Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in oktober

op 01 november 2021 door

Koude nachten, beslagen autoruiten, kalende bomen... De herfst slaat in alle hevigheid om zich heen, maar gelukkig laat de zon zich zo af en toe ook nog wel eens zien. Het lijkt nog vroeg, maar de winkels liggen al vol met Sinterklaas- en kerstspullen. Ben jij ook al bezig met verlanglijstjes? Voordat het echt zo ver is nemen we jullie eerst even mee naar het overzicht van de boeken die wij van de spot afgelopen maand hebben gelezen. 

Denise las 5 boeken

Ik merk de laatste tijd dat ik niet zo in het lezen zit. Het is niet zo dat ik in een leesdip zit, maar ik doe heel veel andere dingen, waardoor er weinig tijd over blijft. Hoewel ik dit jammer vind, geniet ik wel nog van de boeken die ik lees en dat is het belangrijkste. In oktober heb ik drie boeken in het Young Adult genre gelezen. De IJzerkoning van Julie Kagawa, vond ik als kind helemaal geweldig. Ik weet niet of het komt, doordat ik ouder ben geworden, maar ik heb hem maar beoordeeld met twee sterren. De andere YA boeken die ik gelezen heb, vond ik wel helemaal geweldig. Zo beoordeelde ik De terugkeer van de koningin van Rebecca Ross met vijf sterren. Dankzij dit boek weet ik, dat ik mijn liefde voor Young Adult nog niet ben verloren. Ik vind het wel jammer dat deze een deel twee heeft, want voor mijn gevoel was het verhaal echt tot zijn einde gekomen. Duizend stukjes van jou van Claudia Gray stond al heel lang op mijn TBR. Deze heb ik beoordeld met vier sterren. Bij dit verhaal ben ik wel benieuwd naar de komende delen. 

Kimberly las 4 boeken

Mijn maand begon echt heel goed. Ik vloog door de boeken heen. Helaas ging het halverwege de maand bergafwaarts. De boeken die ik las waren zo goed, dat ik moeite had mezelf ervan los te maken. Herkenbaar, of ligt dat echt aan mij? Ik begon met Defy the night van Brigid Kemmerer. Dit was een heerlijk en makkelijk te lezen boek. Toen kwam Once upon a broken heart van Stephanie Garber. Mijn eerste 5 sterren boek van dit jaar, dus dan weet je dat het goed was! Ik ben gelijk doorgegaan met Kingdom of the cursed van Kerri Maniscalco en dit was bijna ook een 5 sterren boek geweest, al vond ik het laatste stukje iets minder goed. Wel had ik veel moeite me los te maken uit deze wereld. Uiteindelijk heb ik ook nog The Damned van Renee Ahdieh gelezen. Dus niet veel boeken, maar wel hele goede.

Maartje las 21 boeken

Het was een fijne leesmaand. Ik heb veel mooie boeken gelezen en ben erg tevreden. Ik las 10 echte YA boeken en nog twee die, denk ik, ook echt fijn zijn om te lezen als jong volwassene. De tien YA boeken waren: Grown van Tiffany D. Jackson. Een boek over de muziekwereld en de gevaren daarvan en Ace of Spades van Faridah Àbíké-íyímídé (moeilijke naam om te typen) een soort thiller met een anti-racistische boodschap. Voor de Leesketting las ik The last Namsara van Kristen Ciccarelli, Majesty van Katherine McGee en Joël van Carry Slee. Verder kocht en las ik de graphic novel Wonderful women of the world onder redactie van Laurie Halse Anderson. Dit is een graphic novel met allemaal korte verhalen van verschillende auteurs en illustrators over sterke vrouwen die iets voor de wereld betekenen of hebben betekend. Ik las de spannende en goed geschreven horror House of Hollow van Krystal Sutherland, een boek dat genomineerd is voor een scifi en fantasy prijs: A wizard's guide to defensive baking van T. Kingfisher, Tweet Cute van Emma Lord is eindelijk gelezen en ook Body Positive power van Megan Jayne Crabbe stond al heel lang in mijn kast en is nu gelezen. Deze laatste is een aanrader voor iedereen die onzeker is over zijn of haar lijf. Empire of the vampire van Jay Kristoff is geen YA, maar past naar mijn idee wel bij de smaak van veel jong volwassen fantasy lezers. Ik vond het in ieder geval een geweldig verhaal. Tot slot las ik een boek dat ik spontaan van mijn dochter kreeg toen we in Paagman Den Haag waren: The year of the witching van Alexis Henderson. Ook dit boek is offieel geen YA, maar de hoofdpersoon is jong volwassen en ik vond het echt een prachtig boek. Ik wil hem dus toch aanraden. 

