Het hoofd van mijn vader
Het hoofd van mijn vader van Alma Delia Murillo.
Mooie pakkende titel die de essentie van het verhaal goed weergeeft.
Alma gaat op zoek naar haar vader die hun gezin jaren geleden verliet toen zij nog een klein meisje was. Ze heeft enkel een foto van zijn broer, waarvan haar vader zijn hoofd is afgescheurd.
Ze kent hem alleen maar uit de verhalen van anderen, en die verhalen verschillen nogal van goed tot slecht.
Zoals bijvoorbeeld : je vader was een harde werker, je vader was een nietsnut, je vader was een knappe man, je vader was een dronkaard. Zelf heeft ze geen herinneringen aan hem.
Nu ze gedroomd heeft dat haar vader zal overlijden besluit ze dat ze hem wil leren kennen.
Alma neemt je in het verhaal mee op haar zoektocht. Haar moeder en enkele broers en zussen helpen mee zoeken.
De zoektocht wordt afgewisseld met flashbacks van Alma.
Alma schreef het verhaal vanuit haar eigen perspectief, ze beschrijft o.a. ook haar gesprekken met een psycholoog.
Je krijgt een beeld van het gezin waarin ze is opgegroeid, haar moeder stond er alleen voor met acht kinderen,
en een beeld van de Mexicaanse maatschappij.
Mooie schrijfstijl, mooi taalgebruik en het boek leest vlot, je vliegt er doorheen. Ik had geen idee wat ik kon verwachten van dit boek maar het heeft mij aangenaam verrast.
Ik vond het een erg interessant boek, het is soms ontroerend het bevat humor en van begin tot het eind blijft het boeien.
Mooie pakkende titel die de essentie van het verhaal goed weergeeft.
De zoektocht wordt afgewisseld met flashbacks van Alma.
en een beeld van de Mexicaanse maatschappij.