Eend dieper niveau van innerlijke verrijking
De rijkdom van rituelen
Dit boek sprak mij meteen aan. Persoonlijk door de vormgeving, inhoud en kleuren van de omslag (toevallig in de kleuren waar ik mij energetisch het meest tot aangetrokken voel). Professioneel omdat ik in mijn werk als Holistisch Levensbegeleider veel met rituelen werk en weet dat rituelen houvast kunnen bieden in allerlei levensprocessen. Dit boek is gedurende het lezen ervan voor mij een bijbel van rituelen geworden. Voor mijzelf, maar ook om mee te werken. De rituelen, ingedeeld naar thema met als rode draad persoonlijke bewustwording/ontwikkeling, loodsten mij langs een pad naar binnen en een andere manier van beleven van mijn zijn en de dagelijkse uitdagingen. Rituelen bieden meer bewustwording, rust en verdieping dan ik in eerste instantie dacht. Mara Branscombe biedt volledigheid in inleiding, uitleg, beschrijving, uitvoering en achtergrondinformatie. Een anker in de dagelijkse hectiek om op een bewuste en andere manier stil te staan bij jezelf en de persoonlijke/spirituele ontwikkeling waarin je je bevindt. Een dieper niveau van zelfzorg wat al eeuwen oud is maar oh zo doeltreffend en middels herhaling en ritme innerlijke verrijking of ‘rijkdom’ biedt.