Kerstroman in de Schotse hooglanden (3.5*)
Donna Ashcroft was voor mij tot aan Kerstgeheimen in de Schotse hooglanden een onbekende auteur. Toen ik de kans kreeg om kennis met haar werk te maken, was ik gelijk enthousiast. Maar weet ze een heerlijke feelgood kerstverhaal met de lezer te delen? Had ik gelijk het kerstgevoel te pakken nadat ik het boek dichtsloeg?
Merry is een volwassen vrouw, maar heeft drie broers die nog steeds heel goed op haar letten naar haar ongeval. Helaas zijn hun ouders overleden en Merry zou zo graag een eigen leventje willen leiden om te laten zien dat ze het echt kan. Als haar tante haar vraagt om in het winterse Schotse Christmas Village op haar huis, waar ze veel dieren houdt, te passen, zegt ze ja. Eenmaal aangekomen bij haar huis Chestnut Cottage is haar tante al weg en wordt ze welkom geheten door een van de bewoners uit het dorp. Maar vanaf het begin loopt ze tegen van alles aan. Zo lijkt het konijn al de eerste dag te zijn overleden en komt ze voor veel meer verrassingen te staan. Maar gelukkig is er altijd Theo die als dierenarts pas is begonnen in het dorp. Maar als er gevoelens komen kijken bij de twee, lijkt vooral Merry te twijfelen als blijkt dat er meer achter Theo zijn intenties zitten. Kan ze ooit haar eigen zelfstandige leven leiden zonder dat er steeds iemand over haar waakt?
Kerstgeheimen in de Schotse hooglanden is een echte kerst feelgood geworden. De auteur heeft zelfs de namen deels in de kerstsfeer aangepast. Kijk alleen al naar Merry haar naam. Maar niet alleen hun zoeken liefde, maar dit geldt voor meer inwoners van het dorp. Maar als Merry de kans krijgt om voor haarzelf te kiezen, zie je pas hoe sterk ze is en hoe zelfstandig ze daadwerkelijk is. Heel mooi hoe de auteur Merry laat groeien.
Ashcroft heeft laten zien dat feelgood haar zeker goed ligt. Ze bouwt het verhaal fijn op, al had het eind voor mij beter gekund. Het had nog zoetsappiger gemogen, al is de kerstsfeer met de sneeuw echt heel passend binnen het verhaal. Ik heb getwijfeld of ik de 4 sterren zou uitdelen, maar ik vond het eind daarvoor net niet wat ik had gehoopt. 3.5 sterren voor mij eerste kennismaking met Ashcroft. Ik hoop in de toekomst zeker nog eens een boek van haar te mogen lezen want haar schrijfstijl trok mij aan. Misschien dat ik dan wel een hogere beoordeling geef.