Mooi debuut!
Als Fanny plotseling verdwijnt denkt Ida Hansen werkzaam op een psychiatrie afdeling niet dat zij vrijwillig is vertrokken. Ida werkt altijd met een glimlach en is enorm zorgzaam, maar is dit de werkelijke Ida? Wanneer Ida op de kamer van Fanny komt ontdekt ze iets van haar kindertijd. Het kan toch niet zo zijn dat de de kwelling die haar vroeger achtervolgde nu Fanny achtervolgt? Ida is vastbesloten koste wat kost om Fanny en de andere vrouwen te vinden. Hierdoor moet ze middels therapie terugkeren naar haar eigen kindertijd. Is zij hier bestand tegen?
De cover sprak mij al enorm aan, de titel erbij en je hebt me!
Het boek had me al bij de verdwijning van Fanny,m. De schrijfstijl is volgend en erg toegankelijk. De hoofdstukken lezen op een prettige manier.
Anne beschrijft de personages prima, met name Ida. De mysterie rondom Ida is sterk neergezet, ze laat net niet teveel los maar wel zodat je radertjes gaan werken. Op het eind een enorm plottwist waar, ik zat even met het ‘huh’ momentje op de bank! Vertrouwen is een rode draad door het boek, wie kan Ida vertrouwen en kan ze zichzelf vertrouwen? Anne Elvedal heeft een zinderend debuut neergezet!
De patiënt is een krachtig, zenuwslopend, mysterieuze psychologische thriller. Het verhaal van Ida laat jou huiverend op het puntje van je stoel zit. Wanneer je het boek uithebt denk je er nog aan terug!
De cover sprak mij al enorm aan, de titel erbij en je hebt me!