Feelgood in Ierland!
Ik ken de boeken van Susanne O’Leary niet maar tot nu toe zijn alle feelgood boeken die ik van uitgeverij Heartbeat heb gekregen goed, dus ik wilde wel een nieuwe auteur ontdekken! Ik zie kliffen, zee en een mooie vuurtoren in de verte. De cover spreekt mij aan, lichte pastelkleuren en het heeft een dromerige sfeer. En het verhaal is een liefdesverhaal in Ierland, helemaal mijn ding!
Jasmine Delon is hals over kop vertrokken naar Ierland. Ze wilt een poosje bij haar moeder, Sally blijven in Sandy Cove terwijl zij bij komt van haar mislukte relatie. Maar ze heeft al een jaar minimaal contact met haar moeder dus ook daar valt het een en ander uit te praten. Op haar eerste avond is ze op zoek naar een warme maaltijd en in het restaurant waar ze naar binnen loopt is de chef-kok Aiden! Haar oude schoolvriend! Misschien komt alles toch nog goed.
Terwijl Jasmine zich installeert in Sandy Cove en nieuwe vrienden maakt merkt ze ook dat haar moeder verder is gegaan in het jaar dat ze geen contact hadden en dat haar oude jeugdvriend veranderd is.
‘Het was het gevoel dat iedereen verderging en zij vastzat, terwijl ze probeerde te bedenken wat ze met haar leven aan moest.’
Dochters van Wild Rose Bay is deel vier in de serie Sandy Cove. De drie eerder delen gingen over Willow House, deze personen komen ook in deel vier voor maar het draait vooral om Jasmine, Sally en Aiden. Het boek is prima als stand – alone te lezen en nu ben ik alleen maar nieuwsgierig geworden naar de eerste drie delen!
Thema’s als oude vrienden, nieuw begin, herstellen van familierelaties, gokverslaving en yoga obsessie komen erin voor maar ook het op zoek gaan naar je wortels. Het geheel maakt het tot een fijn boek wat snel wegleest.
Wat een heerlijk feelgood! De 263 bladzijden heb ik in 1 ruk uitgelezen. Een aanrader als je houdt van boeken die zich in Ierland of Schotland afspelen, die hebben altijd zo’n fijne sfeer. Lekker wegdromen in een mooi landschap!
Bedankt AW Bruna voor het recensie exemplaar!
Bedankt AW Bruna voor het recensie exemplaar!