Mooi debuut!
De Academie is het eerste deel in de ‘de dimensiepuzzel’. Een Young adult boek.
In het boek wordt er miet gewerkt met onze tijdsaanduidingen maar met tijdrekeningen vanuit de nieuwe wereld. Bv aircodes, en sigma. Uitleg is terug te vinden voorin het boek waar het allemaal wordt uitgelegd.
Ik moest even in het boek komen maar naar 3 hoofdstukken zat ik er helemaal in; geboeid door de verhalen van Riley en haar vrienden.
Dit boek draait om vriendschappen, hoop, en verlies. De hoofdstukken staan aangeduid in Interfases & Aircodes. Met een paperclip wijzend naar de paperclipalliantie.
Het is een vlottend verhaal, wat het lezen makkelijk maakt daarom ook zeker vanaf 14/15 jaar te volgen en te lezen. Stukje psychologie is fraai ingeweven. Tot hoever ga je? Geef je zelf dingen op om je vrienden te redden? Of kies je toch voor jezelf?
Deborah heeft getracht om de nieuwe wereld zo goed mogelijk neer te zetten, niet heel uitgebreid van het meeste speelt zich af binnen de academie muren. Van plottwisten is ook gebruik gemaakt en het verhaal stopt dan ook met een cliffhanger.
Deborah heeft een zeer vermakelijk en vlottend verhaal neergezet waarin vriendschappen, vertrouwen en opoffering centraal staat!
Ik ben dan ook zeer benieuwd naar deel 2 van de dimensiepuzzel!
Dankjewel voor die geweldige recensie exemplaar
Ik ben dan ook zeer benieuwd naar deel 2 van de dimensiepuzzel!
Dankjewel voor die geweldige recensie exemplaar