Recensie van:
Auteur :
Loes den Hollander
Bestsellerauteur Loes den Hollander staat bekend om haar spannende en oer-Hollandse thrillers. In 2021 won ze de MAX Gouden Vleermuis voor haar hele oeuvre. Van haar boeken zijn ruim 1.5 miljoen exemplaren verkocht. Wurgcontract is alweer haar 30e thriller.
Wijze van lezen:
E-book via Storytel gelezen.
De Crime Compagnie bedank ik hartelijk voor het in mij gestelde vertrouwen en ik bedank hem voor opnieuw en hoogwaardig kwalitatief verhaal dat ik mag lezen en recenseren voor de door hen georganiseerde blogtour. Werkelijk waar fantastisch.
Tevens geluisterd op Nextory. De vrouw, ze heet Christel Schimmel, die dit verhaal voorleest heeft een prettige stem. Ze gaat mee in de spanning, het mysterieuze en past het timbre van haar stem daar moeiteloos op aan. Daardoor blijf je geboeid luisteren. Hulde! Zij geeft de woorden nog meer betekenis, kracht en diepgang. Ik was overal bij in dit verhaal zo beeldend sterk verteld.
Uitgeverij:
De Crime Compagnie
Genre: thriller
Cover en flaptekst:
Een witte achtergrond. Een deel van wat een vrouwengezicht lijkt steekt met een neus en roodgestifte lippen door een gat in het witte. Aanwezig en prominent zo van zie mij.
De flaptekst is huiveringwekkend, mysterieus en nieuwsgierig makend tegelijkertijd.
Quote:
Je mag een schoonheid zijn, een rijpe geest, een onweerstaanbare persoon en een beetje ruig, Je mag terughoudend zijn en toch brutaal. Daag me maar uit, verover me, maak me onzeker en voorzichtig. Ik ben een lam, een prooi, ik laat me vangen, me omsluiten, me bezitten door iedereen die me bekoort. Behalve door een vrouw met roodgestifte lippen. Die maak ik dood.
Mooie tekst:
De mens heeft zijn werkelijkheid om zich voor te bereiden op zijn fantasie.
C. Buddingh
Het verhaal:
Hij is mooi. Hij is slim. En levensgevaarlijk.
Hij kan Henri heten, of Dirk, of Flint, kies maar een naam. Hij kan de man zijn die bij je om de hoek woont of op een andere planeet. Hij is zeker jaloersmakend mooi en dat weet hij.
Het maakt niet uit of je een man bent of een vrouw, je zult van hem onder de indruk zijn.
Toch kun je maar beter bij hem uit de buurt blijven…
Mijn leesbeleving:
Dit verhaal bezit de kracht dat het je vanaf de eerste letter meesleurt in het verhaal. De schrijfstijl is beeldend en filmisch. Een thriller op tv zou met dit verhaal hoge ogen scoren. De personages zijn gedetailleerd uitgewerkt ik zag ze als mensen van vlees en bloed voor me. Ik leerde hun gedachten en gevoelens kennen. De wijze waarop het verhaal verteld wordt vind ik geweldig.
Je leert tevens het perspectief van de dader en de slachtoffers kennen. Dit is continu in perfecte symbiose met elkaar. Wat mij opviel is dat het leven van zowel de dader als de slachtoffers niet over rozen is gegaan. Dat deed mij veel pijn en verdriet. Ik had de neiging om ze in mijn armen te sluiten en te beschermen voor de boze buitenwereld.
Niet dat ik het gedrag van de dader goed keur. Het hoeft pet definitie niet zo te zijn dat je, omdat je leven een oorlogsgebied was vol mijnenvelden en continue dreiging om je leven te verliezen, jezelf een monster wordt die geen genade kent. Die door flashbacks die zo levensecht zijn nog gruwelijker gedrag vertoont als de duivel zelf.
De kleur rood stond in dit verhaal echt symbool voor gevaar, lijden terwijl het bedoeld was als verleiding en het uitzicht op onvoorwaardelijke liefde. Degenen die hierop hoopten vielen al snel van hun verliefde roze wolk. Soms had ik het idee dat hun roze bril beslagen glazen had want hoe was het in de vrede mogelijk dat ze de prins op het witte paard bleven zien terwijl hij snel veranderde in een demon van de ergste en gevaarlijkste soort? De beide verhaallijnen grijpen steeds meer inelkaar en raken verstrengeld. Net als je dekt te weten hoe het zit komt er nog een plottwist die zijn weerga niet kent.
Als je dan alle achtergronden weet volgt de plot die alles op zijn grondvesten laat schudden. En je beseft het is nog niet voorbij.
Mijn mening:
Ik geef 5 sterren:
Wat ben ik aangenaam verrast door dit boek. Wat een spanning, intrige, rauw en afschuwelijke gebeurtenissen maar wel met een diepere laag. En vanuit het perspectief van dader en slachtoffer.
Hartverscheurende gebeurtenissen, geestelijke mishandeling en manipulatie door de handen die je voedden, jaloezie van het zwartste soort, gedwongen uitbuiting die zijn weerga niet kent. Is het leven in je verleden, in je hoofd, in je fantasie fijner als in de harde werkelijkheid? In je fantasie is alles mogelijk en ben jij de onoverwinnelijke superheld. In de werkelijkheid volgt de genadeloze waarheid. Een waarheid die zich niet weg laat drukken.
Hoogverraad terwijl jij dacht aan gezworen en diepgewortelde vriendschap. Het besef dat je als een mokerslag raakt en laat tegelijkertijd je wraak neigingen ontwaken. Het is niet voorbij. Nooit.
Een diepe buiging voor Loes den Hollander!
Auteur :
Loes den Hollander
Wijze van lezen:
E-book via Storytel gelezen.
Uitgeverij:
De Crime Compagnie
Genre: thriller
Cover en flaptekst:
Quote:
Mooie tekst:
De mens heeft zijn werkelijkheid om zich voor te bereiden op zijn fantasie.
C. Buddingh
Het verhaal:
Hij is mooi. Hij is slim. En levensgevaarlijk.
Toch kun je maar beter bij hem uit de buurt blijven…
Mijn leesbeleving:
Mijn mening:
Ik geef 5 sterren:
Een diepe buiging voor Loes den Hollander!