Heerlijke feelgood’
‘Naar het eiland’ is deel 1 van de serie ‘buitenliefde’ en tevens het debuut van Foske welke in 2024 is uitgekomen. Momenteel wordt er hard gewerkt aan deel 2.
Wanneer de relatie van Kat(herine) strandt verlengt ze naar vernieuwing en rust om uit de dagelijkse sleur te komen! Haar oude jeugdvriendin woont op een mooi eiland omgeven door prachtige natuur. Kat zegt haar baan en huur op en gaat haar intrek nemen in het jutterhuisje op het eiland bij Suzette.
Ze leert nieuwe mensen kennen.. onder andere Silas. Wat ze kennen elkaar allemaal op het eiland wat een heerlijke vibe heeft! Kat heeft het ook enorm naar haar zin, ze is dan ook niet van plan om te vertrekken.
Ik werd door Foske gevraagd of ik haar boek wilde lezen en recenseren. De cover, flaptekst en genre spraken mij aan waardoor ik graag haar boek wilde lezen. Ik ben blij dat ik ‘ja’ heb gezegd; wat een heerlijk boek!
Je leest in het begin wat voor impact het vreemdgaan van Peter op Kat heeft. Het personage wordt uitstekend neergezet met voldoende diepgang, verdriet en angst. De verbeeldende schrijfwijze van Foske resulteert erin dat je het eiland voor je ziet je er zelf ook naartoe wilt gaan.
De opbouw tussen de personages is heerlijk, slow, dan wel dan niet, plottwist. Heerlijk! Foske laat je het nieuwe (moeilijke) begin van Kat beleven!
Liefde, verdriet en vertrouwen vullen het verhaal van Kat in combinatie met wat spicy.
‘Naar het eiland’ is een heerlijke feelgood vol met vriendschap, liefde maar ook verdriet en natuurlijk spice! Al deze facetten zorgen voor een heerlijk verhaal om in weg te duiken!
Benieuwd naar deel 2!
Ohja! Dit zijn echt vibes a la Jenny Colgan, Laurie Gillmore.. dus lezen als je van Jenny en Laurie houdt!!
Benieuwd naar deel 2!