Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat Lazen wij in November

op 01 december 2021 door

We zitten alweer in de laatste maand van het jaar en gaan de koude dagen weer tegemoet. Een goed moment om dus heerlijk onder een dekentje te kruipen met wat lekkers en een boek. Lees hieronder wat wij in Novermber allemaal lazen.

Denise las 6 boeken

Ik heb deze maand zes boeken gelezen, maar helaas niet zoveel YA. Ik had wat recensie exemplaren liggen van thrillers en kinderboeken die wat meer tijd in beslag namen dan ik dacht. Het Young-Adult dat ik las vond ik wel echt geweldig. Het gaat om Hof van Doorns en Rozen  van Sarah J. Maas. Yes I'm late to the party. Ik was namelijk begonnen met de glazen troon serie, die ik geweldig vond, maar na deel 3 raakte ik mijn interesse kwijt. Hopelijk gebeurt dat niet bij deze serie. De beste thriller die ik deze maand las was Box van Camilla Läckberg en Henrik Feux. Dit boek was interessant omdat hij deels geschreven is uit het perspectief van een mentalist. Een tijdje geleden heb ik mijn doel van 120 boeken dit jaar verlaagd naar 100 boeken. Ik zit nu op 96 dus ben benieuwd of mij dat gaat lukken. Met de naderende kerstvakantie heb ik goede hoop. 

Kimberly las 4 boeken

Letterlijk op het randje van de maand heb ik toch nog een vierde boek uit kunnen lezen. Het was een beetje een chaotische maand, waardoor ik minder heb kunnen lezen dan ik zou willen. Maar toch ben ik tevreden met het resultaat. Naast een thriller die ik heb mogen lezen voor een leesclub hier op Hebban, heb ik nog 3 YA boeken gelezen. Als eerste heb ik The Gilded Cage van Lynette Noni gelezen. Dit tweede deel was eigenlijk zelfs nog beter dan deel 1. Hierna heb ik Gilded gelezen van Marissa Meyer. Zoals gewoonlijk heeft ze weer een geweldige hervertelling neergezet. Hier en daar zeer duister, maar ongelofelijk goed. En tot slot, op de valreep, nog Thorn van Intisar Khanani. Hier laat ik nog niet teveel over los. Binnenkort verschijnt een artikel op onze spot.

Maartje las 27 boeken

Ik had een heel wisselende leesmaand in november. Ik las enkele heel goede boeken en enkele grote teleurstellingen. Maar twee van de boeken waren YA. Ik las Lathrain; de band van Anna López-Dekker en Als het duister roept van Valentijn Ringelberg. Met Anna zit ik in een fysieke leesclub en ik heb haar boek met plezier gelezen. Het duurde wel een tijd voordat ik erin zat en één van de hoofdpersonen was tot ver voorbij het midden echt onverdraaglijk, maar het is goed geschreven en het verhaal en de wereld zijn interessant. Als het duister roept las ik met de Ileesclub op Facebook. Dit is het derde boek in de Vha-Rhymn serie. Valentijn schrijft heerlijk beeldend en je leert de personages goed kennen, ik zie alleen nog niet zo goed waar het verhaal naartoe moet gaan. Ik wacht weer rustig op het volgende deel. Mijn favoriete boek van deze maand was een kinderboek: Starfell; Willow Moss and the last day van Dominique Valente. Een goed geschreven en grappig verhaal over een jonge heks met niet zulke bijzondere magische krachten. Nu ben ik me door The girl and the stars van Mark Lawrence aan het worstelen. Ik ben nog niet halverwege, maar oei wat gaat het traag. OOk lees ik Thorn van Intisar Khanani. Deze laatste is een hervertelling van Het Ganzenmeisje en bevalt tot nu toe erg goed. 

Minca las 8 boeken 

November was een drukke werkmaand voor mij, maar ik heb toch 8 boeken kunnen lezen. Maar liefst 3 titels van uitgeverij Hamley Books. Over Het lied van Ariane van Petra Doom was ik erg te spreken. Zeer origineel en muzikaal verhaal, heel sfeervol ook. Ik vond Nooit gedacht en Woorden zeggen niets net wat minder. Beiden met 3 sterren beoordeeld. Ze lazen op zich prima, maar ik miste bepaalde aspecten in het verhaal. Nog een boek van een Nederlandse auteur: Leger van schaduw en storm van S. Christina. Een erg tof vervolg in deze serie! Daarnaast las ik nog drie heel verschillende boeken namelijk poëzie in brown girl dreamingeen herschreven klassieker: Het vreemde verhaal van dr. Jekyll & de heer Hyde, en een graphic novel: De prins en de naaister. Vooral de laatste vond ik heel erg tof en kreeg van mij 5 sterren! Deze maand sloot ik af met De bronzen stad van S.A. Chakraborty, een boek waar ik maar liefst 8 dagen over heb gedaan om te lezen. Erg tof, veel personages, diepgang en een heel sterke worldbuilding. 

Roxanne las 3 boeken

Ik las niet veel boeken deze maand. Ik ben nu weer aan het werk en ook daarmee verwacht ik dat ik weer meer zal lezen. Ik las deze maand Gilded van Marissa Meyer, wat een heerlijk boek was dit weer. tikkeltje duister maar een heel goed boek. Ook las ik Divine Blood van Beck Michaels. Ook dit was een heel goed boek heerlijk met diverse type fantasy wezens, weerwolven, celestial/seraphim, fae en andere. en als laatste las ik The Bright & The Pale van Jessica Rubinkowski. Dit boek is niet heel dik en had ik ook in één dag ook, ook dit boek heeft me vermaakt en was ik aangenaam verrast.

Natasha las (bijna) 7 boeken

In mijn kopje zie je al bijna tussen haakjes staan. Op het moment van schrijven ben ik namelijk nog bezig in Hof van zilveren vlammen maar ik hoop die echt deze maand nog uit te lezen. Daarnaast las ik Uit het niets van Aline Sax. Een indringend verhaal over het belang van je herinneringen en wie je eigenlijk bent zonder. Mijn favoriet van deze maand is by far Gebr. van Ted van Lieshout, echt janken. En zo vol met mooie quotes. Bijvoorbeeld: "Een man die zijn vrouw verliest heet weduwnaar, een vrouw die haar man verliest heet weduwe, en kinderen zonder ouders zijn wezen. Maar hoe heet een broer die geen broer (of zus) meer heeft?"

Wat heb jij allemaal gelezen deze maand?



Reacties op: Wat Lazen wij in November

Meer informatie