Goed debuut wat absoluut vraagt om een vervolg

A van Steeg 08 januari 2025
Het appelmeisje van Tina N. Martin is een Scandinavische thriller en tevens haar debuut. Weet ze de lezer te verrassen met deze thriller die in Zweden veel positieve reacties kreeg? Weer ze nu ook de Nederlandse markt te veroveren?

Idun Lind wordt samen met haar partner Calle Brandt opgeroepen wanneer er een dode vrouw wordt gevonden in haar huis. Het lijkt op het eerste oog zelfmoord, maar niks is minder waar. Al snel worden er meerdere mensen verdacht waaronder haar ex-man. Want waarom wat hij in de buurt op de dag van de moord? Als nadien een jong meisje en een jonge vrouw worden vermist blijken alle zaken overeenkomsten te hebben. Als er dan ook nog bijbelcitaten worden bezorgd levert dit nog meer vragen op voor de politie. Wat wil de dader hiermee vertellen? En waarom zijn juist deze gezinnen slachtoffer? Wat heeft het verleden te maken met het heden nu?

Martin weet met Het appelmeisje een goede Scandinavische thriller te schrijven. Ze kan nog niet tippen aan de grote namen, maar haar debuut is heel veelbelovend. Ze weet het heden en verleden goed te beschrijven en de spanning is het gehele verhaal voelbaar, al vond ik het begin wel wat voorzichtig na de eerste moord. Heel mooi hoe de verhaallijnen bij elkaar komen en Het appelmeisje vraagt absoluut voor een vervolg. Door middel van de vlotte schrijfstijl en de plotwisselingen wil je blijven doorlezen. Op een gegeven moment dacht ik te weten hoe het verhaal zou eindigen en toch gooit Martin er nog een verrassing in.

Het appelmeisje is een goed debuut welke smaakt naar een vervolg. Ze weet de personages goed neer te zetten en het verhaal leent zich zeker voor een verfilming of voor een serie. Het geheel is heel beeldend geschreven en de personages zijn gewoon top. Ik kan niet anders dan 4 sterren geven voor dit debuut. Al Martin de pen nog scherper weet te krijgen, dan kan ze zomaar nog hogere sterren van mij verwachten. Kom maar op met een volgende deel!

Meer recensies van A van Steeg

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.