Wat een heerlijke kerstfeelgood
Idee voor het kerstdiner is alweer het negende boek van Eveline Heijnen. Dit keer heeft ze een feelgood kerstverhaal geschreven waar ze laat zien dat kerst ook leuk kan zijn als je de mensen om je heen gelukkig kunt maken met een klein gebaar? maar stoot je dan niemand tegen het zere been?
Deborah haar ouders zijn gescheiden en daar voelt ze nog altijd de naweeën van omdat kerst altijd een strijd is. Als de appjes alweer verschijnen, besluit ze voor zichzelf te kiezen. Ze zal kerst alleen gaan vieren. Maar als ze op het idee komt om een kerstdiner voor eenzame ouderen te organiseren is het idee geweldig, maar hoe kan ze dit op korte termijn realiseren? Als haar broer wel een souschef weet, heeft ze geluk. Hij kan eerste kerstdag. Maar hoe dichterbij kerst komt, hoe vaker ze Michiel ziet. Wat is hij eigenlijk leuk, zeg! Ondertussen vorderen de plannen en haar verhaal. Want Deborah haalt echt overal inspiratie uit haar omgeving voor haar verhalen, maar zal het geluk ook aan haar zijde zijn of maakt ze alleen de harten van andere blij?
Heijnen heeft met Idee voor het kerstdiner een fijn kerstverhaal geschreven. Het is een feelgood die niet alleen om kerst draait, maar ook om (naasten)liefde en vertrouwen. Gelukkig heeft Deborah een groot hart en wat heeft ze het goed geregeld samen met Michiel, maar je hoopt ook dat Deborah het geluk mag krijgen en ontvangen. Heijnen weet dit heerlijk tot een verhaal te breien waarbij je graag door blijft lezen,
Idee voor een kersdiner vond ik een fijn feelgood kerstverhaal. Er komen nog een aantal bekende namen voorbij uit haar voorgaande boeken wat altijd leuk is. De schrijfstijl is heerlijk vlot en ik las het boek ook best snel uit. Heijnen heeft met dit verhaal een leuk kerstverhaal met de lezer gedeeld die veel lezer zal bekoren. 4 sterren voor Idee voor een kerstdiner.