Ik ga zelf deze week Shuggie Bain van Douglas Stuart lezen voor een leesclub. Daarnaast ben ik nog steeds bezig in Dagboek van de geschiedenis, die gaat ook niet zo hard met elke dag 1 pagina😅
Ook ga ik deze week April van Ellen Deckwitz lezen.
Met zulke trage boeken, waarbij de tijd ervoor nemen gewenst is, heb ik altijd medelijden met mensen die maar 1 boek tegelijk kunnen lezen... 😅 Ik heb ook een keer 8 maanden gedaan over een non-fictie, stel je voor als ik daarnaast niks anders had gelezen, dan had ik dat jaar bijna niks uitgekregen 😆
Ik las eerst ook 1 boek tegelijk, maar dat is in de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Maar als ik meerdere boeken tegelijk lees dan zijn het wel boeken die voldoende van elkaar verschillen. Anders raak je het overzicht kwijt.
Morgen en Morgen en Morgen ben ik druk aan het lezen en die gaat als een sneltreinvaart. Heerlijk boek , bovendien is mijn achtergrond met gamen een raakvlak , maar toch vind ik die link niet opvallend. Het maakt in ieder geval niet zo , dat ik het verhaal `leuker `vind. Het is gewoon een lekker verhaal vanwege de relaxte sfeer in het boek. En je hoeft per së niet iets met gamen te hebben om dit boek leuk te vinden, iedereen kan m lezen...er wordt hooguit iets vermeld over Donkey Kong en tetris en dergelijke...maar is niet het dragende onderdeel binnen dit boek.
Ik lees nu 'De dochter van de nazi' van Louise Fein. Een roman waarin de Tweede Wereldoorlog een keer wordt bekeken vanuit een ander oogpunt (een jonge vrouw speelt de hoofdrol). Emotioneel is het zeker.
Interessant, Guy! Een roman, zo begrijp ik, maar Fein liet zich wel inspireren door de familiegeschiedenis van haar vader. Ik ga eens snuffelen in onze bibliotheek ...
Gisteren gestart in Het Mollenfeest. Deze gaat vandaag of morgen uit. Het gaat over 4 nichten die met elkaar opgroeien. 1 van de nichten komt achter een geheim. Verschillende vertelperspectieven, de tijd verspringt. Het is wel vermakelijk, maar niet zo diepgaand. Benieuwd naar het plot.
Vanavond ga ik weer verder in 1984, laatste deel, maar gister raakte ik te vermoeid op de kleine lettertjes en moest stoppen. Daarna zie ik daarna wel.
Gisteren heb ik, op uitleeszondag, 2 boeken uitgelezen: migraine is geen hoofdpijn en koninkrijk van as. Het eerstgenoemde boek, van Hans Carpay, was informatief. Met het tweede boek heb ik eindelijk de glazen troon serie van Sarah J. Maas uitgelezen! Hoewel ik soms een beetje aan het strugglen was om er doorheen te komen, is het wel echt een leuke fantasy serie.
Omdat april doorgaans LEWA-maand is, ben ik begonnen met een Heleen van Royen, namelijk Juice. Ik heb nog nooit iets van van Royen gelezen, dus dat leek mij wel passend. Ik ben nog niet heel ver, dus kan er nog weinig over zeggen.
Verder luister ik weer verder naar Check & Mate van Ali Hazelwood. Ook daar ben ik nog niet ver in het boek.
Mooi , dat je de Glazen Troon een leuke serie vond ! Ik vond deel 3 ook prima , dus dan kan ik vrolijk verder 😃
Had je nog wat aan Migraine is geen hoofdpijn? Of was het eigenlijk allemaal al bekend voor je?
Absoluut! Het is soms wat lastig omdat de serie op social media zo ontzettend gehyped is. Dat is het bijna vervelend voor de auteur omdat de verwachting dan oneerlijk hoog ligt. Toch heb ik de meeste boeken 4 sterren gegeven.
En het zijn ook dikke boeken, dus je kunt echt nog even voort 😉
Er zat zeker nuttige en nieuwe informatie voor mij in! Ik ben niet zo'n "ik-google-mn-ziekzijn", want dan vind je de meest bizarre zaken, dus het was absoluut fijn om te lezen!
Ik ben dit weekend begonnen in het 5e en laatste deel van de boeken over de familie Cazalet. Een paar jaar geleden las ik de eerdere delen, maar deel 5 gooide ik na een paar pagina's aan de kant. Ik denk dat ik toen een overdosis "Cazalet" gehad heb. Nu ik het boek er opnieuw bij heb gepakt, bevalt het me eigenlijk heel goed. Ik kan weer genieten van de familie en hun perikelen en het is fijn om de oude bekenden weer even tegen te komen (ruim 500 bladzijden lang).
