Wat een fijn tweede deel is dit geworden van de trilogie (3.5*)
Nadat in mei 2023 het eerste deel in de MBP-trilogie werd uitgegeven, is het nu tijd voor het tweede deel MBP & de schattentocht. Welke avonturen zullen de drieling dit keer weer ondernemen en zal alles veilig zijn?
Max, Brenn en Pieter ontmoette we in MBP & de teletijdmachine toen ze met hun ouders verhuisde naar een oude bakkerij waar ze met een teletijdmachine terechtkwamen in de geschiedenis en hier ook mensen ontmoette. Dit keer besluiten ze niet met zijn drieën in de teletijdmachine te stappen, maar zich op te delen. Natuurlijk maken ze weer hilarische en bijzondere dingen mee en zijn ze het ook niet altijd met elkaar eens. Tussen het lezen door zie je onderstreepte tekst en cijfers die in eerste instantie niks te betekenen lijken te hebben. Maar niks blijkt minder waar als de auteurs aan het eind van dit tweede deel een puzzel hebben geplaatst die de lezer een kijkje geven waar het derde en laatste deel van deze trilogie zich zal gaan afspelen. Zoo leuk dat er nog een derde deel komt!
De avonturen van de drieling is echt heel leuk te noemen. we leren ze kennen in de huidige situatie, maar zeker ook als ze weer op avontuur gaan nadat ze de code van de teletijdmachine hebben gekraakt. Maar zal dit keer ook lukken met de 3D-kaart? De auteurs weten de jongens goed neer te zetten, net als de omgeving. Echt diep gaan het verhaal niet de geschiedenis in, maar wel diep genoeg om het verhaal voor jongeren interessant te houden. Het boek is geschreven voor jongere, maar af en toe vind ik de schrijfstijl ook wel neigen naar een wat jongere leeftijd. Desondanks is het boek ook zeker voor volwassene leuk om te lezen. Het verhaal leeft en er zijn nog genoeg eindjes voor het derde deel. Ik laat me nog even verrassen waar deel 3 zich zal gaan afspelen, maar wie nieuwsgierig is zou dan zeker de puzzel moeten oplossen.
Van Campenhout en Geysen hebben met deze trilogie een leuke samenwerking op poten gezet. Het verhaal is leuk maar zeker ook informatief. Ik las het met een kort dagje uit en geef het 3.5 sterren. Op naar het laatste deel zou ik zeggen!