Compleet en goed geschreven naslagwerk
Frida Ramstedts Het grote interieurstylinghandboek is een uitgelezen kans om te leren over meubels, hun ontwerpgeschiedenis en verschillende functies. Dit maakt het boek interessant om van cover naar cover te lezen als je hierin geïnteresseerd bent, maar maakt het uitermate geschikt om als naslagwerk te dienen wanneer je een ruimte of zelfs hele woning gaat inrichten.
Het boek is compleet en doortastend. Het geeft inzicht in waarom die ene stoel zo geliefd is door ieder lid van de familie, maar niemand ooit lang zit op die ander. En voor wie denkt dat dat altijd zo is, dat moet maar blijken met de tijd dat het in huis staat: dat hoeft dus niet zo te zijn. Een geliefd meubel zal 9 van de 10 keer een goed ontworpen meubel zijn. En als we willen dat de investeringen die wij doen aan meubels voor de lange termijn zijn (zowel goed voor het milieu als de portemonnee) dan is het slim om naar design te kijken.
Dat is dan ook Ramstedts intentie: de kennis over design van meubels delen zodat de consument beter weet wat te kopen. Dit komt ook duidelijk naar voren, maar vond ik persoonlijk niet vervelend. Het maakt dat het boek leuk is om te lezen en niet alleen maar geschikt om wat specifieke informatie op te zoeken over een specifiek soort meubel.
Het grote interieurstylinghandboek geeft je de kennis over design van meubels en waar je op moet letten wanneer je meubels gaat aanschaffen. Een tafel, stoel, bank of bed is lang niet altijd geproduceerd op comfort. In de meeste gevallen is het zelfs in eerste instantie geproduceerd om op te verdienen. Dit betekent dat de kans groot is dat je van je mooie meubel niet jarenlang plezier zal hebben. Maar met Het grote interieurstylingboek in je arsenaal weet je voortaan waar je op moet letten om dat te voorkomen!