Ik lees nu de Blackwater serie, elke maand een ander deel. Komende maand deel 4. Voor het 2de deel van het jaar heb ik een andere serie om te lezen. De enige serie die ik wel achter elkaar heb gelezen is de Harry Potter serie. Daarna ook alle films gekeken.
Deze week ga ik ‘Het Kleedje van Hitler’ van Bas von Benda - Beckmann weer oppakken. Ben pas een klein eindje onderweg (halverwege hf 4 ‘Een stukje middeleeuwen’) dus nog maar aan het begin van deze familie geschiedenis. Het zal wel even wat tijd in beslag nemen: veel informatie die je soms toch even moet laten bezinken. Is een ebook voor mn luek25 (dus dan eigenlijk lvee, geloof ik 🙄)
Daarnaast ga ik vandaag starten in ‘Dius’ van Stefan Hertmans. Hooggewaardeerd onder de Trechter-lezers en op Hebban dus erg benieuwd. Fysiek boek dat ik lees voor mn offline leesclub (helemaal old school dus 😉)
Luisterboeken ben ik voorlopig even mee gestopt. Heb behoefte aan muziek en ruimte voor mn eigen kronkels …
Mooie leesweek weer iedereen!
Ik lig redelijk op koers voor mijn LUEK 25. Vorige week heb ik boek 6 uitgelezen. Ik probeer er elke maand 2 te lezen. Ik heb ook een paar boeken liggen daarvoor met 500+ pagina's, die schuif ik zoveel mogelijk vooruit.
Ik lees zelf liever uit een fysiek boek of van mn tablet. Als het kan dan zet ik wat muziek aan op mn telefoon. Ook al is die muziek heel erg verschillend.
Ik neem een aantal boeken van afgelopen week deze nieuwe week in. Gisteren tijdens de uitleesdag helaas niks uitgelezen.
- In mijn Noorse non-fictie En av oss van Åsne Seierstad ben ik nu op blz 45/533. Daarmee kom ik steeds een klein stukje verder. Boeiend is het zeker, maar soms zitten er voor mij toch wel veel lastige woorden in, dus meer dan 1 hoofdstukje op een dag lukt me niet.
- Ik ben op een kwart van Ergens in de azuurblauwe zee van T.J. Klune en dat is tot nu toe weer erg genieten, al was ik even vergeten hoe lang die hoofdstukken soms zijn pff haha!
- En ik ben dit weekend op mijn e-reader Verliefd van Marthe Verelst gaan lezen. Ik was namelijk erg vermoeid en dan is het prettig dat ik op mijn e-reader de lettergrootte kan aanpassen zodat het toch lukt om te lezen. De kwaliteit van dit boek laat wat te wensen over, maar het leest in ieder geval vlot weg en zal vandaag waarschijnlijk wel uit gaan.
Ik start deze week in "Mannen en hoe ze te vermoorden" van Katy Brent.
Vorige week "Reizigers op doorreis" van Helena Buckinx gelezen dus het zal wel even aanpassen zijn denk ik.. :-)
Hopelijk beleef ik evenveel plezier aan mijn boek van deze week als dat ik had met het boek van Helena..
Nog steeds bezig in ‘Oroppa’; ik hoop die toch echt deze week uit te lezen.
Gisteren ben ik in ‘Patricia’ van Peter Terrin begonnen en heb het al bijna uit. In het eerste deel komt helemaal geen Patricia voor, daarom dacht ik op een gegeven moment dat ik wat gemist had of zo. Astrid verlaat op een dag zomaar ineens huis en haard, laat zelfs haar vijfjarig zoontje Louis alleen in bad achter. Na een paar uur zou ze wel weer terug willen naar huis, maar ze ziet op tegen de confrontatie met haar man. En stelt ze haar terugkeer uit.
Verder opnieuw begonnen in ‘Alles wordt lichter’ van Janke Reitsma, daar valt nog weinig over te zeggen.
ik ben nog steeds bezig met "Lichamelijke oefening" van Midas Dekkers, waar ik iedere dag een stukje uit lees. Maar dat heb ik deze week wel uit. Vorige week ben ik begonnen aan "Le rouge et le noir" (Het rood en het zwart) van Stendhal, een klassieker die ik een keer gelezen wilde hebben. Dat vlot niet echt; het verhaal kan me nog niet "pakken".
