Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De YA Club Readathon

op 13 juli 2018 door

Lieve fans van het Young Adult genre, hierbij willen wij de YA club Readathon aankondigen. Voor de mensen die niet weten wat een readathon inhoudt, zal ik het nog even uitleggen. Een readathon houdt eigenlijk in dat je in een bepaalde periode samen met andere booklovers zo veel mogelijk boeken leest. Daarnaast is een readathon ook het perfecte moment om in contact te komen met mede-boekliefhebbers en om met elkaar te fangirlen over lezen. De YA club Readathon duurt 7 dagen van 16 juli tot en met 22 juli. De readathon begint al snel, maar het gaat zekerweten heel gezellig worden.

 

Zoals in de inleiding al aangegeven, zal de YA club Readathonop 16 juli van start gaan. Het doel: zo veel mogelijk boeken lezen in zeven dagen. Waarom zou je meedoen aan de readathon? Ten eerste is het een perfecte gelegenheid om je TBR-pile eens flink uit te dunnen. Ten tweede is het een heel goed medicijn tegen Reading Slumps, aangezien je weer vol in de wereld van het lezen en van boeken wordt gegooid. 

 

Voor de readathon hebben we wat challenges opgesteld, waar je je aan kunt houden bij het kiezen van de boeken die je gaat lezen. Je mag challenges combineren. Deze challenges zijn niet verplicht. Je mag ook gewoon boeken lezen die hier niet aan gerelateerd zijn. 

De challenges:

1. Lees een boek in een andere taal dan het Nederlands. (voor lezers die in het Engels lezen een eitje)
2. Lees tegelijk met iemand anders hetzelfde boek.
3. Lees een boek van een onbekende auteur.
4. Lees een boek van een ander genre dan het Young Adult genre.
5. Lees een boek dat je al heel vaak is aangeraden, maar dat je nog nooit gelezen hebt.
6. Lees een boek dat is gekozen voor jou door iemand anders. 
7. Lees een boek waarin je ooit bent begonnen, maar dat je nooit hebt uitgelezen.

 

Verder zullen wij elke dag een update posten hier op onze spot. Hierin vertellen we jullie over wat wij gelezen hebben en wat wij ervan vinden. Deze losse dagelijkse artikelen zetten we ’s ochtends online en op 23 juli komt er een wrap-up online, waarin wij vertellen wat wij gelezen hebben en wat wij ervan vonden.

 

Tot slot organiseren we ook nog fotochallenges op onze facebook-page. Let op! Verwar dit niet met de maandelijkse fotochallenges, want die staan los van de readathon.  Het is simpel: er zijn zeven challenges, dus voor elke dag van de readathon is er één challenge. Je maakt een foto met een boek en deze foto moet op één of andere manier passen bij de challenge van die dag en dan post je die foto op de facebook-page van de YA club. Ook de fotochallenges zijn niet verplicht. 

De fotochallenges:

Dag 1: Maak een foto van je TBR-pile voor de readathon.

Dag 2: Maak een foto van een kleurrijk boek.

Dag 3: Maak een foto van een open boek.

Dag 4: Maak een foto van het boek dat je op dit moment leest.

Dag 5: Maak een foto van een classic

Dag 6: Maak een foto van een boek dat je liet zweten

Dag 7: Maak een foto van de boeken die je gelezen hebt tijdens de readathon.

 

Dit was de aankondiging. Ik wilde er nog even aan toevoegen dat het helemaal niet uitmaakt hoeveel boeken je leest tijdens de readathon zolang je er maar plezier in hebt. Wij hebben er in ieder geval zin in. Heb je nog vragen laat ze dan hieronder weten.



Reacties op: De YA Club Readathon

Meer informatie