Intens en aangrijpend
Een indrukwekkend waargebeurd verhaal over hoe een onveilige jeugd nog jarenlang gevolgen kan hebben. Diana schrijft op een aangrijpende wijze over de jeugd van Nadia. Hoe de nieuwe vriend van haar gescheiden moeder heel manipulatief steeds meer macht krijgt in het gezien. Hoe Nadia mishandelt wordt, maar ook hoe de moeder steeds meer onder zijn invloed komt en niets doet, of beter gezegd, niet meer kan doen om te helpen. Hoe dit er langzaam insluipt.
De hoofdstukken worden steeds afgewisseld: van nu naar toen en weer naar nu. De stukken van toen zijn ook zodanig geschreven dat je voelt dat een kind het vertelt. Dat is mooi gedaan. In het volwassen leven zie je de ingesleten patronen terugkomen. Je ziet echter ook steeds een beetje van een opbouw naar acceptatie, en beter voor haarzelf opkomen.
De voorkant past goed bij het boek: een kind dat de armen om een knuffel heen geslagen heeft. Deze knuffel komt ook terug in het boek. Het geeft ook aan waar Nadia, als kind, behoefte aan heeft, maar heeft wat mij betreft ook raakvlakken met hoe ze als volwassene is: zorgzaam, maar ook nog steeds op zoek naar warmte en acceptatie voor zichzelf.
Ik vond het een intens en aangrijpend verhaal.
Ik las dit boek in het kader van de Facebookgroep Boekentoer.
Ik vond het een intens en aangrijpend verhaal.
Ik las dit boek in het kader van de Facebookgroep Boekentoer.