En dan begin vanavond aan "Pappaklausulen" (=de papaclausule; ik geloof dat hij al is vertaald)) van Jonas Hassen Khemiri voor mijn Zweedse cursus, waar we zeven weken lang iedere week een stuk of 50 pagina's van lezen.
Nog tien procent te gaan in De tijd van de vuurbloemen van Sarah Lark. Hiernaast het fotoboek Snaps van Elliot Erwitt. Eerst nog wat op Hebban vertoeven en dan terug verder lezen.
Was dit weekend begonnen in Revolutionary Road van Richard Yates. Hoewel ik me herinner dat ik de film met Kate Winslet en Leonardo diCaprio erg mooi vond, kon dit boek me niet boeien en vond ik Frank een ergerlijke figuur. Na een dikke 100 pagina’s ermee opgehouden en vandaag ingeleverd in de bib.
Heb een paar boekenweekgeschenken besteld voor tussendoor, dus er daar eentje van gelezen: Een slaapwandeling van Hugo Claus. Dus nu weet ik weer waarom ik de literatuur uit die tijd niet boeiend vind. Al die dronken mannen met hun verwarde ideeën over vrouwen. Irritant en veel van hetzelfde.
Nu verder met Spaar de spotvogel, waarschijnlijk een ander boek, met een andere hoofdpersoon en een ander verhaal.
Ik ben bezig met de laatste loodjes van De instructies van Carolina Trujillo, best een bijzonder boek, een beetje weird wel over een groep dierenrechtenactivisten. Ik hou eigenlijk wel van een stukje vlees of vis een paar dagen per week, maar dit boek maakt het me niet makkelijk om dat nog te verantwoorden. Ben ik straks vegan? De tijd zal het leren 😬
Ook in Verlaat de gevangenis met het laatste stuk bezig. Ik begrijp niet zo goed waarom deze de shortlist gehaald heeft van de Hebban thrillerprijs. Het taalgebruik past niet bij de personages en het is veel te vol met thema's. Rommelig ook met verschillende verhaallijnen en tijdlijnen. Nog een paar hoofdstukken en dan door met de volgende.
En... Nadat ik vorige week Fourth wing dichtsloeg kon ik het niet laten om te beginnen aan het vervolg Iron flame, gewoon genieten van het onmogelijke 😍
O en ook begonnen in Max Havelaar. Het begint eigenlijk heel grappig als je het afzet tegen de huidige tijd, maar dat verandert wel. Bijzonder om te lezen!
Vergeet ik bijna Imanuelle, mijn vechtershart. Imanuelle Graves is op dezelfde dag geboren als ik en zij schreef haar autobiografische verhaal over haar tijd in de gevangenis en hoe ze daar is beland. Ik ben nog niet erg onder de indruk van haar schrijfkunst, maar slecht vind ik het ook niet. Ik wacht nog even met oordelen 😊
Ik heb zelf nog niets gelezen over dierenrechten in boeken. Wel in artikelen en in reportages. Toch voel ik me niet bepaald schuldig als ik vlees of vis eet. Hopelijk heb je tijdens het lezen van die hele stapel boeken nog wel tijd om je verjaardag te vieren, Gefeliciteerd🥳
Ik heb dat ook nog niet zo gevoeld als nu bij dit boek. Ik eet niet dagelijks en ook geen grote porties vlees of vis, maar alsnog. Maar goed, vandaag maar even niet over nadenken. Eens in het jaar gun ik mezelf gerookte paling en dat is op mijn verjaardag. Vandaag dus ook 😄.
Dankjewel voor de felicitaties 😊
Ik hoop deze week 'Zoals zij het ziet' van Alba de Céspedes uit te lezen. Het duurde even voordat ik echt in het verhaal zat. Ook in dit boek van haar is de positie van de vrouw een belangrijk thema, en dat is interessant om te lezen. Verder is het vooral een liefdesverhaal maar dan wel 'zoals zij het ziet'. Ik heb al heel wat prachtige passages kunnen markeren.
'De leesclub' van Renate Dorrestein is momenteel mijn wc-boek. (Jaja, ik lees sinds kort ook een boek op de wc 😬, een verhalenbundel, boekenweekgeschenk of iets luchtigs). Heerlijk om weer eens wat van haar te lezen, ik weet weer helemaal waarom ik vroeger zo ongeveer alles van haar gelezen heb.
