Machten van Anir deel 2
Ook dit vervolg las ik weer in het kader van de Facebookgroep Boekentoer. Voor informatie over de inhoud van dit boek verwijs ik weer door naar de inleiding bij dit boek.
Mijn eerste indruk:
Met zo'n 420 pagina's (exclusief voorwoord) is het een nog lijviger boek dan deel 1. De omslag is in dezelfde stijl als bij deel 1, wat altijd prettig is als je boeken als serie in de kast wil zetten. Ik raad iedereen aan het voorwoord in eerste instantie over te slaan, omdat hier kort al wat zaken in aangestipt worden die in het boek nog moeten gebeuren. Wat betreft de introductie op de achterkant (en hierboven) komt Miluna een beetje uit de lucht vallen.
Mijn leeservaring:
Het verhaal gaat verder waar het vorige boek geëindigd is. Dus geen onverwachte sprong in de tijd of iets dergelijks. Dat is altijd prettig, omdat je dan niet hoeft te bedenken of later hoeft te ontdekken wat er in de tussentijd gebeurd is.
Ook in dit boek gebeurt er weer veel. Het is nu wel wat meer beperkt tot één gebied, één land, te weten het geboorteland van Yossi, Soden. Hier toont Lyss ook weer grote moed, maar ook tactisch inzicht. Hij behaalt vele overwinningen op de Zîn en weet ook vriendschappen en bondgenootschappen te sluiten.
Het is wederom geen boek om in één keer uit te lezen. Het verhaal blijft boeiend, maar soms zijn bepaalde stukken wel wat lang. Ik hou ervan om per hoofdstuk te lezen, en soms zijn deze wat aan de lange kant. Er worden ook veel details beschreven.
De vraag die ik had naar aanleiding van het eerste deel wordt deels beantwoord. Ook wordt er gehint naar antwoorden in het derde deel, als Lyss naar Dir vertrekt.
De lay-out en de redactie waren voor zover ik heb kunnen zien wederom prima op orde, wat het lezen zeker makkelijker maakt.
Ik raad iedereen zeker aan hier lekker voor te gaan zitten.
Mijn eerste indruk:
Mijn leeservaring:
Ik raad iedereen zeker aan hier lekker voor te gaan zitten.