Echte kerstfeelgood!
Celine wordt gevraagd als getuige voor de bruiloft van haar beste vriendin. De bruiloft vindt plaats in de Franse Alpen. Ze reist af maar bij aankomst in het hotel blijkt er door verschillende problemen te weinig kamers beschikbaar te zijn. Celine moet een kamer delen met Mike die ze nog van vroeger kent.
Mike baalt helemaal als Celine op zijn kamer belandt. Hij had vroeger een crush op haar, maar zou hij nu, zoveel jaren later, nog een kans bij haar maken? Maar er is nog iemand die een tweede kans wil bij Celine, en hij doet er alles aan om Mike te dwarsbomen.
Hoewel ik dit verhaal ontzettend cliché vond heb ik er ook zo van genoten. De besneeuwde Alpen, een kamer delen, twee mannen die om Celine vechten. Heerlijke ingrediënten voor een kerstverhaal waarvan je alleen maar kan genieten, je even helemaal in Frankrijk waant en waarbij je ontzettend kan zwijmelen.
De opbouw van het verhaal is heerlijk gedaan. Hoewel het een novelle is is het de auteur goed gelukt de personages mooi en goed uitgewerkt neer te zetten. Je leert ze goed kennen, het voelt of ben je bij ze aanwezig en je kan zo nu en dan echt ontzettend om hun lachen. De hilarische situaties waar ze af en toe in vallen zijn zo heerlijk grappig. Ook de sneeuw, kado’s en de ritjes met de arrenslee ontbreken niet.
Je zal al heel gauw weten hoe het verhaal zal eindigen maar toch is het tot het slot volop genieten. Ondanks de voorspelbaarheid heeft Van Dam ook zeker originele feiten toegevoegd en straalt het verhaal precies de kerstsfeer uit die feelgoodboeken zo fijn maken.
Miss Mistletoe is een een heerlijke novelle waar elke feelgoodliefhebber van zal smullen. Het heeft precies de juiste sfeer om in kerststemming te komen.