Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

YALFest-auteur: Karen Mcmanus

op 03 februari 2019 door

YALFest 2019 is nog maar een kleine 2 maanden wachten. Wij van de Young-Adult Club kijken hier uiteraard al een hele tijd naar uit. Als tweede auteur zal ik vandaag Karen Mcmanus en haar bekendste boek met jullie bespreken: Een van ons liegt.

Dit artikel is geschreven door Kimberly

Karen Mcmanus is een schrijfster uit Boston, Amerika. Al vanaf jonge leeftijd was ze aan het schrijven, echter had ze moeite om een eind aan haar boeken te maken. Hierdoor had ze nooit echt een boek zo ver gekregen om deze ook uit te geven. Ze heeft daarna een pauze genomen van schrijven om een andere carrière op te bouwen en een familie te stichten.

Echter wanneer haar man Jim komt te overlijden, besluit ze om het schrijven van boeken toch weer op te pakken. Als eerste schreef ze enkele fantasy boeken die helaas afgewezen werden door de uitgeverijen. Ze merkte dat dit genre misschien toch niet het beste voor haar was.

Vanaf het moment dat ze het idee kreeg van haar debuut boek heeft ze aan één stuk door geschreven. In minder dan 4 maanden was het boek volledig klaar en stapte ze naar een uitgever. En zoals ze dat altijd zeggen... de rest is geschiedenis. Veel mensen hebben wel van de succesvolle young adult thriller Een van ons liegt gehoord. Het boek heeft in Amerika ruim een jaar op de New York Times bestseller lijst gestaan. Ook internationaal is dit boek een echte bestseller.     

Het verhaal gaat over 4 tieners die allemaal moeten nablijven samen met Simon. Simon is niet heel erg populair vanwege zijn 'roddel app' en heeft hierdoor veel vijanden gemaakt. Wanneer Simon ineens tijdens het nablijven doodgaat zijn de 4 anderen uiteraard de hoofdverdachten. Ieder hoofdstuk verteld weer een verhaal over 1 van de personages en gedurende het verhaal komen we steeds meer te weten over deze 4 verdachten, maar ook over het slachtoffer. En dat niet alles is zoals het lijkt.                                            

Op haar eigen website heeft Mcmanus al aangegeven dat een televisie serie in ontwikkeling is van dit boek. Verdere informatie kan zij alleen nog niet geven.

Inmiddels heeft Mcmanus ook al een tweede young adult thriller geschreven. In het Engels is deze onlangs uitgebracht, in het Nederlands zal deze de komende week ook volgen. Het boek heeft de titel Twee kunnen een geheim bewaren gekregen. Ik ben heel benieuwd of deze net zo boeiend is als haar debuut en kan niet wachten om het te lezen!

Wat vond jij van het debuut van Karen Mcmanus en ga je haar tweede boek ook lezen?

bron: https://www.karenmcmanus.com/



Reacties op: YALFest-auteur: Karen Mcmanus

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Karen McManus

Karen McManus

Karen M. McManus is de auteur van verschillende Young Adult-bestsellers. Haar bo...