Goedgeschreven spannend boek met een knappe plottwist!

ArjenD 22 december 2024
Een heel recente, maar daarmee ook heel actuele roman. Het is mooi dat er tegenwoordig gewoon heel goede spannende boeken in het Nederlands worden geschreven, dit is daarvan een uitstekend voorbeeld.

Rond de Sunneklaas-traditie op Ameland, een traditie die erg afgeschermd is van de rest van het land, worden meerdere verhaallijnen langzaam in elkaar verweven. De titel is goed gekozen en heeft een duidelijk voor de hand liggende oorsprong, maar na het lezen van het boek zie je ook een meer verborgen interpretatie van deze titel.

Ik vind het altijd knap dat een auteur je op het verkeerde been zet en dat je het helemaal niet door hebt, hetgeen zorgt voor enige verwarring als blijkt dat de vork heel anders in de steel zit dan je eigenlijk dacht. Dat gebeurt in dit boek ook en dat draagt zeker bij aan mijn hoge score. Er valt wellicht ook wel iets op af te dingen, want in alle eerlijkheid was er in de diepgang van de karakters nog wel wat meer van te maken. Maar het is beslist een uitstekend spannend boek dat behoorlijk soepel leest en dus een paar verrassingen in petto heeft. Aanrader dus.

Meer recensies van ArjenD