De echte magie van Kerst

Bettina1 17 december 2024
Voor boekenclub De boekenreizigers olv Erna Eikhoudt mocht ik De verloren kerstwens van Mirjam Aarts lezen.

Wat een heerlijke kerst cover heeft dit boek. Een mooie kerstboom op een plein vol met winkels. Het past perfect bij het verhaal.

Hij wijst naar mijn jas. “vond je de kersttrui too much?”Ik grijns naar hem en trek dan mijn rits open.

Stella is de eigenaresse van winkel Kookwereld. Kookwereld is een winkel op een plein vol met andere winkels. Samen met de andere winkeliers hebben ze het altijd gezellig, maar helemaal met de Kerst. Elk jaar staat er een kerstboom waarin mensen een bal met een wens in mogen hangen. Deze kunnen ze voor 20 euro kopen. Stella is niet zo gek op kerst. Ze ziet op een gegeven moment een gebroken kerstbal liggen met een wens liggen. Het is de wens van een jongentje, Dinand. Als Stella erachter komt dat niemand de wensen echt bekijkt en er iets mee doet wordt ze boos. Ze gaat alles op alles zetten om de wens van Dinand uit te laten komen. Kan ze Dinand vinden? Hoe gaat het met haar beste vriend Luca? Gooit Joost geen roet in het eten? Wordt het voor Stella een mooie kerst?

Wat een heerlijk verhaal om te lezen. Je voelt de magie van Kerst. Ik weet niet of ik het mag vergelijken met Scrooge maar ik doe het toch. Je voelt net als in Scrooge de sfeer van Kerst en toch zeker ook de liefde voor de medemens die uiteindelijk ook door de jonge verbitterde man gevoelt wordt. Het verhaal laat zien dat mensen samen heel veel kunnen doen om andere mensen gelukkig te kunnen maken. Het ware verhaal van Kerst. De personages zijn goed omschreven, je voelt de sfeer. Al met al een heerlijk boek voor iedereen die van de Kerst en van lezen houdt. Een leuke tip voor onder de boom.

Meer recensies van Bettina1