De opgraving
Flaptekst
Archeoloog Anouk wordt ingeschakeld bij het onderzoeken van een massagraf in Vianen. Samen met haar aantrekkelijke collega Cas gaat ze aan de slag om te achterhalen wat zich op deze plek heeft afgespeeld.
In haar zoektocht wordt ze van alle kanten tegengewerkt, niet in de laatste plaats door de omwonenden. Wanneer ze een vreemde ontdekking doet, ontrafelt zich een gruwelijke waarheid…
De cover en titel spraken bij direct aan, werd erg nieuwsgierig.
Het boek wordt geschreven vanuit verschillende perspectieven, ook worden er dagboek fragmenten in behandeld wat het uniek maakt.
Je vliegt door de hoofdstukken heen, Marie Jose heeft het geschreven dat ik telkens verder wilde lezen. Wel kwamen de ‘vreemde duistere’ zaken wat het voor mij spannend maakte wat laat aan bod in het boek. Toen het eenmaal op gang kwam was ik telkens aan het gissen, hij… of toch die persoon… door sommige twisten werd ik toch soms op het verkeerde been gezet.
Ik vind het ook wat hebben dat het boek zich in Nederland afspeelt en er wat geschiedenis aan bod komt, zelf wist ik niks van Vianen af en ben door dit boek gaan googlen.
Al met al een goed meeslepend boek wat je graag in een ruk uitleest!