Recensie van het boek:
Auteur: Renate van Bemmelen
Wijze van lezen: e book verkregen via FB site Boekentoer van Attie Dotinga
Verhaalvorm: ik vorm
Het verhaal:
Het hartverscheurende en emotionele autobiografische verhaal van hoofdpersoon Esther over haar gevecht met de ziekte van Lyme.
Gesteund door haar familie en haar vriend Bob doorloopt ze verschillende medische trajecten om te genezen.
Lukt het de reislustige, hardwerkende, liefhebbende Esther om te herrijzen uit haar zeer zware en pijnlijke situatie de de ziekte van Lyme haar aandoet?
Mijn leesbeleving:
De schrijfstijl van de auteur is zeer prettig, beeldend en vlot.
De hoofdstukken zijn aangenaam in lengte.
Het taalgebruik is gemakkelijk en verduidelijkend waar nodig.
Je kijkt door de ogen van een wilskrachtige en lieve vrouw in haar wereld. Naar hoe alles dat zo vanzelfsprekend en gewoon was als een kaartenhuis in elkaar valt.
Ze maakt je deelgenoot van haar diepste en donkerste misère. Ze stelt haar eerlijk en kwetsbaar op. Zij is een lichtend en motiverend voorbeeld voor mensen in dezelfde situatie als haar.
Uit mijn zeer naaste omgeving heb ik meegemaakt hoe verwoestend deze ziekte kan zijn. Maar ook de zoektocht naar antwoorden en de juiste behandelmethoden om weer beter te worden.
Mijn mening:
Ik geef 5 sterren
Ik bewonder de moed, de durf en het doorzettingsvermogen van deze auteur.
Knap dat je je verhaal in boekvorm uitbracht. Hopelijk biedt het mensen in soortgelijke situaties hoop, kracht, houvast en een motivatie om net als jij de onderste steen boven te krijgen in de weg naar beter worden.
Het verhaal is eerlijk, rauw, intens maar ook mooi en idyllisch.
Bedankt dat ik je e boek mocht lezen en recenseren.
Ik kijk uit naar meer verhalen van jouw hand.
Auteur: Renate van Bemmelen
Wijze van lezen: e book verkregen via FB site Boekentoer van Attie Dotinga
Verhaalvorm: ik vorm
Het verhaal:
Mijn leesbeleving:
De schrijfstijl van de auteur is zeer prettig, beeldend en vlot.
De hoofdstukken zijn aangenaam in lengte.
Het taalgebruik is gemakkelijk en verduidelijkend waar nodig.
Mijn mening:
Ik geef 5 sterren
Ik bewonder de moed, de durf en het doorzettingsvermogen van deze auteur.
Het verhaal is eerlijk, rauw, intens maar ook mooi en idyllisch.
Bedankt dat ik je e boek mocht lezen en recenseren.
Ik kijk uit naar meer verhalen van jouw hand.