Minca las 9 boeken 

Deze maand stond voor mij in het teken van veel dikke boeken, met een paar uitzonderingen. Drie nieuwe titels van uitgeverij Zomer & Keuning heb ik alvast kunnen lezen. Layla van Colleen Hoover vond ik in het begin wel oké, maar de tweede helft was echt spectaculair. Wat we achterlaten van Rebecca Yarros was daarentegen een heel origineel concept in een emotioneel en ook wel romantisch jasje gestoken. Hoewel ik het eerste deel niet heb gelezen, mocht ik Londen & Seattle van Alexandria Bellefleur corrigeren. Wellicht dat ik deel 1 toch ook nog ga lezen. De uitzonderingen op de dikke-boeken-regel van deze maand waren Heartstopper deel 1 en deel 2. Beiden heb ik mogen recenseren voor Hebban en ik ben blij dat ik me eraan gewaagd heb. Heerlijk om weer eens graphic novels te lezen ook. De meesterdief van Emmelie Arents was echt een geweldige afsluiter van het tweeluik en Zeis van Neal Shusterman (nu dan eindelijk gelezen!) heeft me regelmatig aan het denken gezet. Nog twee Engelse titels: The Gilded Cage van Lynette Noni, wat een fantastisch boek weer! Het werk van deze auteur ga ik echt in de gaten houden want ik vind het verrassend goed. All of us Villains had even nodig om me te overtuigen, ondanks de fijne schrijfstijl. Uiteindelijk ben ik er zo doorheen gevlogen. 

Nina las 10 boeken

Deze maand was een ontzettend goede leesmaand voor mij! Ik heb erg genoten van al de prachtige boeken die ik in de afgelopen weken heb mogen ontdekken en lezen. Als eerste las ik het tweede en laatste deel van de Reign of the Fallen duologie geschreven door Sarah Glenn Marsh. Dit was een geweldig einde van de serie met veel actie en prachtige relaties. Hierna las ik She Who Became the Sun geschreven door Shelley Parker-Chan. Dit is een volwassen fantasy boek met veel historische en politieke achtergrond uit het oude China. Best een pittig boek (zowel qua taalgebruik als gebeurtenissen). Toch kon ik het zeker wel waarderen en heeft het me weer een nieuwe schrijfwereld laten zien. Vervolgens las ik mijn twee recensie boeken van deze maand: Gewoon mezelf van Luc Descamps en Fate: The Winx Saga van Ava Corrigan. Mijn meningen hierover vind je terug in de al eerder geplaatste artikelen op deze spot. Daarna las ik de super schattige en prachtig mooie graphic novel Aquicorn Cove gemaakt door Katie O’Neill. Oorspronkelijk bedoelt voor de wat meer middle grade lezers maar zeker net zo leuk en informatief voor young adults! Hierna las ik een van de boeken die ik voor mijn verjaardag had gekregen: You Should See Me in a Crown geschreven door Leah Johnson. Dit is echt een ontzettend goed geschreven boek dat enkele pittige onderwerpen behandeld zonder dat het verhaal te zwaar wordt. Ook de familie, vrienden en liefdesrelaties zijn erg goed beschreven en ontwikkelen zich door het verhaal heen. Als laatste las ik de eerste drie delen uit de Vrees me serie (plus het bijbehorende tussenverhalen boekje van deel 1.5 en 2.5) van Tahereh Mafi. Ik snap echt niet waarom ik er zo lang over heb gedaan om aan deze serie te beginnen. Dit zijn echt geweldige boeken! Ik wist al wel langer dat Tahereh goed kon schrijven maar deze serie heeft zijn eigen unieke schrijfstijl waar ik echt compleet verliefd op ben geworden. Ik hoop snel de andere delen te kunnen bemachtigen en uit te lezen. 

Roxanne las 5 boeken

Waar ik vorige maand letterlijk geen boek heb aangeraakt, ook mede doordat ik net bevallen was, heb ik deze maand 5 boeken gelezen.
Zo las ik de triologie van Stephanie  Garber Caraval, Legendary en Finale, alle 3 de boeken vond ik erg vermakelijk en fantasierijk. Ik heb geen idee waarom ik zo lang gewacht heb deze te lezen. Alle 3 kregen 4 sterren van mij. Daarnast las ik nog Defy the Night van Brigid Kemmerer. Ook dit boek was erg vermakelijk en gaf ik 4 sterren. En als laatste las ik Fate: The Winx Club van Ava Corrigan. Dit boek is gebasseerd op de Netflix serie. Het boek vertelt wat er gebeurd in de serie, hbe je deze dus niet gezien is het boek zeker een aanrader. Dit boek kreeg van mij 3 sterren.

Wat heb jij deze maand allemaal gelezen?



Reacties op: Wat lazen wij in oktober

Meer informatie