Je innerlijke criticus omarmen
Het boek heeft een mooie passende omslag bij de inhoud van het boek; de meerdere ikken en de innerlijke criticus die in onze binnenwereld leven. Dit boek legt uit wat/wie die innerlijke criticus nou is en hoe deze is ontstaan. Daarna leert het boek je stapsgewijs en met oefeningen deze te herkennen en ermee te leren leven. Hij gaat niet weg, maar je kunt hem wel leren kennen en ontmaskeren. Dit laatste is de Nederlandse vertaling. De letterlijke vertaling vanuit de Engelse versie zou zijn; ‘omhelzen’. En dat is wat ik heb ervaren. Hoofdstuk voor hoofdstuk leerde ik mijn innerlijke criticus kennen en kreeg deze een gezicht (een letterlijke oefening in het boek). Ik ging in gesprek met mijn innerlijke ikken middels Voice Dialoque en ontdekte de beweegredenen van hun aanwezigheid en hoe de criticus met hen samenwerkt. De oefeningen gaven veel inzicht in hoe mijn innerlijke criticus zich manifesteert in mijn gedachten en in mijn leven en bouwde een gezonde band met haar op. Nu weet ik dat zij er is en dat ik haar mag inzetten op de gezonde kritische momenten. Van stoorzender naar bewuste bondgenoot. Ik heb mijn innerlijke criticus bedankt en omarmd.