Warme kerstsferen in New York (3.5*)
Lana Lain heeft al meerdere korte verhalen geschreven en nu heeft ze Onder de lichten van New York geschreven. Ze neemt de lezer mee naar het winterse New York waar ze voor een aantal dagen op vakantie is. Maar is dit wel een goed idee voor een jonge vrouw alleen om naar zo'n grote stad te gaan?
Marley wil New York graag eens zien en ze vertrekt net voor de kerst naar deze Amerikaanse stad. Al snel heeft ze door dat de stad echt heel groot is, maar ze maakt er het beste van. Overal waar ze komt maakt ze herinneringen via selfies totdat ze Bly ontmoet. Een New Yorker die het wel heeft gehad met de massatoerisme, maar toch valt Marley hem gelijk op. Als ze elkaar vaker treffen, besluit hij haar de stad te laten zien met zijn taxi. Maar wat als er gevoelens ontstaan? Wat doen ze dan als Marley weer naar huis moet?
Lana heeft eerder al laten zien dat ze een vlotte pen heeft en de lezer snel mee kan nemen in een steamy romanceverhaal. Novelles lijken haar te passen als schoenen, want dit genre past haar heel goed. Onder de lichten van New York is een vlot beeldend geschreven verhaal die je echt heel snel wegleest. Toch vond ik deze novelle iets missen maar kreeg er maar niet de vinger op. De sfeer is echt winters, de liefde spat eraf en toch had ik het gevoel dat ik een sprankeling miste binnen het verhaal. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet genoten heb van haar verhaal. Ze neemt de lezer op een heel makkelijke wijze mee door het verhaal en dat is echt heel fijn.
Wie graag steamy korte verhalen leest en van New York houdt vindt met Onder de lichten van New York zeker een goed verhaal. De personages zijn goed gekozen en het verhaal is voor een groot deel in balans. Ik miste wat binnen het verhaal, maar dat is natuurlijk ook heel persoonlijk. Ik geef graag 3.5 sterren aan dit verhaal van Lana Lain.