Sneeuwblind
Sneeuwblind, het vijfde deel in de IJslandse moorden serie geschreven door Eva Bjorg.
Nadat Elma terug is van haar zwangerschap onderzoekt ze een moord. Een lijk in een zomerhuisje.. met een tekst geschreven in bloed… Seavar (man van Elma) vindt een dagboekje wat de geheimen laat rollen. Deze moord wordt gelinkt aan een zomerkamp in de jaren ‘90. Wat is de link van het zomerkamp en blijft het bij een dode? Kan Elma de waarheid achterhalen?
Dit boek is ook prima als stand alone te lezen, ik ga denk ik wel de vorige delen ook lezen.
De kaft alleen al is uitnodigend om dit boek te lezen, de titel sneeuw blind is wel toepasselijk bij de kaft; maat of het bij het verhaal past..?
Ik zat vrijwel direct in het verhaal. Eva heeft een hele vlotte en levendige schrijfstijl door de mysterie en de complotten zuigt ze je het verhaal in en raak je niet meer los. De namen waren erg wennen omdat het voor ons natuurlijk geen alledaagse namen zijn.
De verhaallijnen wisselen elkaar af. Zo is er een verhaallijn in het heden, verleden maar ook terug naar andere personages. Echter niet hinderlijk, je aandacht blijft hierdoor bij het boek.
Dit boek is goed doordacht waardoor de verhaallijnen feilloos in elkaar overlopen, je merkt ook duidelijk dat dit niet het eerste geschreven boek is. De plottwisten blijven het verhaal spannend maken tot de laatste bladzijde!
Doordat ik de andere delen niet heb gelezen zal ik vast wat diepgang in de hoofdpersonages misses. Dit is voor dit boek niet hinderlijk, er wordt teruggeblikt waardoor je de personages voldoende leert kennen.
Kortom ‘Sneeuw blind’ is een meedogenloze, aangrijpende en spannende thriller die je aandacht erbij weet te houden vanaf de eerste pagina!
Dankjewel Hebban en uitgeverij de fontein voor die recensie exemplaar!
Dankjewel Hebban en uitgeverij de fontein voor die recensie exemplaar!