Spannende en meeslepende thriller
Verborgen in de schaduw van Viveca Sten. Mooie cover en een fijn dik boek van 448 pagina's.
Ik heb het eerste deel van deze serie niet gelezen maar ik vind dat Verborgen in de schaduw prima op zichzelf te lezen is, ik had tijdens het lezen niet het idee dat ik veel informatie heb gemist.
Er waren maar een paar verwijzingen naar het vorige deel, maar die hadden volgens mij geen invloed op dit verhaal.
Er zijn twee verhaallijnen, Eén verhaallijn gaat over de bijna 19-jarige Rebecka die wordt uitgehuwelijkt aan de veel oudere hulppredikant Ole. Ze zijn lid van de gemeente van “Het licht des levens” een lokale religieuze sekte.
De tweede verhaallijn gaat over het onderzoek naar de voormalig olympisch skiër Johan Andersson die vastgebonden en doodgeslagen in het bos wordt aangetroffen.
Er is een groeiende lijst verdachten en het blijkt dat dit slechts het begin is van een verontrustende, nog grotere zaak…
Beide verhaallijnen zijn erg interessant en fascinerend zodat je wil blijven doorlezen!
Langzamerhand kom je steeds meer te weten en komen de verhaallijnen samen.
De hoofdstukken zijn kort waardoor het boek snel leest, de schrijfstijl is erg aangenaam en aansprekend. Vaak heeft het eind van het hoofdstuk een cliffhanger.
De spanning blijft in het verhaal van het begin tot het eind. Veel tempo in het verhaal en diverse plotwendingen.
Over het privéleven van het politieteam wordt ook uitgebreid geschreven, dat vind ik altijd fijn zo leer je de karakters beter kennen. Realistisch geschreven,
ook heb ik heel erg genoten van de beschrijvingen van de Zweedse natuur.
Ik heb genoten van deze Scandinavisch thriller en wil het eerste boek nu ook lezen en daarna wachten en verheugen op deel 3!
Langzamerhand kom je steeds meer te weten en komen de verhaallijnen samen.
ook heb ik heel erg genoten van de beschrijvingen van de Zweedse natuur.