit op De terugkeer van de koningin van Rebecca Ross. Een boek dat ik vanuit de youngadultdome mocht ontvangen vorig jaar. Na wat aarzelen ben ik toch begonnen en wat las dit lekker weg. Fijne schrijfstijl en een origineel concept voor een verhaal, ik kan dan ook niet wachten om deel 2 te lezen om te zien hoe het Brienna vergaat. 4 sterren waren dan ook wat dit boek kreeg. En dan... Gauw door naar deel 2! Het verzet van de koningin, het spetterde slotstuk en ik kon niet anders dan 5 sterren geven! Wat een heerlijke afsluiter!

Heb jij boeken met ons gemeen deze maand?



Reacties op: Wat lazen wij in maart

Meer informatie