Wat de kak!
Eindelijk een boek waarin de wolf zelf aan het woord komt. Want zijn manier van communiceren begrijpen de tweebenige wezens niet.
In Dit boek is vóór de wolf, verweeft Bibi Dumon Tak fictie met feiten, aangevuld met grappige illustraties van Barbara Stok. Over wolveninstincten en wolvenbehoeften. Over verschillen en overeenkomsten met honden.
Over hoe wolven verhalen vertellen met zijn poep en plas. Waarmee het duidelijk is voor andere wolver of een vrouwtje of een mannetje welkom is. Of niet.
Moraal van dit verhaal:'Wolven zijn supergaaf. Ze maken het bos niet alleen gezonder, maar ze maken de natuur ook weer compleet.'
Feiten en fictie. Een prachtig boek dat een heldere kijk geeft op hoe het nu echt zit met de rol van de wolf in ons land. Of je nu gelooft in wolvensprookjes of niet.