Haha, heerlijk toch, een wc-boek! Bij mijn schoonouders ligt er steevast een puzzelboekje op het plankje bij de wc. Zelf neem ik mijn boek wel eens mee naar de wc als ik mijn boek écht niet wil wegleggen in de tussentijd
Het kan aan mij liggen, maar waarom zou je gaan lezen op de wc. Je moet er meerdere keren per dag naartoe en als je pech hebt ook in de nacht en je wilt er toch niet zo heel lang zijn. Het meeste komt er behoorlijk snel uit en de lucht is doorgaans niet geweldig.
Een paar maanden terug kocht ik een nieuwe telefoon en de verkoper vroeg of die waterdicht moest zijn, vanwege gebruik op de wc. Mensen zijn dan toch wel zo verslaafd dat ze echt niet zonder kunnen.
Ik lees nu Mobiel van Stephen King, waarin mensen in krankzinnigen veranderen nadat ze hun mobieltje hebben gebruikt. Heb een hoop negativiteit over deze King gehoord, maar ik deel deze mening niet. Al 100+ bladzijdes in en ik geniet er heel erg van. Zo zie je maar, dat je je niet moet laten beïnvloeden door een ander en zelf een oordeel moet vellen. Wat voor de één verschrikkelijk is, is voor de ander een goudmijn.
Ook ben ik bezig met Nachtkind van Cate Tiernan (deel 15 van de Wicca serie) en jeetje wat ben ik blij dat dit het laatste deel is van de serie. Het is leuk om een serie van je jeugd te lezen, maar mijn jeugdsentiment moet wel heel erg sterk zijn om dit ’’briljante’’ meesterwerk uit te lezen. Gelukkig zit het er bijna op en dan kan deze serie weer als een trofee in de kast.
Daarnaast zit ik middenin het luisterboek The maidens van Alex Michaelides. De maidens is een exclusieve universiteitsgroep, wiens leden zijn geselecteerd door de professor van Griekse tragedie. Wanneer één van de maidens wordt vermoord, gaat een therapeut op zoek naar antwoorden die uiteindelijk leiden naar de moordenaar. Ik vond The silent patient een redelijke thriller en wilde nog iets van Michaelides proberen. Wist ruim van tevoren dat Griekse mythologie centraal stond in dit boek (geen fan van), maar wilde het een kans geven, ook omdat er wat dingetjes uit The silent patient erin worden vermeld. Of ik ook The fury van hem ga lezen/luisteren is dan nog de vraag.
Nog steeds bezig in 'De wraak van Balthasar', komt dezer dagen wel uit. De research van Jeroen Windmeijer is indrukwekkend, petje af. Ik vermoed dat dit boek vooral voor inwoners van Delft een groot feest van herkenning is. Ik ben er nog niet uit wat ik van de vormgeving vind. Dit stukje geschiedenis m.b.t. Balthasar Gerards komt veelal tot ons via gesprekken van de belangrijkste personages (praat je echt zo met elkaar?) of via de gids van het museum, waardoor de geschiedenis soms wat gekunsteld overkomt, als een soort informatieve les. De scènes vanuit de recherche spreken me nog het meeste aan, ze zijn ook spannend. De gruwelijke martelingen screen ik een beetje laf heel snel 😱😰, maar ik snap dat ze bij dit stuk geschiedenis horen. Die arme Balthasar Gerards, want daar begon de ellende ...
Ik ben bezig met "Laten wij aanbidden" van Ann-Marie MacDonald. Haar boek Fayne maakte een diepe indruk op mij. En daarom heb ik een eerder boek nu opgepakt. Omschrijving: Cape Breton Island, Nova Scotia, rond 1900: de jonge pianostemmer James wordt met zijn kindbruidje Materia verbannen naar een eenzaam huis op een klif. Tot elkaar veroordeeld vechten zij en hun dochters zich door het leven.
Het is wel een indringend boek en best wel heftig. Maar zeker weer mooi.
Sarah Lark werd dichtgeslagen en nu is het starten in een nieuw boek. Nieuw is een understatement want het boek is er eentje van 2005. Het oudste boek dat ik dit jaar al zal gelezen hebben. We gaan de waargebeurde toer op in 102 minuten. Het boek herbergt de info die vergaard werd met de aanslagen in 2001 op de wtc-torens. Het bevat de reconstructie van hoe het die 102minuten tussen eerste impact en naar beneden komen van de tweede toren aan toe ging in de torens zelf. Ik hoop een aangrijpend boek vast te hebben die mij vele info zal verschaffen over het lot van zowel de overlevenden als de gestorvenen. Terug een moment in de geschiedenis die nooit vergeten mag worden.