Origineel en romantisch kerstverhaal
Wanneer je romantiek in eens kerstverhaal wil stoppen dan kom je al gauw op de cliche scenario’s uit. Hoewel de titel anders doet vermoeden was dat in het geval van ‘ik geef je kerst’ zeker niet het geval! We volgen de opnames van de kerst tv-show van Elsemarieke, waar Remy en Robin niet alleen deelnemers van zijn, maar ook de publiekslievelingetjes. Maar dan blijken verschillende mensen toch een dubbele agenda te hebben.
Het verhaal is opgebouwd in een format waar ik geen groot fan van ben. We lezen vanuit 3 verschillende POV’s en in verschillende tijdlijnen. Dit een persoonlijke voorkeur, ik vind dit vaak verwarrend worden, zeker bij luisterboeken. Dat was in dit boek echter niet het geval, het verhaal was erg goed te volgen. Waar ik ook echt een sucker voor ben is wanneer de titel van het boek letterlijk in het verhaal wordt gebruikt. Dat gebeurde hier ook en er werd zelfs een hele mooie, diepere betekenis aan de uitspraak gegeven. Zowel de acties als de uitspraken in dit verhaal stralen liefde en romantiek uit, ook als het niks te maken heeft met bloemblaadjes en champagne. Kiezen voor je geliefde, maar ook trouw blijven aan jezelf, daar draait dit verhaal om.