Aangrijpend
Wat een prachtig opgezet boek! De moeilijkheden met de verschillende instantie worden duidelijk in beeld gebracht. Ook de strijd, steeds weer, tegen het gevoelde onrecht. Dat je echt je best doet, maar dat je neergezet wordt als iemand die een 'slechte moeder' is. Wat verschrikkelijk. En prachtig dat er toch doorgezet en doorgestreden wordt.
De ideeën over een ander onderwijssysteem zijn goed neergezet. Meer aandacht voor het individuele kind. Kijken naar wat in de huidige maatschappij (en in de toekomst) belangrijk is om te leren. Niet vasthouden aan het hoofd-leren, maar ook kijken naar praktijk-leren. Toch vraag ik me af hoe dit gaat werken, met lerarentekorten en dergelijke. Ik snap wel dat één methode voor iedere kind makkelijker is. Tegelijk: moeten we een uitdaging hierin uit de weg gaan?
De cover is ook mooi opgezet. Je kunt zien dat het om een ouder gaat die een kind vasthoudt. Twee hoofden, van boven.
Ik las dit boek in het kader van de Facebookgroep Boekentoer.
Ik las dit boek in het kader van de Facebookgroep Boekentoer.