Leuk om te lezen maar viel wat tegen

Het boek gaat over Nora die een konditorei heeft die op het punt staat failliet te gaan. Om haar bakkerij te redden besluit ze mee te doen aan het populaire TV-programma Aan de bak, waarin bekende banketbakker Henrik Eklund bakkerijen die het moeilijk hebben helpt om weer op de rit te komen.
Eigenlijk vindt Nora het vreselijk om aan dit programma mee te doen, ze vindt Henrik een ontzettend arrogante man, heeft geen zin om door hem belachelijk te worden gemaakt en bovendien redt ze het in haar eentje wel...

Het verhaal speelt zich af in het heden en een gedeelte in 1945. Dat vind ik een leuke toevoeging, want op het eind komen deze twee verhalen heel mooi samen.
Het boek was leuk om te lezen, maar ik had er wat meer van verwacht.
De hoofdpersonen hebben het erg zwaar en ook echt moeilijke dingen meegemaakt, maar ze doen maar weinig om hier echt verandering in te brengen. Wat het boek niet echt vrolijk maakt. Pas op het einde gebeurt dit een beetje, gelukkig.
Ook gingen sommige dingen te snel, zoals de brand, dat gedeelte had wel wat meer uitgewerkt mogen worden vind ik. Het is een toevoeging aan het verhaal, wat best een belangrijke wending aan het verhaal geeft, maar het wordt verteld alsof het maar een bijzaak is.
De schrijfster weet wel goed de kerstsfeer te omschrijven, de besneeuwde landschappen, de versierde konditorei, dat was erg fijn om te lezen.
Ik denk dat het boek wel de moeite van het lezen waard is, maar verwacht er niet al te veel van.

Meer recensies van Boek en Thee | Sharon