Robert Louis Stevenson- De vreemde kwestie van Dr. Jekyll en Mr. Hyde
Mr. Hyde is een verfoeilijke man. Een man die je meteen rillingen bezorgt zodra je hem ziet. Hij zaait angst, haat en walging en het vreemde is dat hij goed contact schijnt te hebben met Dr. Jekyll. Een compleet tegenovergestelde man die juist een goed hart heeft en veel aan liefdadigheid doet. Wat hebben de twee met elkaar te maken?
Dit is mijn eerste kennismaking met het verhaal van Dr. Jekyll en Mr. Hyde en dat begint meteen met een fantastische geïllustreerde editie. De laatste tijd zit ik helemaal in mijn geïllustreerde edities fase, dus dit prachtige exemplaar mocht natuurlijk niet ontbreken. Ik ben de uitgeverij ontzettend dankbaar voor dit mooie exemplaar!
Het verhaal is beeldend geschreven en samen met de mooie, soms wat creepy illustraties, zorgen samen voor een mooi geheel.
Hij bestaat uit ongeveer 80 pagina’s, dus je hebt samen met de spannende schrijfstijl zo uit.
Hoewel hij er misschien in eerste oogopslag uitziet als een leuk voorleesboek, is niets minder waar. Dat hij 15+ is, is niet voor niets. Het verhaal zorgt al een beetje voor een duistere vibe en de illustraties wakkeren dit alleen maar meer aan. Ook de schrijfwijze is absoluut niet kinderlijk.
Ik heb echt ontzettend genoten tijdens het lezen van dit verhaal en indien je houdt van een leuk, origineel, spannend verhaal dan is dit echt iets voor jou.
‘Hoe vreemde iets lijkt, hoe minder ik vraag.’
‘Hoe vreemde iets lijkt, hoe minder ik vraag.’